Det blir ingen titelchans på ett tag för Ben Rothwell. Foto: Mazdak Cavian

Veckans snackis: Vem förtjänar egentligen nästa chans på UFC:s tungviktstitel?

Med uppgifter om att Fabricio Werdum försvarar sitt bälte mot Stipe Miocic härnäst är frågan om det inte finns en mer välförtjänt utmanare i UFC:s tungviktsklass?

Cain Velasquez (13-2) skada inför UFC 196 satte igång en dominoeffekt som i slutändan tog galan från Pay-Per-View till gratis-TV och tvingade organisationen att ställa in så många som två titelmatcher i tungvikt. Fabricio Werdum (20-5) skadade sig plötsligt och drog sig i sin tur ur mötet med ersättaren Stipe Miocic (14-2).

Alla tecken pekar just nu på att Werdum försvarar bältet mot Miocic härnäst, som sitter på två imponerande vinster mot starkt motstånd. Samtidigt lurar en viss Ben Rothwell (36-9) i vassen som i mångas ögon är mer förtjänt av en chans på bältet än någon annan i tungviktsklassen. Inte minst “Big Ben” själv.

UFC ON FOX 18 - New Jersey Weigh-in Ben Rothwell MMAnytt.se Copyright Yellowcat.be

Miocic vann tre raka, förlorade ett nära domarbeslut mot Junior Dos Santos (17-4) och dominerade därefter Mark Hunt (11-10) samt Andrei Arlovski (25-11). Rothwell har inom loppet av två och ett halvt år avslutat Brandon Vera (14-7), Alistair Overeem (40-14), Matt Mitrione (9-5) och Josh Barnett (34-8). Inget val kan egentligen sägas vara fel men samtidigt känns det som om Rothwell verkligen blir blåst i den här situationen.

I min mening skulle det bästa alternativet vara en match Miocic och Rothwell emellan men under de rådande omständigheterna blir den nog väldigt svårt att boka. Werdum vill inte vänta så länge för att inte nämna den märkliga sitsen ett sådant möte sätter Velasquez i.

Facit ljuger inte och att någon skulle förtjäna titelchansen mer än Rothwell just nu är svårt att argumentera. Sen opererar MMA som sport och UFC som organisation som vi vet inte under de mest rättvisa villkoren.

UFC 189 stipe miocic Las Vegas Mixed martial arts MMAnytt 2015 Foto Mazdak Cavian-57

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Ben RothwellCain VelasquezExklusivtFabricio WerdumNyheterSenaste NyttStipe MiocicUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • tommy
  5 February 2016 at 06:08

  Absolut inte Werdum…

 • Bongo
  5 February 2016 at 07:44

  Cain kan gott och väl möta Rothwell, han har strulat bort sin chans.

 • Jens ☠
  5 February 2016 at 07:45

  Men anledningen till varför ben inte får chansen är ju pga han knappt är marknadsföringsbar. Och för att cain fullständigt dominerade honom

 • Barbafet
  5 February 2016 at 08:44

  Opererar?

 • Eric
  5 February 2016 at 09:20

  Stipe först. Sen Ben. Tycker Stipe är den bättre fightern och jag har för mig jag tyckte han vann mot JDS, så i min värld har han 6 raka.

  Jag har inga bra argument mot Ben, annat än att jag tycker han ser bedrövlig ut när han slåss och att jag inte är förtjust i hans personlighet, men det ska inte spela någon roll. Han vinner ju onekligen. Även om det ofta tycks vara pga motståndarens slarv och en bra haka.
  Josh landade slag som jag tyckte var betydligt renare, men det var inga kombinationer bara singlar. Han skulle fortsatt att försöka pressa så tror jag matchen hade varit hans.
  Hade inte Matt gjort det där riktigt usla dyket tror jag han hade kunnat göra åttor runt Ben och vunnit ganska lätt.
  Overeem såg ut att vara rätt överlägsen, men har inte alls samma haka.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...