Veckans snackis: Miesha Tates vara eller icke vara i UFC

UFC:s näst bästa kvinnliga fighter har flörtat med pension på senare tid. Varför? Alla vet att Ronda Rousey är bäst, men betyder det att UFC ska behandla någon i klass med Miesha Tate som en eftertanke?

Tyvärr kan en av UFC:s mest populära fighters, Miesha Tate (17-5), ta beslutet att avsluta karriären i förtid. Tate blev lovad en andra titelchans mot Ronda Rousey (12-0) vid vinst över Jessica Eye (11-4) i somras och levererade medan UFC… ja, de gjorde precis vad UFC gjort sig kända för på senare tid. Istället för att leva upp till sitt ord gav man istället titelchansen till Holly Holm (9-0) som möter sitt livs största utmaning framför en rekordpublik i Melbourne nästa helg utan att ens meddela Miesha Tate. Som ni kan förstå är “Cupcake” inte glad…

“It’s not like she’s not hot. She’s hot as fuck, right?”

Miesha Tate

Säg vad ni vill om Joe Rogans bristande finkänslighet, mannen ljuger inte. Och faktum är att han har en poäng – förutom citatet ovan diskuterade komikern nyligen Tates situation under den egna podcasten och höll inte tillbaka i kritiken mot UFC. Nja, kanske lite men han riktade ändå ett par kängor mot arbetsgivaren.

Bland annat tog han upp en fråga som stört många över åren, nämligen den om UFC:s märkliga matchmäkling. Tror du att du är garanterad nästa chans på titeln bara för att du är den högst rankade utmanaren? HA! Då är det dags att tänka om. Man är inte rädda för att boka matcherna fansen vill se istället för de som kanske bör bokas ur ett rättvist perspektiv. Det senaste offret – Miesha Tate.

Ge mig pengar, ge mig titelchanser! Annars…

Det har gått så långt som att Tate faktiskt funderar på att pensionera sig som den högst rankade kvinnliga bantamviktsutmanaren i världen vid 29 års ålder. Hon kommer träffa VD Dana White under månaden och förhoppningsvis hittar man en lösning på konflikten under det uppkommande mötet. Om inte går vi miste om en av UFC:s mest omtyckta och spännande fighters samt den kvinna som gav Ronda Rousey karriärens tuffaste test för två år sedan.

mmanytt ufc 168 ronda rousey vs miesha tate

Hur tror ni det slutar – går Tate i pension, ger hon med sig och möter Amanda Nunes (11-4) härnäst eller viker UFC ner sig och beviljar henne nästa chans på bältet?

Foto: Daniel Patinkin

Kategorier
Dana WhiteExklusivtHolly HolmMiesha TateRonda RouseySenaste NyttStrikeforceUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara