Yosef Ali Mohammad inför Trophy MMA VIII: ”Min höger har blivit mycket starkare!”

Inför sitt första huvudevenemang är Malmötungviktaren Yosef Ali Mohammed som vanligt rak på sak, och drar absolut inga ursäkter för sin föregående förlust.

Den 26:e mars stiger den lovande Malmötungviktaren Yosef Ali Mohammad (5-2) in i buren åter igen. Mohammad är populär i sin hemstad Malmö och de som tar sig till Glasklart Event & Restaurang den 26:e mars kan säkerligen förvänta sig ett starkt stöd för tungviktaren.

Han ställs mot den obesegrade dansken Nick Barnø (3-0), en fighter med bra markkontroll och skoningslösa slag från topposition. Mohammad räds dock inte för det då han senast var med om det största någonsin i sin karriär: En tungviktsturnering i Japan.

”Jag kan säga 1000 ursäkter, men jag tänker hålla käft och ta det som en man”

Öppningsronden mot den holländska veteranen Dion Staring var lysande. Självsäker och med gott om kraft i sina slag slog Mohammad ut sin moståndare på endast 48 sekunder. Det var en talande prestation för resten av turneringen, men framgången tog stopp därefter. I nästkommande match mötte Redline Training Center-talangen den lovande brassen Fernando Rodrigues Jr. Malmöiten inledde starkt och kom nära ett avslut, men då matchen var i ring istället för bur ställdes de om då Rodrigues hamnade utanför. Kort därefter fick brassen in ett slag som sänkte Mohammad, och matchen stoppades.

Många har pekat till omställningen och ringen som faktorer som jobbade mot Mohammad, men han har ingenting att skylla på.

”Jag gjorde mina misstag mot Fernando och fick sota för det. Jag hade inte velat göra något annorlunda mer än att ta en revansch mot han och Viktor Pesta. Jag kan säga 1000 ursäkter, men jag tänker hålla käft och ta det som en man. Jag vet vad jag är kapabel till och det gör mina tränare också.”

Nuvarande UFC-fightern Pesta, den andra fightern Mohammad önskar returmatch mot, mötte Malmöfightern på Heroes FC år 2013. Det var Mohammads andra match och det skedde mot en betydligt mer erfaren motståndare. Matchen gick tiden och var relativt jämn, i slutändan utnämndes Mohammad till segrare av poängdomarna, men det resultatet ändrades. Pestas management lämnade in en överklagan till det svenska MMA-förbundet, och till mångas förvåning ändrade SMMAF resultatet till en poängseger för Pesta.

Sedan dess har Mohammad haft i stort sett en sak för sig: Träning, träning och mer träning. Han är van vid att hålla en aktiv livsstil med en ständig strävan efter förbättring och han planerar inte att sluta med det.

”Jag har tränat hela mitt liv, tränar fortfarande och kommer fortsätta att göra det – med skador utan skador, det finns inte en dag där jag inte tänker på hur jag ska bli bättre.”

Yosef Ali Mohammad

Nu blir det istället en klassisk landskamp mellan Sverige och Danmark då Mohammad välkomnar danske Barnø till sin hemstad för en storslagen matchning.

”Jag ser mig själv som en hungrig kille, jag backar inte för en utmaning”

Som vanligt är Mohammad relativt tystlåten när det gäller att uttala sig om sin motståndare, och han är trots allt en fighter som brukar låta nävarna tala i buren. Mohammad välkomnar matchning, samt det bästa Barnø har ett erbjuda.

”Barnø har tackat ja för en anledning och han känner sig stark nog att kunna ta mig, varsågod, alla hinder är välkomna.”

Många ser detta möte som en match som kan avgöra vem den mest lovande tungviktaren i Skandinavien är. Mohammad väljer dock att inte uttala sig om den aspekten och ser istället till sig själv istället för omvärlden. Han vet vad han har att erbjuda och ser sig som en allsidig fighter. Han brukar inte vilja tala om sin taktik eller förberedelser alltför mycket inför match men denna gången gör han ett undantag för ett uttalande om sin knockoutkraft.

”Jag ser mig själv som en hungrig kille, jag backar inte för en utmaning. Jag är redo för allt, har tränat för alla eventuella situationer, men kan avslöja en sak min höger har blivit mycket starkare.”

28-åringen har aldrig vunnit en match på poäng och har knockat motståndaren i fyra utav fem av sina segrar – alla i den första ronden. Har hans raka höger blivit ännu bättre är det knappast ett bra besked för framtida motståndare.

Mohammad kliver in i buren med Barnö i huvudmatchen på Trophy MMA VIII som äger rum på Glasklart i Malmö den 26:e mars, biljetter till evenemanget kan köpas här, det preliminära matchkortet finner ni nedan. En intervju med hans danska motståndare kommer att publiceras på MMAnytt söndag den 21:a februari.

  • Tungvikt: Yosef Ali Mohammad vs Nick Barnø
  • Lättvikt: Mattias Rosenlind vs Cosmin Tutu
  • Bantamvikt: Emil Hartsner vs TBA
  • Flugvikt: Bilal Musa vs Iurie Bejenari
  • Catchvikt: Linn Wennergren vs Camilla Hinze

Foto: Max Fürstenberg

Kategorier
ExklusivtIntervjuNyheterSenaste NyttSvenska FightersYosef Ali MohammadZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...