WSoF och Nick Newell i kontraktstvist – kommer inte överens om lönen och rankingen

Lättviktaren har annorlunda visioner för den egna karriären än vad ‘World Series of Fighting’ planerar för honom och således har Nick Newell och organisationen hamnat i något av en kontraktstvist. Med en match kvar på kontraktet är WSoF måna om att säkra 28-åringen för en betydligt längre tid framöver men likt så många andra fall stöter man på problem när det gäller den ekonomiska biten. 

Efter sommarens förlust mot WSoF:s lättviktsmästare Justin Gaethje (13-0) känner Nick Newell (11-1) inte för att börja om lite längre ner i viktklassen. Ali Abdel-Aziz och organisationen är dock av en annan åsikt och anser att “Notorious” (inte att blanda ihop med UFC:s Conor McGregor (16-2)) bör gå ett par matcher och utöka vinstkolumnen något innan ännu en titelmatch blir aktuell. Då endast en match återstår på hans nuvarande kontrakt med WSoF befinner man sig för tillfället i förhandlingar om ett nytt sådant och det är just i parternas olika framtidsplaner som skon klämmer.

Abdel-Aziz vill teckna ett nytt kontrakt med Newell som sträcker sig över tre till fyra matcher. 28-åringen själv är dels missnöjd med arbetsgivarens löneförslag och dels med faktumet att han skulle tvingas börja om i jakten på organisationens lättviktstitel.

Newell är för övrigt en av sportens få professionella utövare som av en eller annan anledning saknar en lem, då 28-åringen föddes utan en vänsterarm.

Kategorier
WSoF

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Rolfsmed
  10 January 2015 at 07:37

  Att han föddes utan vänsterarm är väl ändå en grav överdrift…

  • Lallarn
   10 January 2015 at 07:52

   Ja, utan vänsterhand hade varit mer korrekt eftersom att han har mer än halva armen.

   • “Målarn”
    10 January 2015 at 10:30

    Jag ser små fingrar där så “utan en del av underarmen” vore mer korrekt.

 • Lallarn
  10 January 2015 at 07:51

  Inte första gången han är i kontraktstvist, det får en att tro att snubben är lite svår att ha och göra med.

 • Jewjutsu
  10 January 2015 at 08:20

  Arma stackare :(…

 • JonteB
  11 January 2015 at 03:01

  Detta är inte en kontraktstvist. Detta kallas för “förhandling”. Men det blir det såklart inte en lika dramatisk rubrik av :)

 • ivey2
  11 January 2015 at 05:09

  Nähä vem bryr sig?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...