Yuri Alcantara blev tilldelad vinstbonus mot Pedro Nobre, trots No Contest-resultatet

Bantamvitkarna Yuri ” Marajó” Alcantara (27–4, 1 NC) och Pedro ”The Rock”  Nobre (14-1-2, 1 NC)möttes i underkortet på UFC on FX 7 i helgen. Nobre ersatte George Roop, som fick dra sig ur matchen på grund aven skada.

”Majaró” gjorde väldigt bra av sig, och i underläge använde han en kimura för att svepa sin motståndare, och slog ut sin motståndare på marken två minuter och elva sekunder in i den första ronden. Väl på marken signalerade Nobre till domaren Dan Mirgliotta att han blivit slagen i bakhuvudet, som bröt matchen. Efter att det ansågs att Norbre inte kunde fortsätta slutade matchen i en No Contest, på grund av att Alcantaras slag ansågs vara otillåtna.

UFCs frispråkiga vd Dana White visade sitt missnöje med beslutet via Twitter.

dana twitter

Det verkar som att UFCs ledning anser att slagen inte var i bakhuvudet, och har tilldelat Alcantara sin vinstbonus. Detta meddelade Marshall Zelaznik, UFCs direktör för internationell utveckling till MMA Junkie nyligen.

“Yuri ended up getting his win bonus,” sa Zelaznik.

UFC har ännu inte meddelat om “The Rock” kommer få en till match i organiastionen, men Alcantara behandlas för tillfället som en inofficiell vinnare. Tyckte ni det var rätt ge Alcantara en vinstbonus, och borde Nobre få ytterligare en chans i UFC?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • ivey2
  21 January 2013 at 04:02

  Helt rätt, filmaren Nobre kommer nog bli cuttad rätt snart i vilket fall som helst.

 • Ashah Tafari
  21 January 2013 at 04:29

  Absolut! Det Nobre gjorde var inte bara pinsamt för honom själv, utan även för UFC och MMA:ns rykte. Sådant platsar absolut inte i den här sporten och jag tycker verkligen inte att han förtjänar någon mer match.

 • Gustav
  21 January 2013 at 11:46

  Mycket bra, huruvida Nobre blev knockad eller ej är inte relevant eftersom slag som nuddar örat är helt legala enligt Keith Kizer. Repriserna visade att slagen var helt legala.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...