Rousimar Palhares blir av med sitt bälte

WSoF vd Ray Sefo meddelade i MMA Hour med Ariel Helwani att Rousimar Palhares blivit fråntagen sin mästartitel.

Rousimar Palhares senaste match vann han med ett kontroversiellt avslut. Hans motståndare Jake Shields fastnade i ett lås och hann klappa ut 12 gånger före matchen avbröts. Matchen skedde på WSoF 22 i helgen. Palhares var organisationens welterviktsmästare. WSoF vd Ray Sefo meddelade i MMA Hour med Ariel Helwani att Palhares blir fråntagen sitt bälte som straff för hans agerande. Sefo sa också att det var troligt att Palhares inte längre kommer att få tävla i organisationen utan kommer bli avstängd från organisationen på livstid.

Palhares är känd för att hålla fast sina lås en längre tid än vad som behövs. Enligt en video av Joe Lauzon där han undersökt Palhares avslut visar det sig Palhares tar fem gånger längre tid på sig att släppa ett lås än en genomsnittlig fighter. Palhares blev av med sitt UFC-kontrakt 2013 i en liknande händelse där han besegrade Mike Pierce med en heel hook som han släppte för sent.

Avsnittet kan du se här nedan men är i skrivande stund live och det går inte att se Sefos uttalande förrän livesändningen är avslutad.

Kategorier
Rousimar PalharesSenaste NyttWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Mattias Öhman
  4 August 2015 at 08:04

  Karma din jävel. Karma!!!

  • Erik Lundström
   4 August 2015 at 08:57

   Håller med förgående talare !

  • Erik Lundström
   4 August 2015 at 08:57

   Håller med förgående talare !

 • Kenny Starfighter
  5 August 2015 at 08:02

  Inte mer än rätt.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...