Bjj

House of Champions
GUSTAF DALÉNSGATAN 1, Göteborg
https://sv-se.facebook.com/HouseOfChampionsgbg

Vill du träna kampsport och självförsvar har du kommit helt rätt. På House Of Champions kan du träna Muay Thai, MMA, BJJ, Kickboxning och Krav Maga. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller på elitnivå, motionär eller tävlande: vi har en plats för alla! Duktiga tränare, Kanon träning och en väldigt god stämning, kom gärna upp till oss och hälsa på!

Yamasaki Academy
Teatergatan 19 411 35 Göteborg
070-572 61 92
https://www.facebook.com/YamasakiGBG

Yamasaki Academy Göteborg är en ideell förening som sedan 1999 bedrivit träning i Brasiliansk jiu-jitsu. Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Svenska Brasiliansk jiu-jitsu Förbundet. Föreningen bedriver sin verksamhet enligt svensk idrotts idéprogram Idrotten vill vilken står för Glädje och gemenskap, Demokrati och delaktighet, Allas rätt att vara med och Rent spel.

Yamasaki Academy är en internationell organisation som leds av Fernando Yamasaki. Fernando kommer från São Paulo i Brasilien och har tränat judo sen tre års ålder och har en lång meritlista inom judo, brottning och Brasiliansk jiu-jitsu. Idag är Fernando verksam i Washington DC där han driver ett par klubbar. Bortsett från Sverige och USA finns det även Yamasaki-klubbar i Dominikanska republiken och Brasilien. Klubben i Göteborg har ett kontinuerligt träningsutbyte med resten av organisationen och får regelbundna besök av utländska tränare.

Ansvarig för verksamheten i Sverige är Pilo Stylin som är svartbälte sedan 2009. Pilo är en av Sveriges mest meriterade svartbälten och har tävlat väldigt mycket både på svensk mark och utomlands. 2004 deltog han i sitt första VM i Brasilien och har sedan dess hunnit med ytterligare fyra. Bästa placering på VM två kvartsfinalplatser som lila och brunbälte.