Veckans snackis: Är Albuquerques poliskår ute efter Jon Jones?

Är Jon Jones UFC:s sämsta bilförare någonsin eller ligger det något mer bakom de flertaliga böterna, trafikföreteelserna och resorna till häktet? Kan det vara så att Albuquerques poliskår är ute efter Jon Jones? 

Jon Jones Bones MMANytt UFC 165 Foto - Micha Forssberg

Det är frustrerande att se en så spektakulär talang riskera allt han jobbat för på grund av något så dumt som fortkörning. Samtidigt är det en klassisk historia vi sett otaliga gånger förut – den som har världen vid sina fötter blir ofta den som tyvärr också tappar fotfästet och faller av. Mike Tyson är väl det exempel som passar bäst i detta fall, även fast Jon Jones (21-1) är långt ifrån “Iron Mikes” glansdagar.

Visst, Jones tycker om att festa, inget fel med det. Killen är ung, alla vet vem han är och han har gång på gång bevisat att det förmodligen inte finns någon i världen som kan övermanna honom fysiskt. Det är snarare i trafiken som “Bones” råkat ut för sina värsta problem, inte minst då en gravid kvinna bröt armen efter att ha blivit påkörd av den dåvarande mästaren som i sin tur flydde från platsen. Eller när han åkte fast för olovlig körning. Eller senast då han fick böter för dragracing.

Det började som ett skämt men vid det här laget känns det som om Jones bästa drag kanske är att skaffa en chaufför, åtminstone inför matcher som den uppkommande mot Daniel Cormier (17-1) på UFC 197. Eller rentav flytta från Albuquerque.

Brendan Schaub (10-5) var den som föreslog möjligheten under det senaste avsnittet av podcasten The Fighter and The Kid med Kenny Florian (14-6) som ersatte Bryan Callen för dagen – kan det vara så att Albuquerques poliskår är ute efter Jones? Gud vet att stjärnan är långt ifrån deras favorit med allt han har i bagaget och polisen som stoppar, griper eller ger böter till Jon Jones blir ju lite av en kändis för dagen.

Sen är det enkelt att ta skulden från Jones och skylla på någon annan. Stjärnan har uppenbarligen problem med att hålla sig till lagarna bakom ratten och tar förhoppningsvis åtgärder innan det rentav sätter stopp för has UFC-karriär. Igen…

jonjonesmug2

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Daniel CormierExklusivtJackson's MMAJon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • nitohu
  1 April 2016 at 05:26

  Dom lär ju vara ute efter honom nu i vart fall. Tror inte det var så populärt att han kallade en Polis för gris och lögnare. Vore jag han skulle jag inte ens gå mot röd gubbe.

  • hasse hästägare
   1 April 2016 at 07:08

   #snillen spekulerar

 • IWasThatGuy
  1 April 2016 at 06:13

  Fack Jon Jones bäst att polisen är efter honom så han sköter sig och inte åker som en idiot och kör ihjäl nån

 • Marcus Wiking
  1 April 2016 at 07:50

  Är Albuquerques poliskår ute efter Jon Jones? Nej.

 • Peter Andersson
  1 April 2016 at 08:45

  Om någon åker fast (och blir dömd) ofta kanske man inte borde dra slutsatsen att polisen är ute efter en, låter som nåt bara en notorisk brottsling skulle säga.
  Man har nog snarare problem med att hålla sig inom lagens ramar, Jones verkar nästan tro att lagar inte riktigt gäller honom.

 • jlz
  2 April 2016 at 10:22

  Svårt att veta. Men jag tror att hade de alkohol och drog -testat Jon Jones vid tillfället så hade han varit bakom lås och bom nu.
  Jag tycker han verkar påverkad.

 • Svara