Conor McGregor gör comeback på UFC 246
"The Notorious" Conor McGregor. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Krönika: Därför väljer Conor McGregor att möta Cowboy i weltervikt

✅ "Varför Cerrone? Varför weltervikt?" Matias Andres svarar på frågorna du inte visste att du hade

Conor McGregor retur till buren är äntligen officiell då han planeras att ta sig an Donald “Cowboy” Cerrone den 18 januari. Matchen är väldigt intressant på flera plan, så på med foliehatten så kör vi!

Bakgrund

“The Notorious” McGregor har minst sagt haft en resa.

Den numera 31-årige irländaren gjorde sin UFC-debut i Stockholm den 6 april 2013 och tog hem den klassiska “Knockout of the Night”-bonusen inför de svenska fansen. Med två Cage Warrior-bälten var hypen stor inför McGregors UFC-karriär och han levererade på alla fronter.

Snabbspolning: 12 december 2015 blir han UFC-mästare för första gången och efter två enorma matcher mot Nate Diaz i 2016 så blir han UFCs första dubbel-mästare efter att ha knockat Eddie Alvarez och tagit hem lättviktstiteln.

Summan av kardemumman: McGregor hade åstadkommit något ingen annan hade gjort, han hade för evigt skrivit in sig i historieböckerna och inte nog med det: han gick en boxningsmatch mot Floyd Mayweather Jr. året efter och blev extremt rik på kuppen.

Ridå. Case closed. Gå hem. Ha det bra

2020: McGregor vs. Cowboy

Vi kan självklart inte veta med absolut säkerhet, men det finns extremt mycket som tyder på att McGregors motivation kommer ifrån att göra något nytt och spektakulärt.

McGregor nöjer sig inte bara med att slåss ett par gånger om året och dra in storkovan, det gör han redan, han behöver veta att det i horisonten döljer sig något… något som glimmar.

När Cowboy-fighten utannonserades så kom den med ett par frågetecken:

  • Varför Cowboy? Cerrone är UFCs mest erfarna fighter, med otaliga vinster och imponerande rekord för att backa upp hans arv till sporten. Men faktum är att Cerrone just nu har förlorat två raka matcher via avslut, och så ska han ta sig an sportens absoluta storstjärna? Seems fishy to me
  • Varför i weltervikt? Både McGregor och Cerrone har ett förflutet i både lättvikt och weltervikt, men endast McGregor har tävlat i fjädervikt. Varför? För att Cowboy är stor pojke som med största sannolikhet inte skulle klara av viktminskningen.

Alla som tror att Cerrone är en lätt match kan dra något gammalt över huvudet.

Men en sak är jag övertygad om: han är definitivt farligare för McGregor i weltervikt än han hade varit i lättvikt. Cerrone har precis blivit knockad två gånger i lättvikt, men även om han blev knockad två gånger även i weltervikt så måste vi kolla på vilka dessa förluster kom emot: Darren Till och Jorge Masvidal.

McGregors match mot Cowboy är ett sätt för honom att etablera sig i welterviktsklassen och i horisonten blicka mot något som glimmar: welterviktstiteln.

Jag repeterar:

McGregors match mot Cowboy är ett sätt för honom att etablera sig i welterviktsklassen och i horisonten blicka mot något som glimmar: welterviktstiteln.

Finns det NÅGON som tror att McGregor skulle klara av att ta sig an en fighter som Kamaru Usman?

Inte en chans om du frågar mig, men med handen på hjärtat: trodde du att McGregor skulle ta hem dubbla-titlar innan han faktiskt gjorde det? Trodde du att det fanns en chans att Mayweather-matchen skulle ske, innan den faktiskt blev av?

Det som motiverar McGregor är att gång på gång vrida på världen och hitta en vinkel som ingen annan ens tänkt på. Om ingen annan har gjort det, så kan du hoppa upp och sätta dig på att McGregor tycker att det är intressant.

Så dra ned foliehatten rejält över luggen och kolla in det här:

  1. Början av 2020: McGregor vs. Cerrone
  2. Mitten av 2020: McGregor vs. Jorge Masvidal / Nate Diaz / Nick Diaz
  3. Slutet av 2020: McGregor får (inte helt förtjänt) en titelchans
  4. Champ champ champ

Är det NÅGON som tror att det här scenariot verkligen skulle kunna utspela sig?

Inte ens chans om du frågar mig, men med handen på hjärtat så är det endast en person som behöver tro på det, och den galningen har tamejfan gång på gång visat att om han kan… om han vill…

Ridå. Case closed. Gå hem. Ha det bra

Kategorier
Krönika

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara