Vision 5 officiellt med Martin Svensson vs. Niklas Bäckström

Det har sedan tidigare varit känt att Visions nästa gala kommer att hållas i Fryshuset i Stockholm den 1 december, men idag bekräftade organisationen officiellt galan. Galan kommer att heta Vision 5, och de passade även på att presentera ett par deltagare i galan. Den första matchen som de presenterar är Martin Svensson vs. Niklas Bäckström.

Både Bäckström och Svensson har tävlat tidigare i Vision, där Bäckström dök upp på Vision Fight Night 1 i maj i år. Väl här plockade han sin femte raka vinst mot norrmannen Thomas Hytten via en teknisk knockout i den andra ronden. Detta gjorde att han utökade sin obesegrade meritlista till fem matcher, och en no contest.

Svensson var tidigare Scottish Fighting Championships fjäderviktsmästare, men när Vision och SFC slogs ihop så bytte han ut sin titel och blev då Visions fjäderviktsmästare. Han försvarade denna titel på Vision 4 nu i början av september, men matchen gick inte åt hans håll. Bara 43 sekunder in i den första ronden så förklarades Svensson som förlorare. Detta var dock bara hans tredje förlust i karriären, och innan det kom han från fem raka vinster, varav två titelmatcher i The Zone FC, där han fortfarande är titelmästare.

Men Svensson och Bäckström är inte de enda som kommer att deltaga på Vision 5. Organisationen bekräftade också Jonatan Westin, Fernando Gonazlez, Christoffer Svensson och Nico Musoke som deltagare, men de har ännu ingen motståndare tilldelad. Som huvudevent på galan hoppas Vision att de kommer ha en titelmatch, men detta är något som kommer att presenteras senare.

Biljetterna för galan kommer att släppas imorgon den 21 september klockan 10.00 på Ticnet.

Kategorier
Vision Fighting Championship

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • PodoplataSimon
  20 September 2012 at 10:47

  Riktigt taggad på huvudmatchen, synd att det inte är om bältet.

 • Frantic
  20 September 2012 at 11:03

  Oh diggar Svensson skarpt men det här blir tuFft…

 • Dreven
  20 September 2012 at 11:33

  Dit ska man garanterat!

 • Martin Ahlander
  21 September 2012 at 09:13

  Vision levererar!

 • Kenny Starfighter
  21 September 2012 at 11:08

  Låter som om vision kan leverera! känns som att man måste dit när det blir den enda galan i sthlms området för resten av 2012?

 • Maxidoff the 1st
  21 September 2012 at 12:14

  Grym fight! Under 2012 kommer vi ha set två svenska supermatcher i Nilsson-troeng och Svensson-Bäckström

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...