Anna Astvik till MMAnytt: ”Paige VanZant är överhajpad”

Anna Astvik är en amatörfighter som har gått flera shootfightingmatcher och berättar för MMAnytt om sina tävlingsnerver och vad hon hoppas uppnå under 2016.

Astvik började med MMA hösten 2013 och började då träna på Liljeholmens BJJ och MMA, som är en dotterklubb till Hilti. Det var väldigt stort fokus på BJJ vilket gjorde att hon bytte klubb till Södermalms MMA som Astvik tävlar för och tränar mest på, men kör även på Hilti fortfarande.

Astvik har gått fem shootfightingmatcher. Hon hade gärna velat köra Amatör-MMA men det är ganska svårt att få matcher på 52 kg än så länge. Hon har tidigare kört på 56 kg men då har hon legat under i vikt. Astvik är glad över att det har kommit en viktklass på 52 kg, men hon har dock aldrig matchat på 52 kg. Förutom att träna MMA, fokuserar Astvik mycket på sin atletiska sida och lyfter mycket för att kunna bli ännu starkare.

Vad är ditt mål med MMA för 2016?

 ”Mitt mål med MMA 2016 var att komma till landslaget och köra EM och VM och efter det göra ett försök på att bli proffs. Men i SM gick det inte som jag hade velat. Förlorade på RNC då jag mötte Eva-my Persson som är väldigt duktig och verkar ha sina nerver på plats. Så nu har jag ändrat min plan tillsammans med min coach Jonatan Pilerot så nu ska vi fin nöta tekniker och köra mer mental visualisering. Sen ska jag även hitta bra sparring partners som har liknande mål som mig. Och lyssna bättre på min coacher.”

Hur kändes det precis innan du skulle gå din allra första shootfightingmatch?

”När jag skulle gå min första shootfightingmatch kände jag mig väldigt överlägsen och “odödlig” men när jag gick in i buren och fick den första smällen kom alla tankar fram förutom min gameplan. Jag lärde mig jättemycket på min första match och en stor del är att jag har väldigt dåliga tävlingsnerver och det är oftast då jag förlorar. Jag är väldigt glad att Sverige har den här ligan där man både kan köra shootfighting och Amatör-MMA för man lär sig otroligt mycket på matcher.”

astvik2Astvik har kopplat en rear naked choke på sin motståndare.

Hur ser träningen ut inför en match?

”Innan en match är det mycket nöt på rytm och en hel del mjuk sparring inga nya tekniker men mycket fotarbete och finslip på dom teknikerna jag kan.”

Jobbar du, om ja hur hinner du med träning, jobb och vardag?

”Jag säsongsjobbar på Bullandökrog så jobbar så mycket jag bara kan under sommaren och sen på vintern jobbar jag på en restaurang i Vasa stan så lite jag bara kan för att kunna fokusera på träningen istället.”

astvik4

Finns det någon fighter du skulle vilja möta i framtiden?

”Min dröm match för Amatör-MMA skulle nog vara Gabriella Ringblom då jag följt henne ända sedan jag började med MMA och hon är väldigt duktig. När jag kollade på hennes matcher blev jag väldigt motiverad och kände kan hon kan jag . Så det skulle vara kul på Amatörnivå.”

 ”Utan att ta vatten över huvudet så är min dröm match att få möta nuvarande UFC champ Joanna Jedrzejczyk. Sen hade det varit kul att få möta Paige VanZant då jag tycker hon är överhajpad. Sedan även Randa Markos då jag tror det skulle bli en grisig och rolig match”

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
IntervjuNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...