Veckans snackis: Jon Jones, är det över nu?

UFC 200 är förmodligen fortfarande den största galan i sportens historia, men matchkortet tog en rejäl smäll två dagar innan sommarens höjdpunkt. Jon Jones drogs ännu en gång från sin match mot Daniel Cormier och frågan är om han någonsin hämtar sig.

UFC 197 Jon Jones MMAnytt.se UFC post pressconfrence 2016-04-23 las vegas nevada mgm PHOTO MAZDAK CAVIAN_-31

Tänk vad som kunde ha varit – tre titelmatcher, en rad före detta mästare, en återvändande Brock Lesnar (5-3) och världens bästa fighter just nu, enligt vissa någonsin, skulle vara svårt att överträffa. Med en av de mest efterlängtade returmatchen någonsin mellan Daniel Cormier (17-1) och Jon Jones (22-1) skulle helgens UFC 200 förmodligen bjuda på det bästa matchkortet någonsin.

Men MMA-gudarna verkar inte vilja se det mötet lika mycket som oss andra. Gång på gång har man tvingats ställa in och omboka men frågan är om det senaste försöket inte också blir UFC:s sista. Nyheten om att Jones flaggats av USADA och dras från UFC 200 två dagar innan huvudmatchen slog ner som en bomb i sporten. Efter allt vad kokainskandaler, bilolyckor och fängelsevisiter heter känns det som om “Bones” är ute på extra hal is just nu. I synnerhet om det visar sig att han testat positivt för doping, vilket kan leda till en tvåårs lång avstängning. Är Jones fortsatta MMA-karriär i fara?

UFC 196 LAS VEGAS MGM DPATINKIN 2016 WEIGH IN CORMIER - JONES

En sak som är säker är att ingen, varken UFC, Daniel Cormier eller fans, är glada med Jon Jones just nu. Beroende på hur denna situation löser sig känns det som om detta kan vara den sista droppen för 28-åringen. Ett tag såg det verkligen ut som om han lämnat de problem som tidigare kastat skugga över hans karriär bakom sig och äntligen skulle leva upp till sin galna potential som den kanske bästa fightern någonsin. Sen händer det här.

Eftersom vi som sagt inte vet detaljerna kring vad Jones ska ha testat positivt för och om han överhuvudtaget har gjort så bör vi inte döma honom ännu. Alla förtjänar en chans, eller två. Eller tre. Eller i Jon Jones fall uppenbarligen mer än så. I slutändan är han inte skyldig oss något, det är sig själv han måste stå till svars för. Tänk om den så fantastiskt lovande karriären slutar här, eller åtminstone börjar gå utför. Förhoppningsvis inte, personligen såg jag fram emot att se den “riktiga” Jon Jones äntligen återvända och göra så mot mannen som enligt de flesta ses som hans tuffaste utmaning. Hur skulle han svara på all kritik, all turbulens och alla problem han gått igenom – skulle han fallera under pressen, skulle Daniel Cormier visa sig bli mannen som besegrade Bones eller skulle han återigen visa att han inte har någon överman, att han verkligen är bäst.

Istället besegrade han sig själv innan UFC 200 ens är här, åtminstone utifrån vad vi vet nu. Förhoppningsvis har vi inte sett det sista av Jon Jones ännu. Förhoppningsvis är det inte över. Det hela kastar om inget annat en rejäl skugga över hela International Fight Week nu när den bästa, största och viktigaste matchen är inställd.

Foto: Mazdak Cavian

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Amanda NunesBrock LesnarCain VelasquezCat ZinganoDaniel CormierExklusivtFrankie EdgarJohny HendricksJon JonesJose AldoMark HuntMiesha TateNyheterSenaste NyttTJ DillashawTravis BrowneUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • Metallica
  8 July 2016 at 05:26

  Först vill jag veta vad som finns i kroppen.
  Sedan så tar jag mitt beslut i om han är en skithög ?
  Stackars DC.

  • hasse hästägare
   8 July 2016 at 05:27

   spelar väll ingen roll han har ju vissat gång på gång nu att han är dum i huvet han har inget o göra i ufc längre han ska sitta bakom galler!

   • Metallica
    8 July 2016 at 06:54

    Dum ja, men samtidigt killen att slå!
    Han har testats 6 ggr under 2016 och det ska bli intressant vad de hittar i honom…
    Lätta grejer som jag tror de flesta tar så…. Välkommen tillbaka :)
    Tyngre bye bye:)

 • hasse hästägare
  8 July 2016 at 05:26

  man kan ju alltid hoppas!

 • Picknickname
  8 July 2016 at 05:30

  Besegrade sig själv gjorde han väl knappast va!? Han förlorade väl snarare på eget grepp.

  • hasse hästägare
   8 July 2016 at 06:15

   ja han fick stryk för att han är en orogant pussy utan peds kommer bli knockad av cormier så de sjunger om de

 • zappito
  8 July 2016 at 08:07

  Han har säkert bara ätit nån paprika som var dopad.. Det ger skäl till att sitta och böla för att man åkte fast tror jag.

 • Mike_Maniac
  8 July 2016 at 10:17

  En stor del av mig känner föjande: Varför kunde inte USADA släppt den här bomben två dagar EFTER matchen, så att matchjäveln åtminstone kunde ha blivit av!!
  Det resonemanget är knappast rationellt försvarbart, men…satan vad det rationella är trist ibland… :(

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...