Khabib Nurmagomedov Foto - Micha Forssberg
Khabib Nurmagomedov Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Video: Khabib Nurmagomedov: “Jag är MMA:ns Floyd Mayweather”

Obesegrade UFC-lättviktaren Khabib Nurmagomedov är inte intresserad av några boxningsmatcher. Titeln är allt som räknas för ”The Eagle”, som menar att han är MMA:ns svar på Floyd Mayweather.

Khabib Nurmagomedov (24-0) må inte inneha en UFC-titel ännu, men lättviktaren tycker sig ändå vara på god väg att bli sportens Floyd Mayweather.

I en intervju med TMZ inför matchen mot Tony Ferguson (22-3) berättar ”The Eagle” att han planerar att snabbt besegra Ferguson, för att sedan få världen att glömma bort superstjärnan Conor McGregor (21-3).

“Conor has to be careful because I’m going to smash Tony Ferguson and after I’m going to smash Conor McGregor,” säger Nurmagomedov. “I think after this one, people will begin to forget about this guy. But now, everybody talks about him, but it’s okay. For me, it’s okay.”

Floyd “Money” Mayweather.

“Jag är MMA:ns Floyd Mayweather”

Nurmagomedov tror att vinster mot Ferguson och McGregor inte bara skulle uppfylla hans dröm att bli UFC-mästare utan också göra honom legendarisk inom sporten. Det har länge ryktats om en potentiell boxningsmatch mellan McGregor och obesegrade boxaren Floyd ”Money” Mayweather (49-0), något som Nurmagomedov säger sig vara ointresserad av:

“I don’t care about him, I only want to fight for the title. This is what I want. I don’t care about Conor or Floyd Mayweather. Floyd Mayweather is one of the greatest boxers, but I think I am the Floyd Mayweather of MMA. I am 24-0, I can be 26-0 — 10-0 in the UFC — undefeated and undisputed UFC lightweight champion. I want to become the greatest lightweight ever. This is what I want.”

Nurmagomedov har dock en riktigt tuff utmaning framför sig i matchen mot Ferguson, som har nio raka UFC-vinster, på UFC 209: Woodley vs Thompson II, som går av stapeln den 4 mars i Las Vegas.

Se hela intervjun med Nurmagomedov nedan:

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kategorier
Conor McGregorFloyd MayweatherKhabib NurmagomedovNyheterSenaste NyttUFCVideoZ-Klistrad artikel

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
28 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  26 January 2017 at 11:21

  Han börjar bli för mycket nu. Det är så här det börjar. Man snackar för mycket och sen när förlusten kommer då får man en chock. Det är vad som kommer hända Khabib. Jag börjar tycka synd om honom nu.

  • MoneyMay
   26 January 2017 at 11:32

   Conor lärde sig den läxan efter första Nate Diaz matchen. Än så länge är Khabibs mma record fläckfritt.

   • Holythe83
    27 January 2017 at 01:20

    Dock så är ju ett fläckfritt record det enda han har gemensamt med mayweather.

    • Jens
     28 January 2017 at 10:33

     Ja khabib avslutar ju trots allt vissa av sina motståndare.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    27 January 2017 at 10:00

    Det är just det som är problemet. Khabib kanske inte vet hur man kommer tillbaka efter en förlust och han fokuserar för mycket på sitt record. I slutändan så kommer ingen undan denna sport förlustfri.

    • MoneyMay
     27 January 2017 at 05:14

     ????.
     Personligen tror jag att Khabib har fullt fokus på Tony och detta uttalande är bara ett PR-trick.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      27 January 2017 at 05:47

      Klart att han har fokus på Tony. Men han tittar framåt för mycket och lägger för mycket fokus på hans record som i ärlighetens namn inte är värsta grejen när man tittar närmare på den.

     • MoneyMay
      28 January 2017 at 01:12

      HAHAHA inte värsta grejen ??? 8 raka vinster i UFC. Khabib och Tony borde fightas för titeln och inte för ett “interm bullsh!et belt”.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      28 January 2017 at 08:51

      Tony borde köra mot Conor om bältet. 8 raka i all ära men det är bara 2 vinster av dom 8 som är värt att nämna och de 2 vinsterna har ett 5 årigt avstånd. Så om Khabib vinner nu då är han definitivt värd en titelfight.

     • MoneyMay
      28 January 2017 at 05:18

      Conor vill inte försvara bältet. Den som vinner interm bullshiet belt får utmana Conor ( om Danas son vågar försvar sitt bälte).

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      28 January 2017 at 06:31

      Conor knockar båda.

     • MoneyMay
      28 January 2017 at 10:35

      HAHAHAHA om han vågar försvara bältet

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      29 January 2017 at 09:32

      Make sure the numbers are right!

  • erki
   27 January 2017 at 12:52

   hur gick det för din loverboy som snackat mest i världshistorien med 3 förluster

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    27 January 2017 at 09:58

    Jo men han hade inget undefeated padded record som han va tvungen att leva upp till hela tiden. Sen utvecklas han hela tiden och blir bättre och bättre på det han redan är grym på. Sen så är han en two weight world champion och då spelar inte the record någon roll. Så lite skillnad är det.

    • Hiho
     27 January 2017 at 02:06

     Så du säger att en flertal besegrad fighter som Conor är bättre än en obesegrad, multi guld i flera viktklasser i sambo, som demolerat alla i MMA?

     Du menar dessutom att Conor är den enda som utvecklas?

     ‘champ’ är man om man klarar av att försvara sitt bälte någon gång.

     Som vanligt är din logik precis där man förväntar sig.

     • Barfly_nr1
      27 January 2017 at 02:19

      Fukin (A)men!

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      27 January 2017 at 04:33

      Kolla på vilka Conor har mött och vilka Khabib har mött. Kolla på dom 18 fighter han vann innan ufc. Det va mot riktiga nollor som ingen vet vem dom va då eller vem dom är nu. Sen väl i ufc så har han fightats mot som bäst MJ och RDA. RDA är en legitim vinst men MJ som kom från 1 vinst och 3 förluster på senaste 4 fighterna och som inte är bra på TDD eller på marken. Det är inget bra record som Khabib har. Det gör inget om man förlorar på vägen. Man reser sig och lär sig och kommer tillbaka ännu starkare.

      Ta det lungt. Conor har precis tagit bältet.

     • Hiho
      27 January 2017 at 05:17

      Du verkar bara leta efter statistik som stödjer din egna syn. Du ignorerar vinsterna och fokuserar på förlusterna i ett avseende, sedan vill du påstå att förluster gör en starkare när det kommer till greger. Du får bestämma dig fanboy.

      Och hur bedömer du Khabibs sambo meriter? Eller du kanske fortfarande tror att combat sambo inte är likt mma?
      Eller det faktum att han tagit guld i -82kg dessutom.

      Du måste lugna ner dig med din överdrivna kärlek till conor. Conor har hittills 1 vinst i lättvikt mot alvares. Han är 2-1 mot lättviktare. Så all din argumentation där du försöker förminska Khabib är helt irrationell när man kollar på vem du försvarar och meriterna.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      27 January 2017 at 05:43

      Nr 1: Jag sa ingen kommer undan i mma utan förlust. (Khabib kommer smaka på sin första mot Tony). Det är inget fel i att ha förluster på sitt record i en sport som mma.

      2: Conor har gått 5 topp fighter i rad med 4 vinster och 1 förlust och 3 av dom va avslut! I 2 av dom toppfighterna där han förlorade 1 så va det i en totalt ovan viktklass för honom där han anpassade sig och vann över motgångarna i en viktklass han aldrig tidigare kört i och med tanke på att han precis förlorat den fighten innan.

      3: Jag snackar inte om Sambo höger och vänster. Jag snackar mma karriär. Eftersom ufc är mma då är mma karriären relevant. Sen att combat sambo liknar mma är helt irrelevant.

      4: Jag snackar om att Khabib har 2 vinster mot topp motstånd i mma på 5 år!!!!!! Det här är då om MJ ska räknas som topp motstånd. Jag tycker det men många gör inte det med tanke på att han kom från 3 förluster och 1 vinst på hans 4 senaste fighter.

      5: Jag snackar om att Khabibs motståndare i mma karriären är riktiga amatörer som aldrig va något när han mötte dom och som aldrig blev något efter att han mötte dom.

      6: Khabibs motståndare i ufc är inga värda att nämnas förutom 2 av dom och det är RDA och kanske även MJ.

      7: Conor har vinster över Holloway, Chad Mendez, Aldo som va p4p king obesegrad i 10 år champ, Nate Diaz och Eddie Alvarez. Sen om man vill kan man räkna in Dustin Porier som är rankad 10 i LW men jag räknar inte med honom för att han fick stryk av MJ för inte så längesedan. 4 st av dessa 5 har Conor mött under en 1 1/2 års period medans Khabib bara mött 2 st på 5 år!!!!!!

      8: Sist men inte minst så försöker jag absolut inte förminska Khabib. Det är en fin personlighet och en krigare. Han har sin syn på fighting, tror på den, tränar stenhårt för den och kör på den. Det respekteras mycket från min sida. Men jag säger bara det jag ser och sanningen från min synvinkel.

     • Holythe83
      28 January 2017 at 11:20

      så du tycker att en person som gått itelmatch i bellator är en total nolla? Shambalaev är ingen nolla i mina ögon så du får nog räkna 3 personer av bra kvalite. det är väl det enda jag säger att du har fel på, sen resten är åsikter…

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      28 January 2017 at 12:49

      Ok jag kan ge dig det där. Det beror också på om du räknar MJ med 2 förluster av 3 innan hans möte med Khabib räknas som topp motstånd. Jag tycker det men många andra har befogade anledningar att tycka annorlunda.

     • Holythe83
      28 January 2017 at 02:50

      det enda som gör MJ relevant är hans vinst emot Tony Ferguson…

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      28 January 2017 at 04:55

      Exakt.

     • Hiho
      29 January 2017 at 02:33

      Som sagt jag skiter fullständigt i dina åsikter och gissningar. Så att du skriver en vägg av nonsens gör det hela bara löjligt.

      Här är logiken som fallerar med dig. Du jämför fighters och de förluster de har mot andra. Du använder detta argument för att hävda dig, MJ vann över Tony, MJ blev mosad av Khabib. Enligt din logik har Tony inte en chans mot Khabib, detta är enligt din egna logik.

      Sen påstår du att cSambo bakgrund inte är relevant, vilket det är. Jämför man sporter som är direkt meriterande och RELEVANTA är sambo på toppen, speciellt om det är tyngre viktklasser.
      Om du vill jämföra ‘relevant’ merit kanske du inte ska lista upp vinster i FW? Hur svårt tror du Khabib hade haft det i FW? Om han slänger runt 80+ kg killar i sambo?

      Åsikter och gissningar har alla mängder av, men det hör knappt hemma i denna diskussion.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      29 January 2017 at 07:00

      Ord men inga visor från din sida. Tack för att du slösade min tid och inte kunde svara på ett enda argument som jag kom med.

     • Stahlgren
      29 January 2017 at 09:11

      Conor har gjort betydligt mer än Kebabmannen hittills.

 • Stahlgren
  29 January 2017 at 09:14

  Låååånga diskussioner?
  Låt oss se om Kebaben tar Fergusson först innan alla drar för stora växlar på vad som kommer sen?

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...