12 Ögonblick: 60 dagar och 24 morgnar.

Möter upp Alejandro Ferreira vid ICA Supermarket bara ett stenkast från Möllevångstorget. Klockan närmar sig sex. Småregn och vintermörker. Kyla har börjat tränga bort den allt mer milda och utdragna hösten. Åtta morgonpass kvar.

”Vad publiken kan förvänta sig av mig den dagen är fullt krig och dom vet. Dom som kommer till galan, det är en gala på hemmaplan, det är Malmö och Malmö känner mig.”

En bil med vän stannar till och vi åker vidare mot en annan del av Malmö. David Glasnovic möter oss på sin uppfart och ytterligare en bil stannar till. Ett par godmorgon senare rullar David iväg på sin longboard och Team AVAM joggar efter.

Vid sidan av Alejandro har Team AVAM ytterligare två tävlande på kommande Trophy MMA. Alla tre kan se fram emot sin livs match. Alejandro gör proffsdebut som 34-åring och står i klar kontrast till Mohamad Habal. Med en bakgrund inom boxning gör den tjugoåriga malmöbon sig redo inför sin shootodebut.

”Jag kommer vinna, det är det jag har att säga. (…) Jag kommer ge upp till tusen procent. Det enda jag vet, -att jag ska vinna.”

Den sista av de tre är Rioo Ibrahim som kommer ställas mot Malmö Muay Thai´s lika hårda som lovande Mattias Rosenlind. Detta är kvällens huvudmatch och förmodligen den match ingen bör missa. Det är en match som mycket väl kan visa upp två av vad Trophy MMA´s Jörgen Segerlind har benämnt som ”nästa våg”. Den generation fighters som har chans att överta den svenska scenen för att sedan leta sig vidare internationellt. Rioo imponerade stort i sin proffsdebut på Cage Warriors 66 där han behövde mindre än två minuter för att avsluta Alexander Jacobsen via rear naked choke.

”Ta hem vinsten till min klubb. Göra det så bra som möjligt. Ha kul därinne och göra det bästa av allt. (…) Jag vet inte mer än att han är thaiboxare, för mig spelar det ingen roll vad för motståndare jag möter. Jag tänker på mig själv och ska bara köra igenom.”

I sextio dagar har formen slipats. Vid tjugofyra tillfällen har Team Avam startat morgonen med asfaltstugg och bildäck. Välkomna till morgon nummer sexton i ordningen.

Citat är hämtat från AVAM TV som ni kan följa på Facebook.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Cage WarriorsMMAnytt FotoMMAnytt.seSvenska FightersSvenska NyheterTrophy MMA
En kommentar
  • david21ss .
    23 December 2014 at 01:32

    coolt

  • Svara