Varför du bör se helgens WSoF 30

Att enbart följa UFC är absolut inget klandervärt då det trots allt är den största och främsta MMA-organisationen i världen, men det finns flera goda anledningar att se helgens WSoF-gala.

https://www.youtube.com/watch?v=2Z9qeqJBZnU

WSoF 30 äger rum på lördag den andra april och hela två titlar står på spel. Det må vara en av de mindre organisationerna efter UFC men det är en gala väl värd att se. I huvudmatchen gör David Branch (17-3) sitt andra titelförsvar i mellanvikt mot ännu en före detta UFC-fighter: Clifford Starks (13-2).

Detta är en fruktansvärt bra matchning då bägge fighters är väldigt underskattade. Titelutmanaren Starks enda förluster skedde i UFC, en submissionförlust mot BJJ-svartbältaren Ed Herman (23-11) samt en knockoutförlust mot topprankade Yoel Romero (11-1). Det är inga förluster att skämmas över. Sedan dess är han obesegrad med två raka segrar i Bellator samt tre i WSoF. I sin nuvarande organisation har han låst ut Jake Heun (9-4) och därefter tagit sig förbi veteranen Mike Kyle (21-14-1) samt den tidigare obesegrade bulgaren Krasimir Mladenov (12-1).

Mästaren Branch håller WSoF-titlar i både mellan- och lätt tungvikt. Hans enda förluster är mot submissionspecialsiten Rousimar Palhares (18-6), förbisedda Gerald Harris (22-5) samt Anthony Johnson – på domslut. Branch är obesegrad i WSoF med bland annat en knockoutseger över UFC-veteranen Yushin Okami (30-10) samt submissionvinster över Jesse Taylor (29-13) och senast Teddy Holder (9-3).

Det är två förbisedda och underskattade fighters som möts, vars enda förluster är mot fighters som varit eller är i UFC. Branch har briljerat i organisationen än så länge med titlar i två viktklasser, men klarar han av kraftpaketet Starks?

Jon Fitch

Utöver det får vi se ett par andra bekanta ansikten när amerikanen Jon Fitch (27-7-1) och brassen Joao Zeferino (20-7) möts om den vakanta welterviktstiteln. Fitch är trots allt knappast känd som den mest underhållande welterviktaren i världen, men han har vunnit tre utav sina fyra senaste matcher i WSoF och besegrade senast ovannämnda Okami. Sedan två domslutsförluster i UFC som ledde till ett klippt kontrakt vann Zeferino sju raka matcher via avslut i den första ronden, majoriteten via submission. I WSoF avslutade han både Brian Foster (25-9) och Jorge Patino (38-17-2), men kommer senast från en knockoutförlust i en returmatch mot Foster.

Förutom titelmatcherna kommer dessutom UFC-veteranen Vinny Magalhaes (13-7) att ta sig an ovannämnda Jake Jeun i lätt tungvikt. Den marockanske knockoutartisten Abu Azaitar (11-1-1) (som ni kan läsa mer om i MMAnytts specialinslag) möter veteranen Danny Davis Jr (11-10-1) och MMA-vågen från Dagestan fortsätter att forsa över västvärlden när Abubakar Nurmagomedov (11-1) möter australiensaren Matthew Frincu (7-1) i en match som kan producera en framtida UFC-talang.

om talangfulla fighters som både varit med i UFC eller som troligtvis kan ta sig dit inom en nära framtid. Streamlänkar och sändningsinfo finner ni på WSoFs hemsida.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
NyheterSenaste NyttWSoF

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara