Veckans snackis: Är större verkligen bättre?

Kan UFC:s flugviktare bära ett matchkort helt på egen hand? Är en titelmatch i de lägre viktklasserna lika intressant som i de tyngre? Hur många bryr sig om helgens huvudmatch?

För att vara rättvis bär Demetrious Johnson (22-2) och John Dodson (17-6) inte precis UFC 191 på egen hand då man satt ihop ett finfint matchkort inför helgens gala. Med det sagt är titelmatchen tänkt som huvudattraktion och den ständiga frågan vad gäller flugviktare är självfallet på tapeten igen – är de lägre viktklasserna lika intressanta att följa som de tyngre?

Storleken spelar ingen roll!

mmanytt-demetrious-johnson-ufc-152

Hur kommer det sig att de bakom detta uttalande ofta är de som själva lider av vissa, ehm, tillkortakommanden? “Mighty Mouse” själv är trött på att förminskas, bokstavligen, och förstår inte varför han inte får den respekt han förtjänar. Sju titelmatcher, lika många vinster och majoriteten genom avslut. I det andra mötet mot Joseph Benavidez (22-4) bevisade han till och med att han har knockoutkraft i nävarna. Vad mer behöver han göra för att få fansen bakom sig?

Ibland räcker det inte att vara bäst

UFC:s kommentator Joe Rogan ses av många som en av de främsta levande experter vad gäller MMA och han har inte gjort en hemlighet av vem han anser vara världens pound-for-pound bästa fighter – Demetrious Johnson. En nästan otrolig stamina, oklanderlig teknik och en förmåga att avsluta motstånd i världsklass. Ändå är han långt ifrån UFC:s största stjärna.

På 56 kg, 125 lbs, är det få som kan relatera till flugviktarna. De är helt enkelt för små! Två vuxna män under 60 kg inlåsta i en bur? Vem vill se något sådant?!

För ett par år sedan var det svårt för annat än tungviktare och viktklasser däromkring att få någon som helst uppmärksamhet inom MMA. Det var en tid av relativ okunskap och obildning där blodtörstiga “fans” ville se jättar av onaturliga proportioner slita varandra itu på det mest brutala sättet möjligt. Det fanns inte en tanke på flug-, bantam- eller ens fjäderviktare, för att inte nämna kvinnliga fighters. Idag måste sägas att saker och ting är väldigt, väldigt annorlunda. Titta bara på UFC:s två största stjärnor, Ronda Rousey (12-0) och Conor McGregor (18-2), en kvinnlig bantamvikare och en fjäderviktare. Vem hade kunnat gissa det för ett par år sedan?

PRIDE

Glöm förutfattade meningar och njut av MMA i världsklass!

Glöm allt vad ni tänker om att de är “för små” och “ingen knockoutkraft” – helgens huvudmatch kommer bli något alldeles speciellt. I Johnson och Dodson handlar det om två av sportens bästa tekniker och dess tveklöst snabbaste fighters. Vem som lämnar Las Vegas med bältet är omöjligt att förutse även fast Mighty Mouse måste ses som favorit med tanke på den dominans han visat upp på senare tid. Ett tips är att sänka hastigheten ett par steg på TV:n, datorn eller vad ni nu använder för att följa UFC 191 på. Det kommer nämligen gå väldigt, väldigt, väldigt snabbt. Och tro mig, ni vill inte missa en sekund av helgens galenskap..

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDemetrious JohnsonExklusivtJohn DodsonJoseph BenavidezRonda RouseyUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • freddie
  5 September 2015 at 11:16

  Egentligen inte. Men små viktklasser är oftast bara massa fram och tillbaka i högt tempo för att sen gå dill desicion

 • Andreas Sandberg
  5 September 2015 at 01:44

  Föredrar lätt framför tungt. Mitten är egentligen det bästa i mina ögon

  • freddie
   5 September 2015 at 07:20

   Welter vikt är sjukt bra. Stora och manliga nog och små nog att va snabb och teknisk

  Svara