Veckans sammanfattning: UFC kommer till NYC och Nate Diaz är kändis

Tänk vad en vinst över Conor McGregor kan göra för ens popularitet. Medan Nate Diaz gjort mer intervjuer den senaste veckan än i hela karriären sammanlagt är MMA äntligen lagligt i New York. 

MMA i New York

Att det har dröjt så länge för MMA att bli lagligt i staten New York, hem till världens på sätt och vis största stad, är lite märkligt. Men hursomhelst är UFC, Bellator och WSoF efter mycket om och men fria att anordna förmodat galna galor i staten och framförallt staden New York.

Tänk bara Jon Jones (21-1) mot Anthony Johnson (21-5) i Madison Square Garden eller Chris Weidman (13-1) mot Luke Rockhold (15-2) i den legendariska arenan, självfallet beroende på vad som händer i den uppkommande titelmatchen de två emellan på UFC 199. Stora saker väntar, det är en sak som är säker.

014_Nate_Diaz_gallery_post.0

Efter nio år i UFC var det nio minuter som på allvar gjorde Nate Diaz (19-10) till en superstjärna – vinsten över Conor McGregor (19-3) resulterade i lite av en Holly Holm (10-1)-effekt efter hennes vinst över Ronda Rousey (12-1) på UFC 193, då hon tog över lite av “Rowdys” stjärnstatus.

Stocktons favorit måste ha slagit något slags rekord i antal intervjuer under en vecka, åtminstone för en Diaz-broder. Det är roligt att se en såpass omtyckt veteran äntligen få känna på lite stjärnglans och med den potentiella returmatchen mot McGregor på UFC 200 kan det här mycket väl bara vara början för Nate Diaz.

Kategorier
Conor McGregorExklusivtNate DiazNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara