Nate Diaz och Conor McGregor inför UFC 196. Foto: Mazdak Cavian

Veckans sammanfattning: Returmatcherna som inte ser ut att bli av

Åtminstone inte just nu, om man ska tro Dana White. Vilket är tveksamt. Får vi någonsin se Conor McGregor-Nate Diaz II och Ronda Rouseys chans på revansch mot Holly Holm? Av veckans utvecklingar är det tveksamt. 

Redan vid invägningen såg man en skillnad i det mentala hos Ronda Rousey och Holly Holm. Foto: Zuffa LLC

Det här med Ronda Rousey (12-1)… Återvänder hon någonsin till UFC? Om jag ska vara helt ärlig börjar jag tveka.

Under Miesha Tates (18-5) besök på Joe Rogans podcast höjde hon en intressant poäng kring Rouseys potentiella återkomst till sporten och hur hungrig hon verkligen är nu när hennes planer om att pensionera sig obesegrad gått i kras. Tate resonerade som så att om det vore hon som förlorade mot Holly Holm (10-1) skulle hon inte kunna tänka på annat än returmatchen. Precis som när hon förlorade mot Rousey, två gånger, då ville hon inte annat än ännu en chans på den dåvarande mästarinnan.

Dana White gav en intervju i veckan som inte precis talade för att Rousey är särskilt angelägen om att varken kliva in i oktagonen igen eller för den delen att möta Holly Holm. Enligt White återvänder Rousey “kanske” i slutet av året och tar sig då an kvinnan som håller bältet. Med tanke på att Tate möter Amanda Nunes (12-4) på UFC 200 är Holms chanser att få sin chans på revansch mot “Cupcake” inte precis skyhöga innan Rouseys beräknade återkomst. Med andra ord blir det en tredje match mot Tate förutsatt att mästarinnan försvarar nästa månad och inte returmötet mot Holly Holm. Som sagt, hur hungrig är Ronda Rousey egentligen vad gäller framtiden i UFC?

Matchen började bra för McGregor, som tog hem den första ronden och fick Diaz att blöda en hel del från ögat. I den andra ronden prickades han dock av ett par smällar som skakade honom, innan han sedan hamnade på marken och blev utstrypt.

Från en fallen superstjärna till en annan. Ja, Conor McGregor (19-3) är fortfarande besatt av Nate Diaz (19-10) men ju längre tiden lider desto mer otroligt blir det att den utan tvekan mest efterlängtade matchen i MMA just nu verkligen bokas. Som det ser ut nu tvingar man ner irländaren till fjädervikt igen för att ta sig an vinnaren mellan Jose Aldo (25-2) och Frankie Edgar (20-4) på UFC 200 istället. En sak är säker och det är att UFC och Dana White inte verkar särskilt entusiastiska över att boka matchen, även fast det uppenbarligen är det enda McGregor och Diaz vill ha.

Cleavlands stolthet får gå match på hemmaplan i sitt första titelförsvar. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Förresten, hur häftigt är det inte att Stipe Miocic ( 15-2) första titelförsvar blir i hemstaten Ohio i september? Utöver Miocic ryktas en annan hemmason i Cody Garbrandt (9-0) gå match på UFC 203 innan tungviktsmästaren möter Alistair Overeem (41-14) i huvudmatchen. Kul för dig Stipe!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteExklusivtHolly HolmMiesha TateNate DiazNyheterRonda RouseySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara