Foto: Mazdak Cavian

Zebaztian Kadestam vädjar om ett UFC-kontrakt – vill gå match i Manila

Svenske Zebaztian Kadestam vill få chansen att gå match i UFC, när organisationen återvänder till Filippinerna i höst.

Under gårdagen lät UFC annonsera sin återkomst till Filippinernas huvudstad Manila. Den tionde oktober kommer organisationen hålla ett Fight Night-event i staden för andra gången, efter att den första galan i maj förra året blev en succé.

Någon som gärna vill gå match på galan är svenske Zebaztian Kadestam (8-2), som tog till Instagram för att begära ett UFC-kontrakt.

@danawhiteufc @ufc Got 4 wins in the first round in Manila ,let me get number 5 in the oktagon #UFCManila Ranked 154 in the world with 7 out of 8 wins by TKO @pacificxtremecombat champion for more than 2 years #ITSTIME

A post shared by Zebaztian Kadestam (@thebandit754) on

Mästare i Pacific X-treme Combat

Kadestam tränar till vardags på Pancrase Gym i Stockholm, men håller också till en hel del i Filippinerna där han tränar på Legacy Gym. Han har även gått en drös matcher i landet och är i dagsläget welterviktsmästare i Pacific X-treme Combat.

“The Bandit” har vunnit fyra av sina senaste fem matcher, där förlusten kom mot norske Håkan Foss (6-3) via ett sylvasst delat domslut. Kadestam har även utmärkt sig som en underhållande fighter, med avslut i sju av sina åtta vinster varav fem i den första ronden.

Foto: Mazdak Cavian

Kadestam är en av våra tuffaste svenska fighters. Foto: Mazdak Cavian

Även om han inte har någon vinstsvit igång så kommer han från en imponerande seger, då han knockade finnen Glenn Sparv (12-4) på bara elva sekunder i sitt senaste titelförsvar. Värt att nämna är även att PXC:s senaste welterviktsmästare, sydkoreanen Hyun Gyu Lim (13-5-1), fick ett UFC-kontrakt efter sina framgångar i organisationen.

Vad säger ni – är det dags för Kadestam att få chansen i UFC?

Foto: Mazdak Cavian

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterPacific Xtreme CombatPancrase GymRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikelZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
 • Headown
  24 June 2016 at 09:09

  Ja det tycker jag att det är dags för honom att få testa lyckan i sportens främsta organisation. Krig Kedestam!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...