Veckans valresultat: Knapp majoritet föredrar att se UFC i Stockholm

Det var oerhört jämnt, men i slutändan var det huvudstaden som vann veckans val.

I veckans val togs Ilir Latifis önskan om en UFC-gala i Malmö upp på MMAnytt. Hittills har alla fyra svenska UFC-galor ägt rum i Stockholm, men efter skåningen Ilir Latifis seger i helgen begärde han en UFC-gala i sin hemstad. MMAnytts läsare deltog i veckans val som gällde var i Sverige nästa UFC-gala bör äga rum, och det var väldigt jämnt mellan de två främsta alternativen Malmö och Stockholm. Fullständiga valresultat finner ni nedan.

  • Stockholm: 138 röster
  • Malmö: 127 röster
  • Annan stad: 31

I skrivandes stund är det dock Stockholm som vann röstningen med en knapp marginal. Med åtta röster mer än vad Malmö fick anser majoriteten MMAnytts läsare att nästkommande svenska UFC-gala åter igen bör äga rum i Stockholm. Förslag från läsarna varierade mellan Globen (där tre utav de fyra svenska UFC-galorna ägt rum), Tele2 Arena (där UFC on FOX 14 hölls) samt fotbollsstadion Friends Arena. Utav de som valde ”annan stad” och sedan specificerade i kommentarerna var alla de nerskrivna förslagen Göteborg.

De flesta svenska UFC-fighters baserade i Stockholm

Den främsta svenska MMA-fightern genom tiderna, Alexander Gustafsson, har länge varit baserad i Stockholm och även Malmöiten Latifi tränar där till vardags. Andra svenska UFC-fighters som Nico Musoke och Magnus Cedenblad är också baserade i huvudstaden. Daniel Teymur, som gör sin debut i slutet på Februari, tränar på Allstars tillsammans med Gustafsson och Latifi. Teymur möter Malmöiten Martin Svensson i sin första match i oktagonen, en fighter som hade fått mycket stöd om han gick UFC-match i Malmö.

I slutändan ligger beslutsfattandet i UFCs händer, hur pass övertygande Latifi var är osäkert. Dock har Malmöbaserade Trophy MMA sålt slut deras tre senaste galor och med Latifi och Svensson som lokala favoriter finns det en god anledning till att tro att en potentiell Malmögala hade blivit en publiksuccé. Dock imponerade Stockholmsfansen senast på UFC on FOX 14 då hela 30,000 tog sig till Tele2 Arena, en gala som började runt midnatt och pågick till tidigt på söndagsmorgonen. Enligt UFC stod fans på plats och köpte biljetter medan Anthony Johnson var på väg ut till huvudmatchen. Hursomhelst så har svenska fans överlag hyllats av UFC samt utländska fighters ett flertal gånger, något som inte lär upphöra oavsett var nästa UFC-gala äger rum.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara