Foto: Vince Cachero / MMAnytt.se

Veckans snackis: Kan Brock Lesnar bli UFC:s tungviktsmästare igen?

Efter nästan fem år borta från oktagonen återvände han i den mest uppmärksammade matchen på en av tidernas största galor och besegrade en topp tio rankad motståndare relativt dominant. Kan Brock Lesnar göra det omöjliga igen?

UFC 200 Las Vegas Weigh Ins 2016-07-08 Brock Lesnar vs Mark Hunt photo MMAnytt.se Vince Cachero (131 of 155)

Blixten slår inte ner på samma ställe två gånger – eller gör den det?

När Brock Lesnar (6-3) vann UFC:s tungviktsbälte mot Randy Couture (19-11) för sex år sedan gjorde han ett par saker som ingen lyckats med varken innan eller efter UFC 91. Lesnar blev inte bara den första WWE-mästaren att upprepa bedriften i UFC utan vann mästarbältet i sin fjärde professionella MMA-match. Jag upprepar mig, hans fjärde professionella match.

Jag måste erkänna att jag var en av de som trodde att Mark Hunt (12-11-1) skulle knocka Brock i första ronden på UFC 200. Det kändes alltför långsökt att blixten skulle slå ner på samma plats två gånger, att Lesnar kunde återvända efter nästan fem år och vinna över en av världens bästa tungviktare. Hans osannolika atletiska förmåga och en mentalitet av stål har fått mig och många andra att äta våra ord.

Att en 39-årig Lesnar har vad som krävs för att tävla med UFC:s tungviktselit känns nu givet istället för löjligt. Frågan är bara om han själv vill göra det – för som vi alla vet gör Brock vad Brock vill.

mma_e_lesnar11_576

Gör Overeem samma sak mot Brock Lesnar som “Ubereem”?

Joe Rogan och Brendan Schaub (10-5) tog upp ett intressant scenario under en podcast inför International Fight Week – Om Lesnar vann över Mark Hunt och Alistair Overeem (41-14) lämnar Cleveland med tungviktsbältet efter titelmatchen mot Stipe Miocic (15-2) på UFC 203 skulle det öppna upp för returmatchernas returmatch. Men skillnaden den här gånger jämfört med UFC 141 för fem år sedan är USADA…

I veckan fick vi veta att Lesnar fortfarande är under kontrakt med UFC och därmed kommer fortsätta att dopingtestas av USADA. Med tanke på hans WWE-karriär och faktumet att en 39-årig Brock Lesnar förmodligen tagit hjälp av ett eller annat prestationshöjande preparat över åren är detta inget man gör för skojs skull. Sannolikheten är att han kommer kliva in i oktagonen en gång till och det är inte alls långsökt att det då skulle handla om en titelmatch.

Miocic i all ära, det skulle vara intressant att se mästaren mot Lesnar. Men returmatchen mot Overeem, tidigare känd som “Ubereem,” den hoppar man nog på direkt om holländaren vinner bältet. I det andra mötet finns många skillnader, inte minst storleken. Storleken på Lesnar är väl ungefär densamme, men vad gäller Overeem har saker förändrats. Brock är frisk från divertikulit till skillnad från för fem år sedan. Mest av allt har Alistair ändrat sin fightingstil till en mer teknisk sådan medan Lesnar av matchen mot Mark Hunt att döma inte ändrat på särskilt mycket alls.

UFC 200 Las Vegas 2016-07-09 Alistair Overeem photo MMAnytt.se Vince Cachero (45 of 98)

Lesnar vs. Overeem II

Först och främst återstår det att se vad som händer i huvudmatchen på UFC 203 i september, sen är frågan om Lesnar verkligen vill fortsätta med MMA-karriären. Men om det händer, om returmatchen faktiskt blir av, har UFC ännu en gång överträffat allas förväntningar. Kalla det för en freakshow och dra hur många jämförelser mellan UFC och WWE som ni vill – jag skulle i alla fall titta och jag kan slå vad om att ni skulle göra samma sak.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alistair OvereemBrock LesnarExklusivtNyheterSenaste NyttStipe MiocicUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
9 Kommentarer
 • Borgen
  15 July 2016 at 06:47

  Säger som Diaz.. Everyone’s on steroids..
  OnT:
  Nej. Brock skulle inte ha en chans mot varken JDS, Cain, Werdum, Miocic..
  Och Overeem, trotts sin glashaka, skulle förmodligen avsluta Brock på samma sätt som förra mötet.
  Så.. Om Brock skulle få en matchning mot någon top 5.. Så är det slut på det roliga och Brock skulle falla från sin höga häst..

  • Holythe83
   15 July 2016 at 08:59

   Då lockar det nog mer å se Brock vs Fedor… tror inte Brock varken vill lr tänker på att göra en titlerun igen.

   • sepenoob
    15 July 2016 at 11:26

    Haha Fedor som åkte på spö mot en lönnfet mellanviktare nyligen?

  • brorsan
   15 July 2016 at 09:51

   Glashaka och glashaka. Efter USADA kom in i bilden så wooops väldigt mycket glashakor helt plötsligt.
   Tycker Overeem har visat vid sina fyra senaste fighter att han kan ta en smäll.

   • Borgen
    16 July 2016 at 02:35

    Håller med om det, samtidigt så har han ändrat sin stil och gameplan. Så han har inte alls fått äta samma mängd slag som innan, när han hade en väldigt aggressiv fightstil. Grabben har utvecklats och slåss smartare.

  • Johan
   15 July 2016 at 11:48

   Slår Hunt behändigt men chanslös mot dessa? Skulle inte tro det (Cain undantaget troligen). Möjligen underdog i samtliga fall. Overeem skulle inte avsluta på samma sätt som Ubereem. De fightas på 2 olika sätt.

   • Borgen
    16 July 2016 at 02:33

    Mmm och nu har det kommit fram att Brock testats positivt bara någon vecka innan eventet. Så.. Hans insats är ju föga imponerande och vi lära inte få se honom nå mer. Vilket är rätt skönt.

 • Morgall
  15 July 2016 at 11:56

  Lesnar har större chans att vinna över Overeem än Stipe Miocic. Men chanserna är ändå små.

  • brorsan
   16 July 2016 at 07:13

   “Lesnar har större chans att vinna över Overeem ”

   Va? Varför tror du det?

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...