Exklusivt: Martin Svensson vs Nickas Bäckström inställd, Svensson inlagd på sjukhus

Vision FC bekräftar idag att Martin Svensson inte kunde klara av vikten, vilket gör att matchen mot Nicklas Bäckström är officiellt inställd. Vision försökte få till en catchvikt-match, och kom överens på 67,5 kilo istället för det första tilltänkta 65,8 kilo. Men efter ett seriöst försök från Svensson så måste matchen att ställas in.

“Martin svensson klarade inte av vikten helt enkelt,” säger arrangören Jani Lax till MMAnytt.. “Vi gjorde en catchweight, men han klarade inte av den heller. Så vi kom till ett beslut att vi ställer in matcher. Tyvärr. Ingen är mer ledsen än vad jag är. Han har totalt misslyckats, han är på sjukhus just nu och har börjat krampa igen. Svensson är två viktklasser för mycket.”

Så fort Vision fick reda på situationen så jobbade de för att försökte hantera det. Tiden var däremot för knapp för att de skulle kunna ta in en ersättare, och därför var det i slutändan tvungen att ställa in matchen. Den sista vikten som Svensson låg på innan han tvingades avbryta var 69,9 kilo.

Som det ser ut nu så kommer Martin Svensson inte att få sitt gage. Vision kommer under kvällen ha ett krismöte för att komma fram till om Bäckström ska få sitt gage, samt om hur de nu ska modelera upp matchkortet. Det kan fortfarande hända att en match från underkortet kommer att placeras på huvudkortet. Troligtvis kommer även Nico Musoke vs Michael Lebout  flyttas till det delade huvudeventet.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Vision Fighting Championship

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
24 Kommentarer
 • Manolo
  30 November 2012 at 06:35

  Bäckström borde få sina pengar. Svensson borde skämmas, men hoppas han tillfrisknar snart ändå såklart.

 • Zelolule
  30 November 2012 at 06:40

  Skandal, så jävla pajasaktigt att dyka upp med så pass mycket övervikt kvällen före. Klart Bäckström ska ha sitt gage, han borde fan få Svenssons gage också.

 • Lucas Durr Hansson
  30 November 2012 at 06:46

  visst är det tråkigt, men ge killen lite space finns väl inte mycket o göra om man ligger på sjukhus med kramper.. hoppas han kryar,

 • Leonidaz
  30 November 2012 at 06:49

  Tror han har förstört sina njurar, rumble som klarade ww (oftast) kunde inte ens klara mw längre utan får nu slåss i lhw.
  Nu kanske svensson får slåss i ww om hans njurar nu är trasiga för att tror inte ens han kommer klara lw om dom nu är det

 • Sippan
  30 November 2012 at 06:59

  Extremt tråkigt för alla inblandade och i synnerhet Niklas och Martin. Martin verkar ju inte haft några problem att klara vikten tidigare så man undrar ju vad som skapade så stora problem denna gången, verkar ju som att han inte ens var nära. Får hoppas att han kan komma tillbaka från detta och kanske etablera sig i 70-kilos klassen istället.

 • Kenny Starfighter
  30 November 2012 at 07:19

  Fan va tråkigt, precis som dana sa till Martin i deras vlogg förut under TUF uttagningarna

  • Roundsman
   1 December 2012 at 12:53

   Japp Dana såg vart det var på väg med Martin. Viktminskningen inom mma är verkligen hysterisk. Jag kan köpa att det anses vara en del av sporten men det blir ju tramsigt när vissa utövare går runt till vardags två viktklasser över sin matchvikt…

 • Vaettra
  30 November 2012 at 07:50

  Så jääla pissigt! Och sen fegar Ståhls motståndare ut också NÄ VA FAN JA PALLAR INTE MER!

  • Frantic
   30 November 2012 at 10:11

   Jo detta kan jag fixa, men skulle ytterligare ett bakslag komma i form av typ

   Nico Musoke då ligger jag på din “nivå”….

   • Vaettra
    30 November 2012 at 10:56

    Jo, som norrlänning man är så såg jag fram mot Bäckis match och Andreas comeback så sjukt mycket, hade fått klartecken av frugan att sitta hos en kompis och kolla TV4 sport imorgon med några glas vin. Nu känns det tomt. Blir väl att kolla galan ändå, riktigt bra matcher kvar, och en norrlänning i titelmatchen.

    • Frantic
     1 December 2012 at 12:47

     Är också norrlänning själv (Umeå) så håller jag med och förstår dig/er.

     Nu är det som det är och du/ni/jag vet ändå vem som skulle stå som segrade i slutet iaf ;) bara ruskigt tråkigt att det blev såhär och nu får vi hoppas på en snabb “comeback” för killarna :)

     Och då menar jag det för Martin också!

 • kristofer
  30 November 2012 at 07:50

  mycket tråkigt

 • Johan Westerberg
  30 November 2012 at 09:29

  Otroligt oproffsigt av Svensson, han måste ju ha vetat (anat) att han var alldeles för tung redan för några dagar sedan. Vad vägde han i förrgår, 80-85 kg? Självklart ska Bäckström ha hela sitt gage, och gärna en del av Svenssons också som tröst. Att Svensson inte ska få betalt för sin insatts är väl inte speciellt kontroversiellt.

 • Erik
  30 November 2012 at 10:11

  Vad fan är det med er? SNUBBEN LIGGER PÅ SJUKHUS. Försök fatta.

 • En djup genomgång av matchkortet på Vision 5 | MMAnytt.se
  30 November 2012 at 10:20

  […] som Vision har gjort mest reklam för, det är Martin Svensson vs Niklas Bäckström. Tyvärr ställdes den sistnämnda matchen in efter att Svensson misslyckats med att gå ner i vikt. Men trots det så har organisationen byggt ihop ett fullständigt matchkort fylld med MMA-matcher, […]

 • Videointervju: Nicklas Bäckström talar ut om Martin Svenssons viktmiss | MMAnytt.se
  30 November 2012 at 11:13

  […] besviken över att Martin Svensson inte klarade vikten inför deras möte på Vision 5 imorgon. Matchen blev förvisso inställd i slutändan. Innan dagens presskonferens och invägning så tog vi ett litet snack med honom.Tänk dock på att […]

 • Urso Polar
  1 December 2012 at 01:02

  Borde vara med bötesklausul om man inte minst en vecka (gärna två) så man har en chans att hitta ersättare. Klart Bäckström ska ha sitt gage! Gärna på Svennsons bekostnad om han får gå match igen i Vision.

 • XPärx Negativ
  1 December 2012 at 03:08

  Sjukdom ,virus, kramper verklighet inte tv spel eller film det är var ni ska fatta era chipsfingrar.
  Klart det är synd för Bäckström, alla ville se fighten.
  Men en riktig människa ligger på sjukhus och fakta är att den killen som ligger där som ni anser ska byta viktklass har som Cole Lauritsen skrev gått fler matcher i just den vikten än vad bäckström gjort i sin karriär så kamma er och kom in i matchen.

 • Sudour
  1 December 2012 at 01:48

  Vilken viktklass går Svensson i vanliga fall?

 • Niklas Bäckström lämnar Hilti BJJ och ansluter till Allstars Training Center | MMAnytt.se
  16 January 2013 at 09:07

  […] var senast aktuell för match mot Martin Svensson på Vision FC 5 men matchen ställdes in på grund av att Svensson inte klarade av att nå överenskommen vikt inför […]

 • scam web hosting
  2 April 2013 at 04:06

  Blog Link…

  […]followed down below there can be your website link towards a[…]…

 • Svara