Du måste från och med imorgon registrera ett konto för att kommentera

Jag älskar att läsa besökarnas kommentarer, diskussioner och åsikter här på MMAnytt. Det är en av de främsta drivkrafterna för mig, och ett extremt roligt bevis på att vi gör något bra. Men på senare tid har det ökat ordentligt med troll, personer som inte har en aning om hur man beter sig trots att reglerna tydligt står precis under kommentarsfältet, och människor som inte riktigt vet hur man hanterar kommunikationen med andra.

Därför tar det emot lite att kräva en registrering och inloggning för att kunna skriva kommentarer här på MMAnytt. Men jag hoppas att det kommer höja kvalitén på kommentarerna, och få folk att inse att bara för att man är “anonym” så kan man inte skriva vad som helst, och bete sig hur som helst. Det kommer vara registreringskrav för att kommentera på MMAnytt från och med 22.00 på fredagkvällen.

Ska jag vara ärlig så har jag tänkt på att införa registreringskrav under en väldigt lång period. Jag har övervägt fördelarna mot nackdelarna, och den största nackdelen jag sett är att det inte direkt finns något mervärde att registrera sig här på MMAnytt. Därför påbörjade jag en ordentlig jakt på ett bra community-system, som jag förhoppningsvis lyckats hitta.

Jag vill utfärda en varning till att det inte är hundraprocentigt än så länge. Buggar finns, och som ni märkt under gårdagen så var sidan ytterst ostabil. Jag skulle uppskatta ifall ni anmäler buggar, och konstigheter till mig. Antingen via kommentarsfältet, eller via mail/forumet/Facebook/brevduvor eller andra kommunikationsmedel.

Vad är nytt?

Man kan tänka MMAnytt goes Facebook light ungefär. För det första så har varje registrerad medlem på MMAnytt en alldeles egen profil. Där kan man fylla i var man bor, vad man heter, vilken favoritfighter man har, och andra spännande detaljer. Utöver det finns en aktivitetsvägg, ungefär som Facebooks “vad gör du nu?”-grej. Sakerna du uppdaterar där kommer synas i högerspalten på MMAnytts samtliga sidor (det har dock visat sig att den strulat en del, och det kan hända att den måste tas bort, så håll tummarna att jag lyckades fixa den ordentligt). Denna är döpt till “Senaste aktiviteten bland medlemmar”, och har ingenting med kommentarer på sidan att göra. De senaste fem kommentarerna ligger precis under den rutan. Man kan dock kommentera personers

Det finns även ett system för att skaffa vänner via MMAnytt nu också. Vill du bli vän med någon som är registrerad här, så är det bara att söka efter personen och skicka en vännerförfrågan. Eller så går du in på personens profil, och klickar på att ansöka om att bli vän. En annan nyhet är att du kan nu skicka privata meddelanden till personer på MMAnytt, det enda som krävs är att du är vän med personen du försöker skicka ett meddelande till.

Utöver det så är det ytterligare fokus på avatarer. De som använder gravatarer kommer förstås ha kvar dom, och de går att använda i framtiden också. Men vill du ladda upp en speciell avatar på MMAnytt, kan man nu göra det genom profil-inställningarna.

Vad gäller för mig som kommentator på MMAnytt?

Först och främst gäller reglerna, precis som tidigare, och precis som de alltid varit. Dessa ser ut så här:

  • Behandla varandra med respekt, och behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
  • Läs igenom det du skrivit en extra gång innnan du postar det.
  • Aggresivitet har ingen plats på den här bloggen, sådant blir vi av med i träningslokalerna.
  • Presentera inte spekulationer som fakta. Ha bevis och grund för dina påståenden.
  • Alla kommentarer bör tillföra något till diskussionen.
  • Håll er till ämnet. Vill ni lämna tips på nyheter vi inte behandlat gör det då här.

Vi är förlåtande här på MMAnytt, och är det så att du träder över gränserna för reglerna så kommer vi att ta bort din kommentar. En gång är kanske inte hela världen, men händer det här upprepade gånger (läs max tre gånger) så kommer vi bannlysa dig, och ta bort ditt konto.

Hur ska jag då bete mig som kommentator på MMAnytt?

Personliga attacker
Det är helt ok att inte hålla med vad vi skrivit i en artikel, innehåll på sidan, andra kommentatorers åsikter. Men det finns ingen anledning att göra det personligt och få någon att börja gråta sig själv till sömns på kvällen. Ingen kräver att du ska börja varje kommentar med “kära <namn>”, “Jag ber om ursäkt, men min åsikt skiljer sig från din”, men det finns heller ingen anledning att skriva saker som “Din jävla idiot, du har fel.” eller “Du kan ju ingenting…”.

Off Topic
Är du med i en diskussion så är det väldigt roligt. Men håll dig till ämnet, eller åtminstone så nära ämnet du kan komma. Vi har ett alldeles utmärkt forum där du till och med får diskutera precis allt. Så snälla, håll diskussioner på nyhetssidan så relevant som möjligt.

Trollning
Det finns folk där ute som får en kick av att få så många arga svar som möjligt genom att skriva ren nonsens, eller spela djävulens advokat till det extrema. Många gånger är det oskyldigt och omedvetet, men upptäcker vi att det är ett mönster så kastar vi ut dig.

Klagomål på ämnet i en artikel
Allt vi skriver kanske inte faller dig i smaken. Ibland skriver vi lite för mycket av det goda, eller det dåliga. Det händer, och din första instinkt kanske är att klaga på vad vi har skrivit – undvik det är du snäll. Vi har andra alternativ: Istället för att klaga på vad du inte gillar, tipsa oss om vad du faktiskt gillar.

Irriterande rättningar/besserwisser-syndromet
Vi är alla människor, åtminstone de flesta av oss, och vi gör misstag. Ibland är de grammatiska misstag, ibland strukturfel, och ibland kan vi inte stava överhuvudtaget, och i vissa fall kan vi inte räkna. Men du behöver inte förolämpa oss, vår utbildning och våra mammor för det. Det är helt ok att rätta oss, men gör det inte bland kommentarerna. Använd detta formulär för att rätta oss, så fixar vi till det så fort vi kan.

Du bidrar till MMA i Sverige
Varje kommentar du lägger, kanske inte hjälper oss att få UFC till Sverige, men du är ändå en representant för sporten. Hur intressant tror du att MMA blir för Gunilla, 48 år, om hon ser en massa gnällspikar för varje nyhet som skrivs? Se varje kommentar du skriver som ett bidrag till MMAnytt, och MMA i Sverige. Det privilegiet bör vårdas.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
MMAnytt.se
34 Kommentarer

Svara