[ARKIVET] “The Mauler” avslöjar sanningen – bakom virala bilden

✔ "Såg Jon Jones liggandes på sängen ..."

Den här artikeln publicerades den 6 april 2020 och presenteras här i sin originalform via MMAnytt-arkivet.

När den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson fick sin första chans på UFC-bältet sköt hans internationella stjärnstatus i taket. “The Mauler” chockade världen genom att pressa mästaren Jon Jones hårdare än någon annan tidigare hade gjort, i vad som kom att bli en av tidernas bästa titelmatcher.

Fighten ägde rum på UFC 165 i Toronto hösten 2013. I år blir den invald i UFC Hall of Fame.

Den ärofyllda hyllningen, att för evigt få en plats där bland UFC-historiens stornamn, har fått Gustafsson att blicka tillbaka och reflektera över erfarenheten. Hur han å ena sidan var besviken över att förlora via domslut – samtidigt som han å andra sidan kände en stor stolthet över sin insats.

– Även om jag förlorade, så var det fortfarande ett stort ögonblick för mig och mitt team. Det var blandade känslor, men mestadels positivt. Det är definitivt ett minne som jag bär med mig för resten av livet, säger Alexander Gustafsson om den första Jones-matchen i en intervju med MMA Junkie.


RELATERAT: “The Mauler” reagerar på mäktiga utmärkelsen: “Känns helt otroligt”


Alexander Gustafsson om berömda bilden: “Var min polare”

Många ansåg att Gustafsson förtjänade att vinna titelfighten. Andra – inklusive de tre poängdomarna – såg annorlunda på den saken. Att de båda gjorde ordentligt med skada på varandra råder det dock inga tvivel om. Efter matchen fördes nämligen bägge två till sjukhus på direkten.

Detta förevigades också genom en numera välkänd bild, som snabbt fick enorm spridning på nätet:

Här poserar Jon Jones (vänster) och Alexander Gustafsson (höger) på sjukhuset – efter den hyllade titelmatchen på UFC 165 i Kanada.

Nu berättar Gustafsson hur den berömda bilden egentligen kom till.

– Jag gick runt där i sjukhuset i väntan på att få åka hem. Då tror jag det var min polare som såg Jon liggandes på sängen. Jag var i ett annat rum, så sa min vän att “ah, Jon är därborta”. Jag tittade ut och såg honom ligga där. Så jag gick fram till honom och visade lite respekt. Vi snackade om matchen och så bad min vän om att få ta bilden. Så jag tror det var ungefär så som den bilden kom till, minns Gustafsson och fortsätter:

– Jag minns inte riktigt vad vi sa till varandra. Jag tror han gav mig cred för fighten, och så pratade vi om hur bra matchen var. Det gick upp och ner hela fighten. Vi snackade om sådana detaljer och lite annat.

Jones och Gustafsson har varandra att tacka för sina platser i UFC Hall of Fame. Sedan den klassiska titelfighten har “The Mauler” genom åren fått två andra chanser att vinna UFC-bältet – en mot Daniel Cormier och en rematch mot Jones – som dock också slutade i nederlag för svensken. Matchen mot Cormier var, likt den första Jones-matchen, också ett blodigt krig där Gustafsson kom otroligt nära en seger. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt


LÄS MER: Alexander Gustafsson avslöjar stora planer – om sin UFC-comeback

LÄS OCKSÅ: “The Mauler” har ett meddelande – till det svenska folket


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander GustafssonJon JonesMMAnytt-Arkivet

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...