Landskronaboxaren Omar Abdul-Majid om sin proffsdebut

En av de nyare tillskotten till den forne världsmästaren Armand Krajnc’s boxningsstall gör sin professionella boxningsdebut i slutet av månaden. Landskrona sonen och den lovande talangen Omar Abdul-Majid, blott 20 år stiger in i ringen under Fight Night 7 i Ystad den 25:e april där han tar sig an Beka Lazarashvili från Georgien i en match som äger rum i superlättvikt.

Den 20-årige Omar Abdul-Majid har hunnit etablera sig väl inom sporten innan han nu tar upp klivet och blir proffs, han är nämligen sjufaldig svenskmästare och tvåfaldig nordisk mästare. Han har representerat det svenska boxningslandslaget sedan han var 15 år gammal. Utöver svenska och nordiska guld har han även tävlat i olika turneringar runt om i Europa. Omar vann guld i Tyskland under Wismar-turneringen och plockade hem ett silver under den internationella turneringen Dana Pozniaka.

Han har representerat Helsingborgsboxningsklubb där han vann senior SM 2012 och men tränar nu i Malmö för det svenska proffsstallet Armand Boxing Promotion. Han har representerat Armand Krajnc’s boxningsstall sedan januari i år och gör nu sin professionella boxningsdebut.

Omar förklarar varför det blev Armand Boxing Promotion som hemmastall.

”Övergången från amatör till proffs gjorde det naturligt att bygga upp ett namn på hemmaplan och börja i Sverige. i Sverige är det få personer som kan erbjuda match och göra det seriöst. Armand har styrt upp 6 galor redan.”

I hans proffsdebut tar han sig an Beka Lazarashvili från Georgien som gjorde sin proffsdebut i maj förra året och har inte gått en match sedan dess, Lazarashvili vann den matchen via ett enhälligt domslut och gör nu sin andra professionella match mot Landskrona sonen Omar Abdul-Majid.

”Jag tar inte ut något i förskott utan kommer att förbereda mig mot ett tufft motstånd. Allt kan hända i boxning så jag kommer var så väl förberedd man kan vara.”

Träningen inför debuten har hållit hus i Malmö och Omar känner sig vara i toppform inför den 25:e april.

”Träningen har varit perfekt på hemmaplan i Malmö på Fightzone. Jag har inte varit iväg på träningsläger men har allt jag behöver för att vara i toppform just nu. Träningen har bestått i att anpassa sig till fler ronder och att jobba med nya förutsättningar som gäller i proffsboxning.”

”Jag tränar med Carlos Zuniga på Fightzone i Malmö. Han är väldigt duktig och teknisk och bland de bästa tränarna i Sverige. Jag har mycket bra sparring på klubben med killar på hög nivå, så Fightzone är ett ställe där man kan utvecklas och formas som boxare.”

Omars tränare Carlos Zuniga förklarar lite snabbt om hur träningen sett ut för Omar inför hans proffsdebut.

Omar är en väldigt teknisk och snabb boxare. Träningen just nu går väldigt bra och vi jobbar mycket med intervaller på säck. Sen har vi mycket teknikträning med plattor och stor vikt läggs vid sparringen.”

Den lovande Landskrona talangen anser sig vara båda en offensiv och defensivboxare, å som hans tränare tidigare nämnt, en snabb sådan.

”Jag är en både offensiv och defensiv boxare.  Många beskriver mig som explosiv, rörlig och snabb.  Jag slår hårt för min vikt och har mycket hjärta. Jag gillar att gå in och köra fullt.”

Den unge boxaren är i ett tidigt stadie i sin karriär men det stoppar inte ambition och drömmarna från att flöda. Han förstod snabbt att boxningen var sporten för honom och han siktar högt.

”Boxningen kom in i mitt liv när jag följde med min bror på träning i Häljarps dåvarande boxningsklubb och förstod direkt att boxningen är min grej. Boxningen har alltid varit med mig och format mig. Boxningen är mitt liv.”

”Jag vill bli världsmästare och möta dem bästa.”

Svenska framtidslöftet Omar Abdul-Majid gör sin professionella boxningsdebut vilket kan ses på Fight Night 7 som äger rum i Surbrunnsparken, Ystad den 25:e april.

Kategorier
BoxningExklusivtIntervjuNyheter

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Brocowich
  9 April 2015 at 08:21

  Boxning?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...