Video: Hector Lombard om sin dopningsavstängning: “It made me cry sometimes”

Hector “Showeather” Lombard avtjänar just nu en avstängning för att ha använt ett dopningsklassat medel inför sin match vid UFC 183 tidigare i år. I en intervju berättar kubanen hur hårt slag det var för honom att bli avstängd och i synnerhet missa UFC:s stora kort i Melbourne senare under året.

Det var efter sin vinst mot Josh Burkman som Hector “Showeather” Lombard åkte fast i en dopningskontroll för att ha använt ett otillåtet medel inför matchen. Den tidigare mellanviktsmästaren i Bellator väntar på att få sin avstängning bestämd och han säger till Submission Radio att det inte har varit lätt för honom att hantera situationen med att hans plats i eliten av UFC:s welterviktare försvunnit samt att en eventuell medverkan vid UFC 193 som sker i Melbourne, Australien senare under året inte längre är möjlig. Lombard tävlade vid OS i Sydney år 2000 och levde därefter länge i landet som han nu ser som sitt andra hemland:

“It made me cry sometimes, but it is what it is. I mean, I believe that everything happens for a reason. It’s like you say, what if I would’ve the same thing that happened to me would’ve happened two or three months after? I would be gone. I know I’m gonna get back. I know that I’m gonna be fighting soon and I’m gonna be winning, but what devastates me the most is I wanted to fight so bad on the Melbourne card [UFC 193] and all that is gone”. I intervjun berättar Lombard återigen att han trodde att pillret han tog inför matchen inte var otillåtet och att han därmed inte fuskat.

Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara