Khabib UFC 229 Nurmagomedov UFC 229 Chaos
Khabib Nurmagomedov mitt i kaoset efter UFC 229. Foto: AP Photo/John Locher

KRÖNIKA: Vad är det för j*vla sandlådefasoner!?

"Khabib Nurmagomedov & co gjorde bort sig totalt och otaliga fans går i försvarsläge. Vad är det för fel på er?" skriver Ashah Tafari.

Det här är en krönika. Åsikterna är skribentens egna.


Jag borde ha gått och lagt mig för länge sedan, men tankarna går på högvarv efter morgonens galenskaper. Vi satt i livesändning medan vi såg hur storbråket bröt ut efter UFC 229 och såsig i huvudet som jag var efter uppesittarkvällen visste jag inte riktigt hur jag skulle reagera. Mer än att konstatera att det vi bevittnade var fullständigt oacceptabelt, pinsamt och rent ut sagt katastrofalt.

Nu har jag hunnit samla tankarna i några timmar och känner ändå att jag måste få några ord sagda innan min efterlängtade tupplur.

Vad är det för jävla sandlådefasoner? Khabib Nurmagomedov & co gjorde bort sig totalt och otaliga fans går i försvarsläge och hyllar honom istället. Vad är det för fel på er?

“Conor började,” säger någon. Jaha? Så? Talar vi om dagisbarn eller vuxna människor nu?

“Khabib täppte till truten på honom,” säger någon annan. Ja, det gjorde han genom att vinna matchen. Inte genom att starta ett upplopp efteråt.

Han gjorde si.

Ja, men han gjorde ju så.

Är ni seriösa?

Sedan när gör två fel ett rätt? Just det, aldrig.

Jag tror inte det finns någon som på riktigt tycker att Conor McGregors skandaler har varit i närheten av acceptabla. Det är nog inte många som anser att han blivit straffad i närheten av tillräckligt hårt heller.

Men det förändrar ingenting överhuvudtaget, när det kommer till det här bråket. Det som hände i natt är inte heller okej på något sätt och kan självklart inte rättfärdigas med vad någon annan har gjort förut.

It’s that simple.

Det här är så sjukt respektlöst av alla inblandade mot UFC och alla andra som jobbat stenhårt i åratal för att öka acceptansen för MMA och skapa en positiv syn på sporten.

Khabib Nurmagomedov var en stor vinnare i ungefär en sekund. Sedan blev han en enorm förlorare. Jag har varken haft tid eller ork att studera alla kameravinklar och vet därför inte exakt hur allting utspelade sig – men klart står att precis hela händelsen är Khabibs fel eftersom han initierade tumultet sekunden efter han segrade. Och det måste leda till svidande konsekvenser för honom.

Att tidernas största MMA-fight – som lockat till sig hundratusentals om inte miljontals nya ögon till sporten världen över – rundas av med ett sådant här jäkla slagsmål är så bedrövligt att jag knappt kan sätta ord på det. Det gör inte bara att Nurmagomedovs fenomenala sportsliga insats hamnar i skuggan – utan det är framförallt något som kommer svarta ner sporten i mångas ögon.

Helt och hållet i onödan.


RELATERAT: Nya videon avslöjar: Conor McGregor slog första slaget


 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtKrönikaSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Svara