Yoel Romero kan möta f.d UFC-mästare i sin nästkommande match

✔ Den udda matchningen förbryllar fansen ✔ "Från att ha mött Stylebender till att bli en karriärdödare"

Sedan den fyrfaldige titelutmanaren Yoel Romero släppts av UFC har kampsportsvärlden väntat spänt på var han kommer hamna och vem han möter – Combate Americas kämpar för att få kubanen att möta den forne UFC-mästaren Tito Ortiz.

Romero, 43, fick sparken av UFC i ett drag som många fans ifrågasatte, och situationen blev alltmer underlig när det blev klart at Bellator och PFL inte var intresserade av att teckna ett kontrakt. Bare Knuckle FC visade intresse, men än så länga är inget klart.


Relaterat:


Combate Americas, en amerikansk MMA-organisation med fokus på latinamerikanska fighters, har nu valt att ge ett erbjudande, rapporterar Middle Easy’s Rory Robinson. För tillfället är ingenting påskrivet, det framgår inte heller hur Romero har ställt sig till erbjudandet.

Fansen kritiska till Yoel Romero vs Tito Ortiz

Med tanke på att Romero och Ortiz är fighters av två helt olika skaror, vars motståndsnivå skiljer sig markant reagerade fansen starkt på nyheten.

– Att gå från att möta Stylebender till att bli en karriärdödare, Skrev ett fan

– De vill få Tito mördad, skrev en annan

– Tito hade bokstavligen talat dött, la ytterligare ett fan till.

– Detta är en av de dummaste sakerna jag någonsin hört talas om, skrev ett MMA-fan på Twitter.

 

Ortiz, 45, är för tillfället under kontrakt med Combate Americas, och tävlade där senast i December förra året där han besegrade den forne WWE-stjärnan Alberto El Patron. Innan dess knockade 45-årige Ortiz rivalen Chuck Liddell brutalt i ett tredje möte mellan före detta UFC-mästare – Matchen blev dock starkt kritiserad på grund av den dåliga formen Liddell var i.

Under början av 2000-talet var Ortiz en av UFC’s mest populära fighters, med segrar över Ken Shamrock, Vitor Belfort och Forrest Griffin. Ortiz vann lätt tungviktstiteln år 2000 och försvarade den fem gånger innan han förlorade mot Randy Couture. Han var länge en av de mest populära fighters i UFC och en av de första “bad boy”-personligheterna inom sporten.

Sporten utvecklades dock, och så småningom började de stigande talangerna gå om Ortiz, som inte hängde med i utvecklingen. År 2006 inledde dock Ortiz en rejäl svacka, och fick ett matchfacit på 1-7-1 i sina nio sista matcher i UFC. Han lämnade sedan organisationen för att tävla i Bellator.

Romero har enbart mött mellanviktsdivisionens elit, och även om han förlorat tre matcher i rad så har han mött betydligt starkare motstånd.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFCYoel Romero

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...