Vinnaren av Jon Fitch vs Yushin Okami möter Jake Shields om WSOF:s welterviktsbälte

Jake Shields är en av de som kommer att fightas om det vakanta welterviktsbältet. Vem han ställs emot avgörs när Jon Fitch och Yushin Okami möts senare i oktober.

WSoF:s welterviktsmästaren Rousimar Palhares blev nyligen fråntagen bältet efter en incident med Jake Shields på WSoF 22 i början av augusti. Det var efter att Palhares fortsatt pressa en kimura trots att domaren avbrutit matchen som Shields slog Palhares i ansiktet. Det resulterade i avstängning för båda fighters och samhällstjänst för Shields. Palhares blev omedelbart fråntagen bältet vid avstängningen och hans utredning för slutgiltig dom kommer äga rum senare i oktober.

Bältet lämnades vakant och nu är det klart vilka som kommer att göra upp om mästartiteln. Det var när WSoF:s vice president Ali Abdelaziz medverkade i podcasten The Three Amigos som han avslöjade att vinnaren mellan Jon Fitch och Yushin Okami som möts på WSoF 24 den 17:e oktober, kommer att möta första-rankade Shields om welterviktsbältet:

John Fitch has been around the sport for a long time, he’s fought for a UFC title, he’s a living legend. Yushin Okami has been in the Top 10 for the last ten years. He’s fought for UFC gold before, people know who he is.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Jake ShieldsJon FitchNyheterRousimar PalharesSenaste NyttWSoFYushin Okami

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Rymdreptilen
  2 October 2015 at 10:35

  Kan inte riktigt avgöra vem utav dessa herrar som är tråkigast som fighter.

 • Yourston
  2 October 2015 at 06:29

  Det är som en orgie av de tråkigaste fighters någonsin!!

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Sveriges BMF: Vem borde Fernando Flores möta härnäst?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...