Video: Luke Thomas analyserar Bisping vs. Henderson II – vem borde ha vunnit?

UFC 204 är förbi men diskussionerna är fortfarande livliga. Vem borde egentligen ha vunnit – “The Count” eller “Hendo”? Den frågan gör analytikern Luke Thomas ett försök att reda ut.

Tidigt under söndagmorgonen svensk tid var det äntligen dags för den spännande returmötet mellan engelsmannen Michael Bisping (30-7) och den 46-årige amerikanen Dan Henderson (35-12), en titelmatch i mellanvikt som toppade UFC 204: Bisping vs. Henderson II i Manchester, England.

Livliga diskussioner

Alla är vi överens om att det var en enastående match där bägge fighters imponerade stort på olika sätt och vis, men domslutet är just nu en stor snackis inom MMA-världen. Ta bara en titt i kommentarsfältet under den här artikeln, med 74 inlägg i skrivande stund.

Frågorna är flera. Borde den första ronden ha dömts 10-8? Gjorde Henderson nog för att vinna rond två? Och vem var egentligen mest effektiv i den femte ronden?

Luke Thomas reder ut

MMA Fightings analytiker Luke Thomas släppte under gårdagen ett nytt avsnitt av sin podcast Monday Morning Analyst, där han studerar matchen närmare och gör sin egen bedömning utifrån rådande poängkriterier.

Hur poängsätter han matchen såhär i efterhand? Kolla in videon nedan och se om ni håller med!

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Dan HendersonMichael BispingNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Lallarn
  11 October 2016 at 03:30

  Borde börja följa honom lite bättre. Gillade denna video och även den där han snackar om Shields mot Palhares.

  • Holythe83
   11 October 2016 at 09:01

   alltså om du inte gillar hans andra svammel men endast hans analyser så håll dig till monday morning analyst.

  • Peter Andersson
   12 October 2016 at 12:25

   Han är grym! Min favorit på MMA beat.

  Svara