MMAnytt besökte sparringlägret hos Renyi i Umeå


Nico Musoke skojar inför uppställningen inför gruppbilden.

Det var full rörelse i centrala Umeå under lördagen då människor besökte “Bondens Marknad” för att handla lokalproducerat och på torget hölls konserter och försäljning till förmån för de utsatta i Umeå. Men det få visste var att delar av svenska eliten i MMA hade samlats på Renyi för ett sparringläger. Under fyra dagar med start 30 augusti hade de samlats i lokalen på Västra Esplanaden 4 för att deltagarna skulle utvecklas tillsammans.


Alexander Gustafsson ler när han rullar med Tor Troéng.

På plats i källarlokalen under sparringlägret kunde man hitta Alexander Gustafsson, Nicholas Musoke, Per Eklund som kommit från Stockholm för att träna. De lokala förmågorna bestod av bland andra Tor Troéng, Andreas Ståhl, David Häggström, Thomas Bäck och Jonas Hellqvist. Även några finländare fanns på plats då Glenn Sparv, Olli-Jaakko Uitto, Johannes Isaksson och Jake Anttila valt att komma till Umeå. Även några amatörfajters från varje team fick möjlighet att delta.


Träningen fortlöper under överseende av Peter Holmqvist.

Lördagens träningspass på förmiddagen gick under ledningen av Peter Holmqvist från Renyi och fokus låg på grapplingen. Holmqvist lyfte att utvecklingen i sporten gick allt mer mot att det inte fanns utrymme för att ligga på rygg och att allt fler faktiskt också lyckas komma upp. Så övningarnas fokus blev att varva att försöka komma upp och med tekniker för att lyckas hålla ner motståndaren utan att använda onödigt mycket energi.


Tillsammans tränar de på att hålla nere respektive att komma upp.

Det var härligt att se att det var ett öppet klimat mellan deltagarna på lägret och man delade med sig av erfarenheter från både träning och match. Särskilt intressant var det att höra hur olika personer föredrog vissa tekniker och hur små rörelser och justeringar kunde göra stor skillnad. Tvivlarna till att MMA är en oerhört teknisk sport skulle ha varit på plats och lyssnat.


Per Eklund delar med sig av sin kunskap.

Efter två timmar av gemensamt svettande stannade de flesta kvar ett stund för att diskutera dagens övningar och demonstrera vilka andra tekniker som passade i kombination med de man övat på. Efter gemensam lunch på restaurang Båten var det återsamling på eftermiddagen klockan fyra.


Eftermiddagens pass gick under ledningen av Alexander Gustafsson.

Eftermiddagens pass hölls av Alexander Gustafsson och fokus låg på inledningsvis enklare stående kombinationer i enlighet med hur tränare Andreas Michaels lär ut dem. Kombinationerna blev allt svårare och Gustafsson tog sig tid att korrigera det han noterat inte såg bra ut hos flera fajters. Svårighetsgraden ökade stadigt och de fick olika uppdrag när de genomförde tekniksparring.


Per Eklund tränar på kombinationerna.

Det kommer att ta lite tid att gå igenom alla bilder från sparringlägret men inom kort kommer de upp här på MMAnytt. Ett stort tack till Renyi och främst Tor Troéng för att MMAnytt fick komma och dokumentera sparringlägret.

Alla foton av Patrick Jenkinson för MMAnytt.se.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
MMAnytt.seSvenska FightersSvenska Nyheter
4 Kommentarer
 • Anton Bengtsson
  2 September 2012 at 11:18

  Kul o se att Per fortfarande tränar på, vill se han börja matcha igen

 • kalle12
  2 September 2012 at 11:21

  Riktigt bra för våra svenska fighters! Dags att klubbarna börjar samarbeta mer så nivån höjs.

  • Kiltcalle
   3 September 2012 at 07:20

   Håller helt med! Det här formatet känns som ett riktigt smart drag för att våra svenska fighters ska få mer sparringsutbyte.

 • Armin Siggesjö
  3 September 2012 at 12:18

  Musoke körde en balotelli på första bilden

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...