Vinnaren av Jon Fitch vs Yushin Okami möter Jake Shields om WSOF:s welterviktsbälte

Jake Shields är en av de som kommer att fightas om det vakanta welterviktsbältet. Vem han ställs emot avgörs när Jon Fitch och Yushin Okami möts senare i oktober.

WSoF:s welterviktsmästaren Rousimar Palhares blev nyligen fråntagen bältet efter en incident med Jake Shields på WSoF 22 i början av augusti. Det var efter att Palhares fortsatt pressa en kimura trots att domaren avbrutit matchen som Shields slog Palhares i ansiktet. Det resulterade i avstängning för båda fighters och samhällstjänst för Shields. Palhares blev omedelbart fråntagen bältet vid avstängningen och hans utredning för slutgiltig dom kommer äga rum senare i oktober.

Bältet lämnades vakant och nu är det klart vilka som kommer att göra upp om mästartiteln. Det var när WSoF:s vice president Ali Abdelaziz medverkade i podcasten The Three Amigos som han avslöjade att vinnaren mellan Jon Fitch och Yushin Okami som möts på WSoF 24 den 17:e oktober, kommer att möta första-rankade Shields om welterviktsbältet:

John Fitch has been around the sport for a long time, he’s fought for a UFC title, he’s a living legend. Yushin Okami has been in the Top 10 for the last ten years. He’s fought for UFC gold before, people know who he is.

Kategorier
Jake ShieldsJon FitchNyheterRousimar PalharesSenaste NyttWSoFYushin Okami

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Rymdreptilen
  2 October 2015 at 10:35

  Kan inte riktigt avgöra vem utav dessa herrar som är tråkigast som fighter.

 • Yourston
  2 October 2015 at 06:29

  Det är som en orgie av de tråkigaste fighters någonsin!!

 • Svara