Veckans sammanfattning: Werdum-Browne II, Conor McGregors 2,5 miljoners träningsläger och ett fackförbund för fighters

Mycket har hänt i veckan, som vanligt vad gäller MMA och UFC med andra ord. Medan Travis Browne möter sin andra före detta världsmästare i rad nästa månad och Conor McGregor tvingas punga ut flera miljoner efter träningslägret inför UFC 202, har nämligen ett fackförbund hunnit startats.

UFC 200 Las Vegas Weigh Ins 2016-07-08 Mark Hunt photo MMAnytt.se Vince Cachero (119 of 155)

Fighters har också rättigheter

Efter mycket om och men, en dopad Brock Lesnar och en förbannad Mark Hunt har det tillslut hänt – ett fackförbund för fighters är ett faktum! Vad som händer härnäst återstår att se men det känns verkligen som rätt tidpunkt för en sådan organisation att grundas just nu, mitt i försäljningen av UFC. Om förändring verkligen ska komma är nu en bättre tid än någonsin.

Professional Fighters Association leds av baseball-agenten Jeff Borris, advokaten Lucas Middlebrook, annars känd som Nick Diaz (26-9) advokat och ekonomen Andrew Zimbalist.

PFA:s egna uttalande om lanseringen av fackförbundet:

 

UFC 200 Las Vegas Conor McGregor 20160707 MMAnytt.se Media Day Vince Cachero

Conor McGregor betalar högt pris för revanschen mot Nate Diaz

2,5 miljoner, $300,000, så mycket betalar Conor McGregor (19-3) för allt vad transport, bilar, gym och logi heter i samband med träningslägret inför UFC 202. Irländaren kommer inte billigt undan med andra ord och frågan är om det verkligen hjälper – i slutet av dagen är det fortfarande Nate Diaz (19-10) som står på andra sidan oktagonen, den här gången med ett riktigt träningsläger i ryggen istället för en semester på stranden i Mexiko.

En annan returmatch annonserades i veckan för UFC 203 efter att Ben Rothwell (36-10) skadat sig. Travis Browne (18-14) hoppar in och gör ett hedersvärt försök att revanschera sig mot Fabricio Werdum (20-6-1). Senast de två möttes åkte “Hapa” på storstryk av en Werdum med blicken fäst på UFC:s tungviktsbälte som han så småningom vann. Den här gången är omständigheterna annorlunda, då både Werdum och Browne kommer från förluster i sina senaste matcher.

Något som bör uppmärksammas är bollarna på Travis Browne – två månader efter den tuffa förlusten mot Cain Velasquez (14-2), även han en före detta världsmästare, kliver han in på kort notis mot någon han förlorat mot, ganska överlägset på det. Det är det nog inte många som skulle palla.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorExklusivtFabricio WerdumMark HuntNate DiazNyheterSenaste NyttTravis BrowneUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Mateo
  15 August 2016 at 12:46

  Bollarna?

 • Brorsan
  15 August 2016 at 08:25

  “Något som bör uppmärksammas är bollarna på Travis Browne”
  ?

 • Svara