Veckans snackis: UFC:s “The Time Is Now”

UFC:s närmsta framtidsplaner under samlingsnamnet “The Time Is Now” blev veckans snackis i MMA-världen. Inom de närmsta tre månaderna väntar inte mindre än sju av de kanske största matcherna man egentligen kan tänka sig, då en rad före detta, nuvarande och framtida mästare, utmanare, legender och uppstickare väntas förgylla de två första månaderna av nästa år.

Först ut är Lyoto Machida (21-5) och C.B Dollaway (15-5) som förvisso möts i slutet av detta år, på UFC Fight Night 58 den 20:e december. Med tanke på att Chris Weidman (12-0) försvarar mellanviktstiteln mot Vitor Belfort (24-10) på UFC 184 två månader senare kanske matchen inte omgärdas av alltför stora titelindikationer. Dock stod Machida för en hedersvärd insats mot mästaren i hans senaste försvar och att 36-åringen får ytterligare en chans på bältet innan handskarna hängs upp är inte helt osannolikt.

Jon Jones (20-1) och Daniel Cormier (15-0) stod som sig bör för en stor del av underhållningen under tisdagens presskonferens där man presenterade upplägget. De två möts som känt äntligen precis i början av 2015, närmare bestämt den tredje januari. På UFC 182 får vi reda på vem som möter vinnaren av Alexander Gustafsson (16-2) och Anthony Johnson (18-4), som i sin tur möts här i Sverige på UFC on FOX 14 i Tele2 Arena den 24:e januari. Det var länge sedan lätt tungviktsklassens titelbild var såpass intressant och personligen kan jag inte vänta på att se hur toppskiktet ändrats (eller inte?) efter nästa års första månad.

Allt som har med Conor McGregor (16-2) att göra kan klassas som intressant. Så även hans uppkommande match mot Dennis Siver (22-9) på UFC Fight Night 59 i Boston den 18:e januari. Trots att titelchansen kan utebli oavsett matchens utkomst, om Cub Swanson (21-5) lyckas besegra Frankie Edgar (17-4-1) nu i helgen, är det alltid ett nöje att se “Notorious” i oktagonen. Inte minst med tanke på Bostons stora irländsk-amerikanska befolkning.

UFC 183. Anderson Silva (33-6) och Nick Diaz (26-9). Las Vegas, Nevada. Mer än så behövs knappast sägas. Det stoppar dock inte mig. Den 31:a januari är datumet för den nästan otroliga matchningen och det väntas bli något speciellt. Silva kommer tillbaka efter det obehagliga benbrottet mot Weidman i slutet av förra året. Han vill ha tillbaka sin titel, han är trött på att tävla om titeln, han tecknar nytt kontrakt, det spelar ingen roll! Det är Anderson Silva vi pratar om. Mot Nick Diaz? Herregud, det låter som en dröm. Det är bara att be till högre makter att matchen verkligen blir av.

Sist (och av en händelse även minst) ut är bantamviktsmästarinnan Ronda Rouseys (10-0) efterlängtade försvar mot Cat Zingano (9-0) på UFC 184 i Los Angeles den 28:e februari. De två skulle ha mötts så långt tillbaka som i slutet av förra året, dock har diverse skadebekymmer och personliga problem länge hindrat matchen från att bli verklighet. Nu är det äntligen dags. Det är alltid ett nöje att se “Rowdy” i oktagonen och mot en såpass tuff utmanare kan hennes bälte mycket väl vara i större fara än någonsin förut.

Det blir ett par intensiva månader för att uttrycka sig milt. Sju enormt betydelsefulla matcher och galor väntar till viss del före men främst efter julledigheten. Så njut av julen, vila ut och gör er redo för en galen start på nästa år!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Danne
  21 November 2014 at 05:26

  Det är väl egentligen bara Machida mot Dollaway som jag inte går igång på. Skulle inte vilja kalla det för bland de största matcherna man kan tänka sig jämfört med de övriga matchningarna.

  • tojo77
   21 November 2014 at 07:56

   Håller med och lägger till McGs och Cubs matcher.

  • Patrik Andersson
   22 November 2014 at 02:50

   När det kommer till namn kanske, men ibland är de bästa matcherna utförda av för en själv helt okända namn på ett undekort, så jag försöker att inte döma :P

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...