Joel Moya till MMAnytt: “Detta blir min sista tävling som amatör”

Joel Moya är med i landslaget för Amatör-MMA och ska tävla under EM i Birmingham som går av stapeln 19:e till 22:a november, här berättar han om sin träning och sina planer tävlingsmässigt inför nästa år.

Joel Moya som tränar för Conde BJJ och Swedish Top Team, har gått många amatörmatcher och började tävla i shootfighting år 2012 och har gått 9 stycken shootfightingmatcher. I 2013 gjorde han sin debut i Amatör-MMA och har gått 15 stycken Amatör-MMA-matcher, där han även vunnit guld i svenska shootfighting och Amatör-MMA-ligan.

Moya tränade boxning när han var tonåring och hann med att gå ett par boxningsmatcher. Moya har även tävlat två gånger på VM för Amatör-MMA och kammat hem silvermedaljen i fjädervikt båda gångerna. Nu blickar han framåt mot EM och berättar även om sina framtidsplaner inom sporten.

Hur har du lagt upp träningen inför EM? Ser träningschemat annorlunda ut inför EM än vad den gjorde inför VM?

Mitt träningsupplägg för EM har inte varit lika hårt som det var inför VM, av personliga skäl, men när det är cirka en månad kvar kommer jag att lägga in en växel till och då kommer det vara pass så gott som alla dagar i veckan utan lördag.

Har du fokuserat på att träna specifika områden mer efter VM?

Har fokuserat lite mer på den stående delen och kommer så göra fram till EM.

landslagsligan
Joel Moya, längst ut till höger, tillsammans med det svenska landslaget. 

Hur ser planerna ut tävlingsmässigt nästa år?

Detta blir min sista tävling som amatör. Det naturliga steget är att gå en proffsmatch efter en lång amatörkarriär.  Jag vill känna på en proffsmatch och är upplägget sådant att det passar mig kan jag tänka mig fortsätta. Försvinner det roliga i träningen har varefall jag svårt att motivera mig att träna hårt.

Kommer du att göra din proffsdebut i fjädervikt? Känner du att det är den optimala viktklassen för dig att tävla i?

Om jag går proffs kommer det att vara i bantamvikt. Går runt på 68kg så 61.2 borde gå med invägning dagen innan.

Skulle vilja tacka landslagets sponsor  fighter/sbisport och memira.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Amatör MMAExklusivtIntervjuMMAnytt.seNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara