Budo

Epic Training Center
Industrigatan 10, vänersborg
www.facebook.com/EpicTrainingCenterVanersborg

Hos oss sitter ingen på bänken!

View Larger Map

Hjärups Budoklubb
Ämnesvägen 2, Hjärup
https://www.facebook.com/hjarups.budoklubb.16?fref=ts

Combat Ju Jutsu skapar en bra grund för bla. MMA och andra tävlingskategorier eftersom Combat Ju Jutsu innehåller alla aspekter som tävlingskampsport innefattar, det vill säga slag & spark, kast & nedtagningar och mattkamp.

Vi i Hjärups budoklubb har både pass med renodlat självförsvar och pass som är inriktade på tävlingar, som Combat MMA och grappling. Vi tränar fysiskt och mentalt för att utveckla fysiken och tekniken och vi växer även som människor. Vi vill stärka självkänslan och självförtroendet hos våra medlemmar så att de har nytta av detta även i andra delar av livet. Vi sätter stort värde i samhörighet och solidaritet och vill ge våra medlemmar en värdefull fritid och hobby som skapar god grund för en bättre värld.

Combat Ju Jutsu utövas som självförsvar och är en väldigt offensiv självförsvarskonst som har sitt ursprung i Japan. Ju Jutsu uppfanns av Buddistmunkar men förädlades senare av samurajerna. Effektiviteten låg i dess bredd och mängd av tekniker vid både stående och i liggande kamp. Ju Jutsu har sedan spritts över världen till alla väldsdelar, inte minst till Europa. Stavelsen av namnet ”Ju Jutsu” varierar mycket (ex. Jiu Jitsu, Jiu Jutsu) men grunden är den samma. Flera nya stilar av denna kampkonst har dykt upp i olika länder och städer. I Sverige har stilen Ju Jutsu funnits sedan 60-talet.

Är du sugen på kampsport, kampkonst och självförsvar? Här finns vi! Kolla på Facebook eller vår hemsida för mer info.
Ni är hjärtligt välkomna!