Vision 5 – Liverapportering och diskussion

Vision 5 är här. MMAnytt är givetvis på plats i arenan och kommer att liveblogga direkt från händelsernas centrum. Den första matchen börjar kl 18.00, och sedan fyller resten av matcherna vidare. Följ med oss och chatta direkt på MMAnytts chatt, eller i kommentarerna nedan så kommer vi att fylla med live-rapportering från samtliga matcher här nedan.

Huvudkort

 • David Häggström besegrar Artemij Sitenkov via TKO (knä mot magen) rond 3
 • Nicolas Musoke vs Michael Lebout majoritetdomslut (oavgjort)
 • Joni Salovaara besegrar Olivier Pastor via majoritetsbeslut
 • Jonatan Westin besegrar Glenn Sparv via ett majoritetsbeslut
 • Carlos Prada vs. Frantz SiloaInställd efter att Prada saknat giltigt blodprov.

Underkort

 • Fernando Gonzalez besegrar Lauri Väätiäinen via en submission (giljotin) rond 1
 • Panny Kianzad besegrade Cheryl Flynn via TKO (slag) rond 1
 • Niklas Danielsson besegrar Håkon Foss via ett enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)
 • Jonatan Salminen besegrar Dennis Erdogan via teknisk knockout (knän och slag), rond 1
 • Oskar Sollevi besegrar Botan Tokay via DQ (Illegal uppspark mot huvudet), rond 1

Anteckningar
Det ryktas att matchen mellan Carlos Prada och Frantz Siloa kan bli inställd efter att Prade inte tagit med sig sina läkarpapper till arenan. Mer uppdateringar på det hela kommer att komma på MMAnytt inom kort.

17:47. Den första matchen ska börja om strax över 10 minuter och det är knappt en tredjedels fullt här.

18:08 – Galan skulle ha börjat 18.00, men de har säkert åkt på några sköna tekniska problem eller något sådant kul. Fortfarande knappt halvfullt här.

18:18 – Nu drar galan igång.

18:29 – Carlos Prada vs Franz Siloa är inställd, Carlos Prada kunde inte uppvisa ett giltigt blodprov.

19:22 – SMMAF berättar för MMAnytt att Carlos Prada hade fått ett samtal att han var negativ för blodsjukdomar. Men han kunde inte stryka detta på papper, vilket gör att han inte fick gå sin match.

19:52 – Galan skulle ha börjat 19.30, men på grund av en delay med TV4 så har galan pausats och vi väntar på klartecken för att det hela ska köras igång igen. Galan som visas på TV4 Sport kommer inte att visas live, utan en eftersändning med ca 1h.

20:48 – Bra fart på den här galan. Så fort en match är klar så kör de direkt vidare till nästa.

Oskar Sollevi vs. Botan Tokay

Rond 1
Den första matchen blev i slutändan Sollevi vs Tokay. De båda är nu inne i buren och dörren har stängts. De båda rör handskarna och avvaktar först. Tokay skickar iväg några jabbar och markerar. Tokay är först på sparkarna och siktar på en frontkick. Tokays hörna ropar på en jabb, men inget träffar. Tokay träffar plötsligt ett slag på Sollevi, men Sollevi är snabb att kontra och träffar ett hårt slag på Tokay. De går ner till backen där Tokay har ett hårt grepp runt Sollevis nacke. Han släpper dock och landar i underposition med Sollevi i sin guard. Sollevi kör kroppsslag och Tokay har en väldigt hög guard. Sollevi fortsätter att markera med slag mot kroppen och musklar sig ur Tokays guard och går på lite gound and pound. Tokay ligger i stort underläge och Sollevi träffar flertaget slag. Sollevi får tag på en singelleg och drar ner Tokay till backen. Tokay kör en upkick och matchen avbröts. Detta är nämligen illegalt i Sverige. De tar in doktorn för att kontrollera Sollevi. Om doktorn låter det gå vidare så har han fem minuter på sig att återhämta sig. Sollevi står i buren och nickar som om att han är ok. Men han ser lite snurrig ut fortfarande. Men matchen stoppas ändå och Sollevi vinner på diskvalificering,

Oskar Sollevi besegrar Botan Tokay via DQ (illegal upkick mot huuvdet) rond 1

Dennis Erdogan vs. Jonatan Salminen

Rond 1
Det här kan bli Erdogans sista match, något han berättade för MMAnytt igår och han hoppas på att få till en skön vinst på den här matchen. Men vi får se hur det går. Erdogan får helt klart mest applåder från publiken när vi kör igång däremot. Dennis har hela ena läktaren på sin sida.

Rond 1 drar igång, och Saminen pushar in Erdogan i hörnet. Han träffar den första jabben, men Erdogan går tillbaka. Salminen träffar ytterligare en jabb och men Erdogan vägrar ge sig. Erdogan träffar ett hårt slag som får Salminen att vackla bakåt och de clinchar in mot buren. Erdogan går loss med allt han har och de clinchar mot buren ännu en gång. Salminen återhämtar sig mot burväggen medan Erdogan pushar mot. De säras och Erdogan träffar först ett slag, medan Salminen träffar en som får Erdogan att vingla till. De går in mot buren och Salminen har börjat blöda. Salminen landar en hård spark som Erdogan nästan checkar. De går in i clinch igen och Salminen får till ett par hårda knän mot Erdogans ansikte. Erdogan fastnar i Salminens clinch och han landar två hårda knän innan han landar en rak höger som knockar Erdogan. Erdogan har sin tredje förlust i sin karriär, och vi får se var det tar honom nu.

Jonatan Salminen besegrar Dennis Erdogan via teknisk knockout (slag) rond 1

Håkon Foss vs. Niclas Danielsson

Rond 1
Norrmannen gör sin andra professionella match och ser sjukt taggad ut. Danielsson ser avslappnad ut istället. Foss går direkt på en frontkick som landar på Danielssons haka. han verkar ha tagit sparken med ro däremot även om dne så hård ut. Daniellsson landar två slag mot hakan på Foss som går ner på backen och domaren springer in för att rädda. Men Foss klarar sig, och Danielsson matar på. Foss försvarar sig bra och effektivt och håller ner Danielsson i sin guard. Danielsson fortsätter och veva slag mot Foss och försöker sig på en rear naked choke, men misslyckas att vända på Foss. Danielsson kliver över till halvguard och försöker jobba sig framåt. Vid det här laget lär Foss ha kunnat återhämta sig fullt ut, men får ta emot en hel del slag. Han lyckas även arbeta sig tillbaka till full guard. Danielsson ställer sig upp och försöker passera, men de är tillbaka till halvguard igen.  Ännu en gång for Foss tillbaka Danielsson till guard och det här är ett mer ett positionskrig nu än en fartfylld match.. 1 minuter kvar å den första ronden och Foss gör ett grymt jobb att hålla tag i Danielsson som inte har en chans att avancera sin position. Men Danielsson vägrar att ge upp. Foss försöker sätta en armbar men får inte riktigt till greppet, och Danielsson musklar sig ur det hela och landar i guarden igen. 30 sekunder kvar och domaren ställer dom upp. Foss landar först ett slag och sedan landar Danielsson ett slag som får Foss att vackla till igen. Danielsson måste ha opererat in dynamit i nävarna eller något för helvete vilka slag han kan veva iväg. Danielsson får till två hårda slag till innan rondklockan slår.

Rond 2
Nu kör i andra ronden och Danielsson går hårt in nu. Han slår ett par slag och går för en nedtagning med en doubleleg. Men Foss försvarar bra, vänder och hamnar i clinchen med Danielsson mot buren. Foss har dubbla underhooks och Danielsson måste kämpa hårt för denna efterlängtade nedtagning. Det märks att Foss har arbetat hårt för att försvara mot nedtagning. Domaren stoppar matchen i clinchen och särar dom två, men det dröjer inte länge innan de går in i clinch igen med Danielsssons högsta önskan att ta ner matchen något som han också lyckas med. Men han har inte en regelrätt nedtagning, utan han har någon märklig halvkroppshållning där Foss lutar sig mot buren. Danielsson håller hårt i Foss som gör sitt bästa för att komma upp, men ingen lyckas utdela några slag. Danielssons hörna föreslår att han kan släppa och slå ett slag, vilket han också gör. Men det var inte kvällens hårdaste slag direkt. Domaren Bobby Rehman har sett nog och ställer dom två igen. Danielsson får till en flygande nedtagning där Foss åker i backen med en brutal smäll som Rampage Jackson skulle vara nöjd över. Foss får dock tag på en djup armbar i nedtagningen och Danielsson satt illa uut, men den släpptes och Danielsson har nu side control. Foss arbetar hårt för att få tillbaka det till halvguard, men lyckas inte. Danielsson kliver över och får en full muont och arbetar sig uppåt. Men Foss är van med det här och arbetar effektivt ner Danielsson till guard igen. Foss får till en halv butterflyt nu och försöker sätta en kimura från bottenpositionen men misslyckas. När rondklockan går så avslutar de med Danielsson i sideguard.

Rond 3
Första gången han en match övergår till en tredje rond och nu kör vi. Bobby Rehman startar matchen igen och de båda tar i hand. Foss jabbar först och träffar flera slag, Danielsson ligger illa ut och försöker gå på en nedtagning, och lyckas även med det.Danielsson ligger ännu en gång i Foss guard, och försöker arbeta sig förbi honom samtidigt som Foss försöker ta sig förbi. Foss landar ett par kroppsslag, något som Danielsson ignorerar helt. Domaren stoppar matchen och ställer dom uppe ännu en gång och Danielsson är brutalt trött. Foss försöker sig på ett knä, men Danielsson fångar det hela i guarden. Danielsson försöker sig på en till spark som Danielsson fångar och går för en nedtagning. Foss landar dock av misstag en spark mot huvudet på Danielsson när de är på marken och domaren stoppar matchen. Danielsson har nu fem minuter på sig att återhämta sig. Domaren kallar in doktorn i buren. Matchen får fortsätta och de båda drar igång en rejäl vevningssession i mitten av buren. Danielsson gör de han gör bäst och fångar tag i Foss och plockar ner honom till backen. Foss har inte en chans att försvara denna nedtagning denna gång, även om Danielsson är rejält trött nu. Foss är nästan uppe nu , och ser nästan ut att plocka ryggen på Danielsson innan han får ner Foss på sin rygg mot backen igen. Danielsson finner sig själv i sideguard ännu en gång nu och arbetar hårt för att arbeta sin brottning mot Foss. Domaren varnar för att de måste vara aktiva innan han stoppar matchen och flyttar dom till mitten. Danielsson går direkt på en nedtagning ännu en gång och får till den. Det är en omöjlighet att han har förlorat den här ronden nu. Ronden tar slut med Danielsson i Foss guard.

Niklas Danielsson besegrar Håkon Foss via ett enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Nu är det en paus i ca 20 minuter till 19.30.

Galan skulle ha börjat 19.30, men på grund av en delay med TV4 så har galan pausats och vi väntar på klartecken för att det hela ska köras igång igen. Galan som visas på TV4 Sport kommer inte att visas live, utan en eftersändning med ca 1 timma.

Nu går ringannonsören upp i buren, då lär vi köra vidare.

Hmm, nu säger ringannonsören att vi är live, klockan 20.00. 2 timmar kvar till sändning på TV4.

Pannie Kianzad vs. Cheryl Flynn

Rond 1
Dags för den första, och enda, kvinnliga matchen idag. Flynn kör sin första MMA-match någonsin, medan Kianzad har lite erfarenhet tidigare. Pannie gasar på och landar med tre slag innan de clinchar mot burenväggen. Panni landar ett knä mot magen på Flynn som flåsar till, hon backar sedan undan och landar tre salg till som Flynn blockar. Panni håller hårt i Flynn mot burväggen och är väldigt aktiv i clinchen. Panni backar unan ännu en gång och landar tre slag mot hvuudet. Hon får tag i thai-clinchen och försöker att landa ett par knän, men dessa blockas. Panni trycker nu upp flynn ännu en gång mot buren, och arbetar på i clinchen men domaren bryter de två och sätter de mot mitten. Det märks att Panni arbetat hårt på sina sparkar och hon kör frontkickös som förvisso missar, men är bra nära. Flynn landar ett slag mot Pannis haka men Panni tar det med ro. De hamnar ännu en gång i clinchen och domaren hetsar på dom och ber dom att arbetar vidare i positionen. Panni får tag i Flynns huvude ännu en gång och försöker träffa med knän, men misslyckas. Efter att Panni landat flertaget slag mot Flynn som bara står och skyddar sig så stoppar domaren matchen.

Panny Kianzad besegrade Cheryl Flynn via TKO (slag) rond 1

Fernando Gonzalez vs. Lauri Väätäinen

Rond 1
Då kör vi igång med den sista matchen på underkortet. Fernando Gonzalez klarar inte av att stå still överhuvudtaget innan matchen börjar. Han har fått mest applåder hittills. När matchen är igång nu landar Lauri det första slaget och gör ett gäng flashiga sparkar, men landar inget av detta. Fernando går in för en nedtagnign och får till den. Han får full mount enkelt, och får tag i en fot för att försöka sätta ett benlås. Fernando har helt klart övertaget på toppen, och försöker sätta ett strypgrepp, men har det inte heller. Fernando landar ett slag mot huvudet, och fortsätter sedan direkt mot brottningem, och Lauri får in Fernando i hans guard. Men där är Fernando som farligast efter att regna ner slag mot hans ansikte. Han passerar och hamnar i side control, men tappar det. Lauri tar sig upp men Fernando landar en giljotin och avslutar matchen.

Fernando Gonzalez besegrar Lauri Väätiäinen via en submission (giljotin) rond 1

“Det är fortfarande en lång väg kvar nu, men det är helt ok,” säger Gonzalez efter vinsten. “Jag gick bara in och körde.”

Jonathan Westin vs. Glenn Sparv

Westin går in till buren med kvällens tyngsta entré-låt till publikens jubel. Westin är väldigt avslappnad.

Nu kör vi! Rond 1

Westin går snabbt in och slår ner Sparv till backen med det första slaget, han lyckas inte riktigt avsluta honom, men gör sitt bästa. Han använde en armbåge en gång, men kom på sig själv att han inte får använda det. Westin landar i full mount och börjar regna ner slag mot sparv. som ligger riktigt illa till. Han försöker börja en anakonda, men får inte riktigt till den. Sparv gör bra med motstånd. Westin är nu i halv-guard, men försöker arbeta sig upp till full mount igen. Sparv gör sitt bästa för att hålla ner Westin och hålla honom nära. Men Westin tar sig ut, lyckas sträcka på sig och landar ner ett par slag mot Sparv som tar det rakt mot huvudet. Tre minuter kvar nu, Westin är fortfarande kvar i halvguard, men försöker ta sig ur. Sparv börjar ge slag tillbaka till Westin nu, och landar ett par. Westin var på väg att sätta upp en armbar, men kom inte riktigt hela vägen upp. Westin kom istället över till side control, och gör sitt för att försöka sätta en submission på ett eller annat sätt. Han går in och börja slå hårt mot kroppen och Sparv får tag på Westins ben, men kan inte göra något med det. Han släpper det snabbt och Wesin landar i side-control igen.  Westin sätter en full mount, och tar sedan ryggen på Sparv. Han försöket sätta en rear naked choke, men får den inte riktigt. Han landar istället ett par slag, och Sparv vänder sig om, Sparv går dock snabbt tillbaka till magen igen och Westin tar hans rygg igen. Domaren varnar om att han måste skydda sig, och det är nu nära att avsluta matchen. Dock bara 10 sekuder kvar nu, och han Sparv klarar sig ronden ut.

Rond 2
Nu kör vi rond 2, och Sparv ser inte ens i närhegen av lika taggad ut längre. DE går in mot mitten igen, och Westin landar ett slag till. Sparv landar ett slag och puttar ner Westin mot backen, men slaget är inte hårt nog och de är snart uppe på fötterna igen. De landar i clinchen med Westin längst ut, och Westin kör ett par knän. Westin drar ut sparv av någon anledning mot mitten av buren, men lyckas inte göra något mer av det. Sparv håller nu Westin mot buren istället, och försöker landa ett knä. Westins hörna föreslår att vända på det, och som på kommando så står Westin längst ut igen med Sparv mot burväggen i MMAnytt-hörnan av buren. Sparv landar ett knä mot levern på Westin, men Westin ignorerar det totalt. Knän blir utbytta till och från och de särar varandra lite i clinchen. Sparv landar tre hårda slag mot Westin som vinglar till. Westin får ytterligar eett slag mot sig och sedan bestämmer han sig för att det kanske är dags att gå för en nedtagning. Sparv skyddar sig dock bra, och de hamnar istället i clinchen mot burväggen med Westin längst ut. De säras igen och Sparv landar ytterligare slag i huvudet på Westin. Westin går då in mot en nedtagning, men lyckas totalt med den och kommer i clinchen igen. De går ut mot mitten och Westin vacklar. Han ser ut att ha svårt att hålla sig helt och hållet på fötterna. Men klarar sig ändå, och får in en nedtagning som Sparv bara ställer sig upp från. Sparv skickar iväg ett slag som tar på Westins guard, men han vobblar fortfarande. Westin får in ett slag på Sparv som dock tar det och kör vidare. Westin får smaka på tre slag till, och det ser inte bra ut för honom ståendes, men plötsligt så ändrar han tempo och slår tillbaka mot Sparv och går sedan för en nedtagning och rullar på topp. Han ligger nu i side-control och jobbar vidare för att ta sig till en bättre position. Det är solklart att det är Westin som har mest koll på backen. 1o sekunder kvar nu och Westin håller kvar i Sparv ronden ut.

Rond 3
Sista ronden i matchen nu, och båda killarna är bra trötta.De går in mot miten och Westin styr var det ska vara. Första slaget skickar Sparv iväg, men Westin kontrakt snabbt. Westin landar ett hårt slag precis bakom örat på Sparv, men Sparv håller sig på fötterna. De clinchar i mitten av buren, och Sparv försöker få till tre uppercuts som inte riktigt sitter. Sparv gör ett försök p åen lite superman punch som förvisso träffar, men inte så hårt. Denna rond verkar Westin ha övergett det här med nedtagnignar hittills, något som han uppenbarligen vunnit på de tidigare ronderna. Westin landar ett knä mot magen på Sparv som backar undan och låter Westin jaga honom. Westin gick för en nedtagning, och Sparv halkade och landade på sin rygg mot buväggen. Westin ligger i halvguard nu och kommer inte vidare därifrån .Sparv håller ett hårt tag om Westins ena ben, men skakade plötsligt av sig benet och kom till sidecontrol. Sparkv försöker en wallwak, men misslyckas och Westin drar ner honom. Däremot är de tillbaka i guard nu, och Sparv har plötsligt lite hopp om detta nu. Westin landar ett slag, och Sparv drar ner honom mot sig igen. Denna gång landar Sparv ett gäng slag mot sidan av Westins huvud, något som Westin utnyttjar och kliver över till halvguard. Domaren ställer upp dom och ställer upp trots halvguard.  Sparv landar ett hårt slag, och Westin vacklar till. Westin får en singel-leg, men får inte ner sparv. 30 sekunder kvar nu oc hde båda vevar järnet. Westin går för ytterligare en nedtagning, men misslyckas. Han blir straffad med ett knä mot magen och ett par jabbar. Sparv landar två slag mot huvudet och likaså gör Westin. Matchen avslutas ståendes.

Jonatan Westin besegrar Glenn Sparv via ett majoritetsbeslut

Olivier Pastor vs. Joni Salovaara

Pastor går in till Terminator-soundtracket och slår sig själv på hakan. Han klarade sig dock hela vägen in i buren utan att knocka sig själv.

 Rond 1
De båda möts direkt i buren och Joni landar en hård spark på sidan av Pastor. Pastor försöker hämnas med n spark men missar och han halkar istället mot backen. Pastor skickar iväg en spark, Joni fångade sparken och de åkte ner till backen. Joni går över till halvguard, och Pastor ligger och försöker göra sitt bästa för att skydda sig. Pastor tar sig tillbaka till guard, och Joni gör ett nytt försök att kliva över. Joni landar ett par slag mot kroppen från halv-guarden men kan inte göra mycket mer än så. Pastor kör en reverse och landar istället i Jonis guard. Pastor försöker arbeta sig ur Jonis guard, men han har lite för långa ben för det. Joni försöker utnyttja buren för att sätta någon typ av submission, men avbryter lika snabbt som han kom på idén. Domaren tröttnade på vad han såg och ställde de två upp på fötterna. Joni landar en spark mot kroppen, och sedan ett slag mot huvudet. Pastor skakade av sig det och går nu omkring med händerna nere vid midjan. Joni landar ett par sparkar mot kroppen ändå, och kör plötsligt en double-leg och landade på toppen. Han sitter för närvarande i halv-guard och jobbar på att passera. Joni landar ett slag mot huvudet, och Pastor gör sitt för att försöka slå tillbaka. Joni är nästan över Pastors guard, men Pastor drar sig tillbaka och ligger åtminstone i halv-guard nu. Joni ställer sig upp i hopp om att få komma förbi guarden, men går snabbt ner i samma position som tidigare. Pastor försökte sig på en triangel, men släppte den snabbt, och efter det gick rondklockan.

Rond 2
Rond 2 går igång nu, men ingen av dem lyckades göra något direkt signifikant i den förra ronden. Båda möts i mitten och nuddar nävar, Pastor är den som pushar på denna gång, och Joni är intryckt mot burväggen. De clinchar, men Joni drar runt och hamnar ytterst i clinchen. Ett par knän utbytes och Pastor landar slag mot kroppen på Joni. De kommer inte längre därifrån oc hdomaren går mellan. Pastor landar ett slag mot Joni som får honom att vackla bakåt, och Pastor går direkt in mot clinchen. Pastor trycker upp Joni mot buren nu, och kämpar hårt för att landa fler knän. De särar på sig och Joni landar en spark mot Pastor. Pastor står nu i mitten och tauntar Joni och sträcker upp händerna i luften. Joni landar strax efter det ett slag mot huvudet på Pastor och går sedan in för en nedtagning. Men Pastor sprawlar och de hamnar istället i clinchen i buren precis framför Pastors hörna. Pastor försöker en nedtagning, men misslyckas och Joni landar istället på toppen. Joni börjar med att regna ner slag mot kroppen, något som Pastor inte är vidare förtjust i. Pastor gör allt för att försöka hålla ner Joni något som han lyckas ganska halvdant med. Det han däremot håller kvar i nu är ett ben i halvguarden. 44 sekunder kvar nu och det ser ut som att domaren är sugen på att ställa dom upp nu, för ingen avancerar sin position. Pastor lyckas dock få tag på en arm helt plötsligt och försöker sätta en armbar, men ser inte riktigt ut att ha den. Joni kämpar sig ur armbar-försöket och ronden tar sedan slut i samband med att Pastor istället försöker sätta en triangel.

Rond 3
Då två high-fivar i mitten av buren och sedan sätter igång och utbyta slag. De landar vart om vartannat, och båda vet att de bör av sluta matchen nu. Joni landar ett hårt slag som Pastor skakar av sig, Joni försöker skicka ett slag till, men Pastor duckar undan det. De hamnar i clinchen med Pastor ytterst, men de håller sig inte där länge innan de delar på sig och går ut mot mitten av buren igen. De fortsätter att utbyta slag, men inget landar helt perfekt. Efter en spark från Joni som Pastor fångar går de ner till backen igen. Joni är däremot nära på att ställa sig upp igen, något som han också lyckas med. Han försöker sig på en uppercut innan han tar sig ur, men misslyckas med den. De båda landar varsina hårda slag när de väl står upp, och sedan går Joni för en nedtagning igen. Han landar i halvguard på Pastor, och försöker a sig vidare. Men Pastor kämpar hårt för detta och drar tillbaka till en full guard. Han arbetar sig sedan snabbt upp för att försöka få till en submission, men Joni uppfattar detta och tar sig ur. Jani är istället på väg att ta buren i Pastors deseperation att ta sig upp, men landar istället i helguarden. Precis när Pastor är på väg att börja sätta en triangel så ställer dock domaren upp de tv på fötterna igen. De går snabbt in i clinchen, med Pastor ytterst. Pastor försöker sig på ett par knän, men kommer inte igenom Jonis guard. Domaren särar på dom igen med mindre än 10 sekunder kvar, och inte mycket mer hinner hända innan dess.

Joni Salovaara besegrar Olivier Pastor via majoritetsbeslut

Nicolas Musoke vs. Michael Lebout

Rond 1
Rond 1 går igång efter att domarna berättat vad som ska hända. De rör handskarna oc hbörjar veva direkt. De utbyter ett par slag och Nico styr. Nico landar ett hårt slag men det tar inte lång tid innan LeBout gör samma sak på Nico. De båda skickar iväg mängder med slag, och det ser ut att vara åtmintsone Nicos matchplan. Nico landar plötsligt ett hårt slag som får LeBouts huvud att gå åt sidan. Plötsligt landar Nico ännu ett slag och Lebout åker i backen. Lebout börjar samtidigt att blöda lit elätt ur näsan. Nico ligger nu i Lebouts guard, men ställer sig och upp och Lebout följer efter. Nico landar ännu ett slag på Lebout som absolut inte gillar slagen han får mottaga. Lebout får tag på Nicos nacke och försöker sig på ett par knän, men får int ei dom. Istället går Nico in för en nedtagning, och landar i guarden. Men det är inte där han vill vara, och Nico ställer sig upp igen. Både Nico och Lebout landar slag, och plötsligt går Lebout in för en nedtagning, men Nico lutar sig vant bakåt och landar istället mot burväggen, fortfarande på fötterna. Lebout vägrar släppa det, och glider istället upp mot clinchen, men Nico vänder snabbt på det och landar längst ut. Nico flyttar sig bort från det hela och de kommer ut till mitten av buren igen. Nico landar flertalet slag mot Lebout nu, även om Lebout träffar ett par slag tillbaka. Lebout clinchar med Nico mot burväggen. Nico gör en vändning vant igen och står ytterst. Det är nog bara en tidsfråga innan han backar undan igen, vilket precis hände. Lebout landar en jabb, försöker sedan gå på nedtanging, men Nico kör en reverse, och landar på topp i halvguarden där den första ronden avslutas.

Rond 2
I första sekunden i ronden så hamnar de i clinch i mitten av buren. Musoke backar dock undan, och landar ett slag. Han arbetar numera på low-kicks också något som Lebout inte verkar gilla. De clinchar men inte länge innan domaren särar de på. Nico kör vidare på low-kicks och andar två st till innan de clinchar i mitten av buren ännu en gång. Nico försöker få till et slag när Lebout backar undan, men missar. Istället landar Nico ett slag på Lebout som han verkade nöjd över strax efter. De går in i clinchen igen, men håller sig inte kvar länge. Båda två möts i mitten och när Nico försöker på en lowkick så fångar Lebout benet, de går in mot burväggen och Lebout plockar upp Nico för att köra en slam. Lebout landar i sidemount och nu har Nico lite problem. Lebout försöker sig på att ta ryggen, men Nico ligger åt sidan. Han har en halv mount nu och Nico försöker ta sig ut. Lebout regnar ner slag, men Nico försvarar sig bra. Nico ger dock upp sin rygg, och Lebout sänker in båda hooks. Nico ligger tikgit illa nu. Lebout har rygg igen och får in båda hooksen för att fökrsöka sätta en rear naked choke. De båda sitter upp nu, men Lebout har fortfarande hans rygg och håller på att prata med sin hörna. Nico gör sitt bästa för att försvara rear naked choken, men får äta ett par slag för besväret. 30 sekunder kvar nu, och Niko lyckas rulla runt och plocka guarden till publikens enorma jubel. Nico ställer sig nu upp, och håller Lebout liggande kvar på backen innan ronden tar slut.

Rond 3
Rond 3 och de möts i mitten för att nudda nävar. Nico går därefter på en lowkick och Lebout får tag i Nicos nacke för att ladda upp knän. Men dessa knän kommer inte, och Lebout går för en nedtagning men de landar istället i clinch. Nu har Nico ett tag om Lebouts nacke, men glömde att hålla sig ståendes, när Nico däremot går upp på fötterna igen så får han smaka ett illegalt knä som domaren inte ser. Men det var inte så hårt, och istället så mötes de i mitten för att utbyta slag. De landar till slut mot burväggen igen där Lebout är fast inställd på att få en nedtagning. Men Nico skyddar sig bra och håller det ståendes. De går över till mitten av buren igen och möts där för att fortsätta utbyta slag. Lebout går ännu en gång för nedtagning, och har en singel-leg på Nico, något osm han släpper ganska snabbt. De står i clinch istället, och Nico vänder på det hela, för att sedan backa undan. Även om Lebout ser rätt trött ut vid det här laget, så ser nico knappt svettig ut. Publiken börjar hurra Nicos namn för att tagga på dom, och domaren bryter de två ur clinchen. Men det dröjer inte länge innan de landar där igen, men Nico mot burväggen. De går ifrån burväggen och clinchar istället i mitten av buren. Nu med 1 minuter kvar så landar de mot buren, och det är inte omöjligt att Nico nu förlorat matchen. domaren bryter och ställer dom i mitten av buren igen. 20 sekunder kvar. De hamnar i clinch i mitten av buren ännu en gång och clinchar precis framför mig nu. nico backar undan med 10 skuder kvar och landar två slappa slag, och ett knä mot magen innan matchen slutligen avslutas.

Av någon anledning så tar det väldigt lång tid att leverera poängkorten till buren för att utse en vinnare.

Nicolas Musoke vs Michael Lebout majoritetdomslut (oavgjort)

Obs! Martins egna personliga tankar: Det här var ett väldigt märkligt beslut. Även om Nico gjorde bra motstånd och utan tvekan vann den första ronden så vann Lebout definitivt den andra. I slutändan så var det faktiskt Lebout som tog hem den sista ronden med sitt överlägsta clincharbete. Detta var förvisso jämnt, men det var definitivt inte en oavgjord match. Jag antar att Lebout kommer att överklaga det här beslutet.

David Häggström vs. Artemij Sitenkov

Då var det dags för kvällens sista match, 15 minuter innan TV4s sändning ens påbörjas. Men nu kör vi, Häggström vs Sitenkov.

Rond 1

David ser bra mycket större ut än en bantamviktare idag i jämförelse hur det var igår. När matchen börjar så är båda killarna avvaktande . 30 sekunder gick innan någon kontakt gjordes. David fick ned nedtagning, och landade i Sitenkovs guard. Sitenkov försöker köra en rubberguard för att hålla David så nära honom själv som möjligt. Sitenkov kommer dock ingenstans, och domaren tittar nyfiket på. Sitenkov har en väldigt hög guard, men David håller sig vid liv utan några större problem. Till slut så valde domaren att ställa dom två upp igen. David trycker på och landar en rak vänster. Sitenkov landar också men inte fullt lika bra. Sitenkov försöker på en spark mot huvudet, men David skyddar sig som han tränat för. David betalar tillbaka skulden kort efter det med en spark mot hans huvud, något som Sitenkov också försvarar. Nu börjar istället Sitenkov att styra lite, och de hamnar i thai-clinchen, och David landar ett flygande knä och Sitenkov fick stora problem. David träffar dessutom flera slag mot huvudet, och Sitenkov är inte nöjd i den situationen han är i nu. David backar dock undan och lugnar sig, något som kan få honom att inte riktigt hinna avsluta i denna ronden. 20 sekunder kvar oc hhan dlandar ett hårt slag mot kroppen, samt en spark mot huvudet. Han hinner dock inte avsluta något innan ronden är över.

Rond 2
Nästa rond är igång oc hde båda börjar ståendes. Sitenkov ser bra ut och får tag på Davids huvud ochlandar två knän De gick kort efter det ned till backen med David toppen i Sitenkovs guard. David arbetar hårt för att ta sig vidare, men kommer ingenvart. Sitenkov har stenkoll på David, trots att han ligger underst. Domaren stoppar och ställer dom upp. Sitenkov kör en frontkick medan David landar ett hårt slag mot magen ochen spark mot huvudet. Matchen gick kort efter det ned till backen där David landade överst. Sitenkov har precis som tidigare stenkoll p åguarden, och det märkts vad styrka sitter någonstans. Helt plötsligt exploderar David och får till side control, och Sitenkov börjar försvara sig från en eventuell mount. Domaren avbröt av någon anledning och ställde dom upp. Sitenkov landar slag, men David svarar dom alla. När David skulle få till en frontspark så fångade han sparken och Sitenkov drar sedan guard. David ligger överst som så många gånger tidigare, men det är absolut inte en ofarlig position. Domaren orkade inte kolla på det längre och ställer dom upp igen lite väl snabbt. David träffar Sitenkov med ett nytt slag och de går in i clinchen innan ronden avslutas.

Rond 3
Den sista ronden om titelbältet i bantamvikt är igång. Första slaget landar David och trycker in han mot buren. De båda kämpar hårt mot burkanten och går kort efter det ned till en nedtagning. David har delvis tag om Sitenkovs rygg nu, och har fått till en halvguard. Han passerar och plockar sidokontrollen även om Sitenkov är bra sugen på att komma tillbaka till ursprunglig position. Han smyger in sitt ben under Davids mage och får till en full guard och lär vara ganska nöjd med sig själv. Men det händer inte mycket i den här matchen i guarden. Precis när jag säger det så landar David ett antal slag rakt mot huvudet på Sitenkov. Domaren varnar dock de två och ber de avancera, något som inte verkar hända. David får till ett par slag mot kroppen på Sitenkov innan domaren ställer dom upp. Sitenkov är itne sugen på att ta sig upp och sitter kvar lite. David landar ett slag mot huvudet på Sitenkov, samt ett knä och ett slag innan Sitenkov drar guard. Nu ligger David i guarden på Sitenkov med en minut kvar på matchen. Domaren bryter med 30 sekunder kvar på klockan och de båda är uppe på fötterna igen. David träffar med ett knä mot levern på Sitenkov och han sjunker sedan ihop med stor smärta. Domaren avbryter och David Vinner på TKO med mindre än 20 sekunder kvar av matchen.

David Häggström besegrar Artemij Sitenkov via TKO (knä mot magen) rond 3

“Stort tack. Fan hela terminen tror jag [att jag tränat på den sparken],” säger David Häggström efter matchen. “Jag har verkligen försökt träna in den. Den har funkat på sparringen så nu vågade jag fan att prova den här på slutet. Alltså jag har slitit som en hund. Jag har tränat, och de senaste 10 veckorna har jag tränat som en hund. Men jag känner mig glad över resultatet.

[Nu hoppas jag på att] få en grym match som jag kan göra en bra match av. Gärna en med högre tempo, nu var jag tvungen att vara lite mer avvaktande, jag ber om ursäkt för det.”

Det var allt för MMAnytt ikväll. Tack för att ni har följt med här under kvällen, och tack för alla de båda åsikterna och kommentarerna i MMAnytts chatt. Här närmast börjar vi ladda upp för att se UFC on Fox 5: Henderson vs Diaz, något som du kommer kunna se LIVE på Allstar Bar med MMAnytt. Kom med och heja fram Alexander Gustafsson i sin match mot Mauricio “Shogun” Rua i vad som kan vara höstens största kampsportsevenemang. Beställ dina biljetter direkt på MMAnytt genom att gå till denna länk.

Kategorier
Vision Fighting Championship

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
30 Kommentarer
 • Ludvig Althén
  1 December 2012 at 05:43

  Vart kan man se galan?

  • Martin Johansson
   1 December 2012 at 05:56

   Huvudkortet sänds på TV4 Sport, medan underkortet kan man bara läsa om här.

 • Kenny Starfighter
  1 December 2012 at 05:55

  Helvete va illa om matchen blir inställd för ett sånt misstag..
  finns det någon PPV eller så?

 • Planekonomi
  1 December 2012 at 06:08

  vad hände med andreas ståhls match?

  • Martin Johansson
   1 December 2012 at 06:14

   Den blev tyvärr inställd. Hans motståndare drog sig ur av en okänd anledning. Det var den fjärde motståndare som hoppar av för honom.

 • ChristerD
  1 December 2012 at 07:09

  Hur mycket folk är det nu i arenan?

  • Martin Johansson
   1 December 2012 at 07:36

   Lite mer än halvfullt är det.

 • Kenny Starfighter
  2 December 2012 at 12:49

  Kändes rätt tomt på läktarna?

  Var det bara jag som störde mig på kommentatorn som skrek så mkt, Det var inte Simon utan den andra.
  Sen kändes de lite väl partiska gentemot sina Kimura bloggare när de kommenterade, t.ex när de sa att Nico såg stark ut i 3e ronden. Då tyckte jag själv att han såg helt slut ut.

 • Frantic
  2 December 2012 at 09:26

  David Häggström!

  Från en Glad Umeå-bo till en annan, GRATTIS! :D

 • Kiltcalle
  2 December 2012 at 11:45

  Jag såg också galan på plats och var helt övertygad om att Lebout vann över Nico med 29-28. Förstår inte alls att det blev oavgjort.

 • Intervju med Joni Salovaara efter vinsten mot Olivier Pastor från Vision 5 | MMAnytt.se
  2 December 2012 at 08:57

  […] Salovaara, Olivier Pastor, Vision 5Joni Salovaara besegrade Olivier Pastor under helgens Vision 5, något som ni kan läsa om här. Direkt efter matchen fångade vi upp honom för att göra en kort intervju där han bland annat […]

 • Vision 5: Mickael Lebout vs Nicholas Musoke ändrad till en No Contest efter domarfel | MMAnytt.se
  14 January 2013 at 03:11

  […] majoritet. De flesta hade ansett att Lebout hade gjort tillräckligt för att vinna matchen, och i MMAnytts live-rapportering så skrev jag att Lebout förmodligen kommer att övarklaga domslutet, något som nu har […]

 • fgurtghurtert
  25 May 2013 at 12:03

  Visitor recommendations…

  […]one of our visitors recently recommended the following website[…]……

 • teen porn hd
  27 May 2013 at 01:42

  Sources…

  […]check below, are some totally unrelated websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]……

 • Tratamiento para las hemorroides
  30 May 2013 at 08:03

  Check this out…

  […] that is the end of this article. Here you’ll find some sites that we think you’ll appreciate, just click the links over[…]……

 • incorporating california
  4 June 2013 at 07:32

  Awesome website…

  […]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[…]……

 • salt lake city web design
  4 June 2013 at 10:46

  Links…

  […]Sites of interest we have a link to[…]……

 • 5linx review
  7 June 2013 at 07:17

  Blogs ou should be reading…

  […]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]……

 • read more
  12 June 2013 at 07:10

  Cool sites…

  […]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[…]……

 • buy kitchen knives
  12 June 2013 at 08:00

  Sites we Like……

  […] Every once in a while we choose blogs that we read. Listed below are the latest sites that we choose […]……

 • ex girlfriend back video
  12 June 2013 at 12:06

  Cool sites…

  […]we came across a cool site that you might enjoy. Take a look if you want[…]……

 • check this link right here now
  13 June 2013 at 08:21

  Great website…

  […]we like to honor many other internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]……

 • http://cocopito.com
  13 June 2013 at 02:48

  Blogs ou should be reading…

  […]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]……

 • homepage
  17 June 2013 at 06:42

  Websites worth visiting…

  […]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[…]……

 • best hgh
  20 June 2013 at 10:16

  Great website…

  […]we like to honor many other internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]……

 • mesothelioma cancer
  21 June 2013 at 02:19

  Check this out…

  […] that is the end of this article. Here you’ll find some sites that we think you’ll appreciate, just click the links over[…]……

 • http://www.youtube.com/watch?v=PeneOiggtsw
  26 June 2013 at 08:52

  Gems form the internet…

  […]very few websites that happen to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]……

 • How to conceive a girl
  27 June 2013 at 09:25

  Read was interesting, stay in touch……

  […]please visit the sites we follow, including this one, as it represents our picks from the web[…]……

 • Make Money Online
  30 June 2013 at 11:52

  Websites worth visiting…

  […]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[…]……

 • home business system program
  5 July 2013 at 03:49

  Websites worth visiting…

  […]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[…]……

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...