WSoF tecknar kontrakt med två UFC-lättviktare

“The Kansas City Bandit” har ett nytt hem efter ett kontroversiellt avsked från UFC för mer än ett år sedan. 

Det var Ali Abdel-Aziz som annonserade nyförvärven på Twitter under dagen – Jason High (18-5) och Mike Ricci (10-4) är de senaste tillskotten till World Series of Fightings lättviktsklass. Vare sig datum för debut eller respektive motståndare har offentliggjorts.

High avstängning från sporten nådde sitt slut i början av juni och först nu har 33-åringen hittat ett nytt hem. Det var efter förlusten mot UFC:s nuvarande lättviktsmästare Rafael dos Anjos (24-7) som High puttade domare Kevin Mulhall efter ett ifrågasatt avslut. Amerikanen sparkades omedelbart av UFC och stängdes alltså av från all tävling i ett helt år som följd av incidenten.

Ricci beträdde å sin sida senast UFC:s oktagon för nästan två år sedan då han förlorade mot Myles Jury (15-1) på UFC 165. Sedan dess har han vunnit två raka i Titan FC och den 29-årige kanadensaren testar alltså lyckan i WSoF framöver.

Kategorier
Jason HighNyheterRafael Dos AnjosSenaste NyttUFCWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • johnny__p
  19 August 2015 at 05:48

  Skit skoj för Wsof! Men vad vad fan händer med Bellator?!…. Scott var ju fan grym på att rekrytera i Strikeforce!
  Hade ju varit grymt om Bellator och Wsof hade gått samman då hade vi snackat om bra konkurrans och hot mot UFC.

 • Kenny Starfighter
  20 August 2015 at 06:17

  Blir så less på de missvisande formuleringarna “Två ufc lättviktare” Två FÖREDETTA ufc lättviktare kanske?

  • Headown
   21 August 2015 at 11:14

   Agreed. Klart missvisande titel på denna artikel. Det är 2 före detta UFC fighters, men hur aktuell har Ricci varit i UFC sen hans minst sagt undermåliga match? Sak samma egentligen , men var tvungen att hålla med för kände samma sak när jag läste artikeln efter att ha sett rubriken.

  Svara