Xbox-sponsrade Demetrious Johnson hoppas på ordentlig kompensation när UFCs uniformer träder i bruk

För de UFC-fighters som redan har en stor sponsor så kommer UFCs Reebok-uniformer innebära en rejäl förändring.

UFCs flugviktsmästare Demetrious “ighty Mouse” Johnson har sedan länge varit sponsrad av Microsofts spelkonsol Xbox. Som ansiktet utåt för spelkonsolen har Johnson deltagit i ett antal reklamvideor och bär alltid med sig kläder och banderoll med sin sponsor till och från buren.

Det kommer nu att ändras. Eftersom UFC inlett ett partnerskap med Reebok, som designar uniformer som bärs av fighterna till och från buren, kommer det att innebära ett begränsat antal sponsorer samt en rejäl omställning för de sponsorer som fortfarande får ha med tryck på uniformerna. Detta innebär dock en drastisk förändring från hur fighters kunnat representera deras sponsorer tidigare.

I en intervju med MMA Junkie berättade “Mighty Mouse” att han varit i samtal med Microsoft gällande hur de ska lösa sponsorproblemet. Johnson har tidigare deltagit i diverse evenemang för Xbox och hoppas på att kunna fortsätta med liknande event, även om han är väl medveten om att han inte kommer kunna bära samma Xboxutstyrsel i buren.

Han anser dock att partnerskapet med Reebok kan leda till ett par problem för andra fighters.

“A guy like Nick Diaz, for example, comes out with all his Metal Militia, all his sponsorships,” sa Johnson. “Let’s say from those sponsorships he makes like $80,000 to go in the octagon. That’s a nice payday just for wearing sponsorships.

“Lets say the UFC says, ‘Hey man, you’ve got wear Reebok tomorrow.’ And he says, ‘OK, that sounds good. Here are all my pay stubs and my contracts for my last fight. They’re paying me $80,000, so what’s Reebok going to pay me?’ They say, ‘You’re ranked second in the world, so we’re going to pay you $2,000 to wear Reebok.’ For me, I think that’s not necessarily fair because there’s basically $78,000 that’s unaccounted for. If UFC’s going to compensate me with the same amount, that’s fantastic. If not, that’s a big boo-boo.”

Hur tror ni fighters kommer att kompenseras när de förlorar sina gamla sponsorer på grund av UFCs deal med Reebok?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
11 Kommentarer
 • Headown
  16 December 2014 at 11:40

  Ja vad ska man säga. Kommer det att bli så att fighters förlorar såpass mycket pengar på detta med uniformer så kommer det naturligtvis bli ett jävla liv. Samtidigt Som denna stämning är på gång mot Ufc så ser det ut att bli en intressant sak att följa helt klart. #gamechanger

  • christian.holthe
   16 December 2014 at 11:02

   Tror du med att det kommer bli separata stämningar? Jag menar det e en sak att dom bryter mot anti-trust lagar men att ta bort stora inkomster för enskilda fighters nått helt annat.

 • nitohu
  16 December 2014 at 12:21

  Än så länge är det väl ingen som vet exakt vilka summor det kommer att handla om här. Hur mycket plus eller minus man kommer att gå på det nya Reebok avtalet. men risken finns väl att det kommer att finnas enskilda fighters som förlorar på den här dealen och därför kommer att söka sig till någon organisation där man kan behålla sina sponsoravtal. Undrar om detta verkligen var något UFC tog med i beräkningen när man tog fram det här avtalet med Reebok.

 • Flynn Phoenix
  16 December 2014 at 12:56

  Får hoppas på att dom får mer än vad dom får av sina huvudsponsorer.
  Annars är allt en stor flopp för alla fighters.
  Håller tummarna på att det blir nått bra av detta.
  Som han säger så lär Nick gå back rejält om dom inte fyller hans ficka.

 • clickbate
  16 December 2014 at 01:49

  Vore intressant att se om nån fighter väljer att tatuera in sponsorer på ryggen. Ingen omöjlighet.

 • Joey
  16 December 2014 at 06:24

  Ska Reebok, som ska sponsra över 500 fighters, kunna erbjuda Mouse lika mycket pengar som Xbox (en avdelning på MICROSOFT), som dessutom bara sponsrar ett fåtal fighters, kan erbjuda honom? Så går mina tankar och det enda logiska för mig är.. INTE EN CHANS.

  • christian.holthe
   16 December 2014 at 10:56

   Alltså den ekvationen går inte ihop. Men detta var framför allt gjort för dom fighters som inte fått sponsorer innan. För stor del av dom 500 fighters kommer detta garanterat att löna sig. För en del fighters kommer nog losa rejält på denna deal. Men tror nog att detta är bättre för framtiden… Kommer nog se ut som nått liknande tv-pengs deal i Premier League för att ta ett exempel. Den dealen dom knöt med Reebok nu var värd xx miljoner dollar. När det sedan skall omförhandlas så lär ju det vara värt betydligt mycket mer. Fighters hade ju nog svårt å få tag i sponsorer som det var och det ekonomiska läget världen över gör det ju inte lättare… Det kommer nog göra så fighters kommer ha sponsorer på annat vis än dom har idag.

   Jag menar när ligor som NHL m.fl satte lönetak dumpade löner m.m så var det nog många som förlorade på det. Jag hoppas att fighters kommer vara så transaparanta med detta som det bara går… för om dom som förlorar på det förlorar för mycket så kan det bli problematiskt. Detta lär ju utan tvekan bli testat juridiskt sett nån gång inom en snar framtid.

  Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

  Thiago Santos vs Jamahal Hill


  3.25 - 1.37


  7 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
  Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
  Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
  Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
  Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
  Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
  Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...