Vinny Magalhaes vann M-1 Globals bälte i lätt tungvikt, men ber dom att ta tillbaka det

Vinny Magalhaes har varit mycket på tapeten på sistone. Han gick bland annat och vann ADCCs guld i tungvikt i slutet av september, och nu i helgen gick han och vann M-1 Globals bälte i lätt tungvikt. ADCC-guldet verkar han dock tycka om ganska mycket, men M-1 Globals bälte har han inte mycket till övers för.

“After rewatching the whole fight,” skriver han på Facebook enligt mixedmartialarts.com. “I just realized that everytime i fought for M-1 against a Russian fighter, i was the hand picked guy… i mean, i am assuming that after seeing one of the M-1 directors rooting for my opponent everytime he’d hit me, but not having any reaction when i’d hit him nor when dropped him. Thanks M-1, i appreciate your business, you can have your belt back.”

Det finns förvisso två realistiska alternativ här. Han är antingen frustrerad över motståndarna som han ändå har besegrat gång på gång då det för tillfället står 4-0 hos M-1 Global för Vinny, eller så skriver han detta för att vinna poäng hos UFC. Direkt efter galan skrev han på Twitter till UFCs VD Dana White där han frågade hur många vinster som skulle krävas innan han är välkommen tillbaka i UFC igen, och frågade om det var år 2012 som var det rätta året för honom.

Det intressanta här är förstås att allt det som Vinny lyckats med på sistone så är han troligen en av de daltagarna som inte lyckats i UFC som mest förtjänar att återvända. Sedan hans försök på The Ultimate Fighter 8, då han tog sig hela vägen till finalen där han förlorade mot Ryan Bader fick han bara ett försök i UFC till. Han gick då en match mot Eliot Marshall på UFC 97, en match han förlorade via ett enhälligt domslut och således blev av med sitt kontrakt med organisationen.

Sedan dess har turen däremot vänt. Han har sedan den där snabba turen i UFC i början av 2009 samlat ihop ett MMA-rekord på 7-1 utanför UFC med fem raka vinster, samt tog hem guldet i submission wrestling efter att ha besegrat Fabricio Werdum på ADCC.

Så om det är någon utanför som är värda att få en ny chans i MMAns finrum så lär det vara Vinny Magalhaes. För M-1 Global lär inte vara speciellt glada på honom efter det uttalandet som han gjorde via Facebook, och ett rykte säger redan nu att han blivit av med kontraktet hos dom.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
M-1 GlobalUFC
En kommentar
  • Vinny Magalhaes lägger upp sitt bälte från M-1 Global för budgivning på eBay | MMAnytt.se
    14 May 2012 at 09:20

    […] Heavyweight, M-1 Global, Vinny MagalhaesAtt Vinny Magalhaes och M-1 Global har en dispyt kommer inte som en hemlighet, men det tar ändå inte bort faktumet om att han är deras mästare i lätt tungvikt. Han har ett […]

  • Svara