Yoel Romero är nu den fightern med näst flest avslut i den tredje ronden i UFC

Den kubanske mellanviktaren är nära att sätta rekord för sättet han avslutar sina motståndare på.

I huvudmatchen på UFC Fight Night 70 kunde kubanen Yoel Romero förlägna sin pågående vinstsvit ytterligare med en knockoutseger över legenden Lyoto Machida. Efter två betydligt jämnare ronder drog Romero ifrån i en tredje, precis som han gjort i många andra matcher, säkrade nertagningen och slog ut sin motståndare på marken. För observanta fans lär den statistiken låta något bekant. Det var nämligen Romeros fjärde avslut i den tredje ronden, statistik som nu placerar Romero på andra plats vad gäller antal avslut i den tredje ronden, precis bakom Randy Couture som ligger på förstaplats med fem.

Romeros andra match i UFC blev hans första kamp i organisationen som slutade i den tredje ronden. Kubanen ställdes mot Ronny Markes och knockade brassen i den tredje ronden, precis som han gjorde med nästkommande motståndare Derek Brunson. Avslut i samma rond mot Tim Kennedy och nu Machida cementerar Romeros status som en fighter som blir starkare desto längre matchen går, även om han är explosiv och farlig inledningsvis.

Utöver det så har nu Romero den näst längsta vinstsviten i mellanviktsdivisionen och åter igen är han placerad bakom en meriterad fighter: Mellanviktsmästaren Chris Weidman. Romero har nu sex raka vinster i divisionen gentemot Weidmans nio.

 

Kategorier
ExklusivtNyheterUFCYoel Romero

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...