Tyrone Spong skadad – hoppar av matchen mot Mike Kyle på WSoF 22

Efter ett benbrott tvingades Tyrone “King of the Ring” Spong pausa den nystartade MMA-karriären, och har nyligen gått ett par boxningsmatcher istället. Han var dock bokad för att återvända till buren och möta Mike Kyle på WSoF 22, men har återigen skadat sig och tvingas nu tråkigt nog att lämna återbud.

Tyrone Spong (2-0) har inte gått en MMA-match på snart två år. Efter att sist ha tagit hem ett domslut mot Angel DeAnda (13-5) på World Series of Fighting 4, gjorde ett benbrott han drog på sig i en kickboxningsmatch mot Gökhan Saki att han tvingades vänta med en comeback till MMA.

Under tiden debuterade han bland annat som proffsboxare. Den första augusti skulle han äntligen stiga in i buren igen på World Series of Fighting 22 och ta sig an Mike Kyle (21-12-1, 2 NC), men nu rapporterar MMA Fighting att en knäskada ställer in Spongs återkomst. Istället kommer UFC-veteranen Thiago Silva (16-4, 2 NC) att ersätta Spong och möta Kyle på galan, meddelade Ali Abdel-Aziz.

Silva förlorade senast debuten för organisationen via TKO i den första ronden mot Teddy Holder (9-1), och kommer söka sig tillbaka till vinstkolumnen. Kyle, å sin sida, lyckades senast vända en förlustsvit på tre raka matcher mot hårt motstånd. Detta genom att strypa ut ryssen Baga Agaev (27-17) via en giljotin i den första ronden.

Det är för närvarande oklart hur länge Spong kommer tvingas dröja innan sin återkomst till MMA.

WSoF 22: Palhares vs Shields äger rum den första augusti i Las Vegas. Galan bjuder på titelmatcher i både weltervikt och bantamvikt. Nedan följer det nuvarande matchkortet.

  • Titelmatch i weltervikt: Rousimar Palhares vs. Jake Shields
  • Titelmatch i bantamvikt: Marlon Moraes vs. Sheymon Moraes
  • Lätt tungvikt: Mike Kyle vs. Thiago Silva
  • Lättvikt: Islam Mamedov vs. Jimmy Spicuzz

Foto: Patrick Jenkinson

Kategorier
NyheterSenaste NyttThiago SilvaTyrone SpongWSoF

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • Kenny Starfighter
    8 July 2015 at 07:13

    Alltså hur länge har denna match varit planerad egentligen? Känns som att de va 1 år sedan då den annonserades

  • Svara