WME-IMG skjuter till över åtta miljarder till UFC

WME-IMG planerar att köpa ut minoritetsägare och investera för framtiden.

WME-IMG — UFC:s nya ägare som köpte organisationen för fyra miljarder dollar förra året, planerar att skjuta till en stor summa pengar till företaget.

Enligt flera rapporter kommer WME-IMG få ytterligare 1.1 miljard dollar i sin portfolio, vilket ökar företagets värde från 5.5 miljarder till 6.3 miljarder. Detta ska slutföras i mitten av augusti.

Pengarna som kommer från fonder i Kanada och Singapore, har mer än ett användningsområde. Den största delen av pengarna ska gå till att köpa ut minoritetsägare som fortfarande äger en del av UFC.

ANNONS

Frank och Lorenzo Fertitta största minoritetsägare

Vilken minoritetspartner som det handlar om är ännu inte bekräftat, men den största minoritetsägaren äger 10%, Flash Entertainment som ägs av Frank och Lorenzo Fertitta. Det Abu Dhabi-baserade företaget köpte 10% av UFC 2010.

På pappret verkar det som att pengarna ska användas till att köpa ut minoritetsägare, men det finns inga indicier om att Flash Entertainment är företaget som Silver Lake Financial, som äger en stor del av WME-IMG, nämnde i sitt pressmeddelande. Bland minoritetsägarna som finns bland andra Fertitta-bröderna och Dana White. 

Rykten har längre florerat att WME-IMG ska börsnoteras, den plötsliga ökningen i likvida medel kan nog få cheferna att vänta med det.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara