Titelmatch i flugvikt stryks från WSoF 22, lättviktsmatch läggs till på matchkortet

World Series of Fightings kanske största gala hittills drabbades under dagen av sitt första bakslag då man tvingas stryka en titelmatch från matchkortet. 

Förvisso handlar det om den minsta titelmatchen av tre, bokstavligen. Utöver att både bantam- och welterviktsbältets öde avgörs i Las Vegas i början av augusti hade man nämligen även planerat en flugviktsmatch mellan Magomed Bibulatov (9-0) och Donavon Frelow (4-0). Efter att den förstnämnda tvingats dra sig ur utgår den titelmatchen och Frelow flyttas förmodligen ner till galans underkort. Mötet skulle ha avgjort vem som får äran att kalla sig själv för WSoF:s första flugviktsmästare.

Trots att endast fyra matcher hittills annonserats ser det verkligen ut att bli ett packat matchkort man bjuder på om dryga månaden. Den alltid spännande Rousimar Palhares (17-6) mot veteranen Jake Shields (31-7-1), bantamviktsmästaren Marlon Moraes (14-4) mot Sheymon Moraes (7-0) och den flerfaldige kickboxningsmästaren Tyrone Spongs (2-0) efterlängtade återkomst till buren mot Mike Kyle (21-12-1). Lägg därtill lättviktsmatchen mellan Islam Mamedov (11-1) och Jimmy Spicuzza (6-2) och det ser ut att bli en spännande kväll i Las Vegas.

WSoF 22 äger rum den första augusti och väntas som sagt bli en av organisationens största galor någonsin. Samtliga matcher hittills annonserade hittas nedan.

  • Titelmatch i weltervikt: Rousimar Palhares vs. Jake Shields
  • Titelmatch i bantamvikt: Marlon Moraes vs. Sheymon Moraes
  • Lätt tungvikt: Mike Kyle vs. Tyrone Spong
  • Lättvikt: Islam Mamedov vs. Jimmy Spicuzza

Kategorier
NyheterSenaste NyttWSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...