Matchkort för helgens WSOF, inklusive en fight mellan Thiago Silva och Matt Hamill

I helgen är det World Series of Fighting (WSoF) som står för det MMA-kort med mest kända namn då dels deras lättviktsmästare återvänder till buren samtidigt som två UFC-veteraner i form av Thiago Silva och Matt Hamill möts i en returmatch.

En av de organisationer som har mest framgång under UFC är World Series of Fighting som, på natten till söndag svensk tid, levererar sin nittonde gala i ordningen. Även om majoriteten av namn är relativt okända finns det ändå ett par profiler som sticker ut. Dels skall organisationens obesegrade lättviktschamp Justin Gaethje (13-0) försöka försvara sin titel för första gången. Senast han slogs skulle förvisso vara hans första titelförsvar men hans motståndare Melvin “The Young Assassin” Guillard (32-14-1) missade vikten vilket ledde till att Gaethje fick nöja sig med en vinst över en meriterad motståndare. Värt att nämna är dessutom att Gaethje kommer från Arizona, där galan utspelar sig.

Hans motståndare blir Luis “Baboon” Palomino (23-9). En farlig knockout-artist som bland annat har segrar över Jorge Masvidal, Daron Cruickshank och Charles “Krazy Horse” Benett . Utöver detta kommer han från två raka knockout-segrar i WSOF och han förväntas utgöra ett stort test för den obesegrade amerikanen. Utifrån de stilar som bägge männen besitter finns det mycket som talar för att det blir en ståendes fight och då det är en titelmatch är den planerad till fem ronder.

Comeback för såväl Thiago Silva som Matt Hamill

I co-main eventet blir det en returmatch mellan två kända, före detta UFC-profiler då Thiago Silva (16-3-2) tar emot Matt “The Hammer” Hamill (11-5) i en returmatch från vad som faktiskt är båda herrarnas senaste match. Silvas problem med lagen ledde till att han släpptes från sitt UFC-kontrakt och att säga att han i dagsläget är en kontroversiell person är inte att överdriva. Men väl inne i buren är han en väldigt underhållande fighter med många avslut på sitt record. Hans motståndare Matt Hamill kom i rampljuset genom den tredje upplagan av TUF där det faktumet att han är döv skapade en intressant dynamik. Han har på senare år tävlat väldigt sporadiskt men försöker nu återigen komma tillbaks i vinstkolumnen.

Fullt huvudkort för WSOF 19
Justin Gaethje vs. Luis Palomino
Thiago Silva vs. Matt Hamill
Ed West vs. Timur Valiev
Jake Heun vs. Teddy Holder
Clifford Starkes vs. Krasimir Mladenov

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Tallkotten
  27 March 2015 at 10:30

  Thiago Silva hör hemma i UFC, ett par snabba vinster sen jävlar!

 • axel
  28 March 2015 at 05:52

  Bästa med silva var när han ringde aldo på embedded

 • Headown
  28 March 2015 at 09:01

  Silva vs Hamill är en klart sevärd match.

  • Jan Oglydogly
   29 March 2015 at 12:59

   Vill inte vara otrevlig men baserar du det på deras förra möte?

   • Headown
    1 April 2015 at 11:26

    Nej, men kul att se vem av dom som har mest vilja kvar, jag skulle säga Silva, men Hamill har några skapliga skalper han med

  Svara