KRÖNIKA: Obegriplig matchning för David Teymur

Svenske David Teymur ställs mot en UFC-debutant - trots fyra raka vinster i organisationen.

Idag fick vi reda på att den svenske UFC-lättviktaren David Teymur (7-1, 4-0 UFC) har bokats in för en ny match på UFC Liverpool i maj.

Läs mer: David Teymur möter debutant på UFC Liverpool

Det är alltid lika spännande när en svensk bokas in för ett möte, men man blir en aning förvånad när det uppdagas att Teymur, som är obesegrad i UFC med fyra raka vinster varav två via knockout, härnäst ställs mot sydafrikanen Don Madge (7-3-1) som får göra sin debut för organisationen på engelsk mark.

Hur resonerar Sean Shelby?

Det är väldigt svårt att förstå hur Sean Shelby och kompani resonerade när man matchade Teymur mot den unge debutanten Madge. Är man missnöjda med Teymurs senaste prestation, då han utklassade Drakkar Klose via domslut efter tre ronder? Publiken visade sitt missnöje med matchen, men vad ska Teymur göra när Klose vägrar ta fighten till honom?

Läs mer: David Teymur håller huvudet kallt – Besegrar Drakkar Klose

Dessutom stod Teymur för en rejäl prestation i matchen innan dess, då han besegrade en rejält upphypad Lando Vannata via domslut, i en match som utsågs till “Fight of the Night” på UFC 209 för drygt ett år sedan.

Senaste matchen i december 2017

Kanske kan matchningen visa sig bero på finansiella orsaker. Teymur försökte tidigare få till en matchning mot Jim Miller, men det misslyckades, och han har inte gått någon match sedan december förra året. Han kanske pushade för att få en fight så snart som möjligt, med Madge som det kanske enda alternativet. En match på europeisk mark underlättar också logistiken.

Det kan också vara så att de rankade lättviktarna drar sig för att möta Teymur, som står för ett riktigt bra orankat motstånd. Vi har på senare tid sett ett flertal exempel på hur högt rankade fighters undviker att acceptera matcher mot lägre rankade motståndare, då de känner att de inte har något att tjäna på en seger.

Lättvikt ett getingbo

För mig är det ändå obegripligt att Teymur inte matchades mot en rankad motståndare inför sitt femte UFC-framträdande. Visst, lättvikt är ett riktigt getingbo med fler toppfighters än de flesta andra divisionerna i UFC – men samtidigt tycker jag att man i stället kunde ha gett Teymur en motståndare som t.ex. Olivier Aubin-Mercier.

Kanadensaren övertygade i sin senadte match, då han knockade Evan Dunham i den första ronden på UFC 223, och har även han en vinstsvit på fyra raka i organisationen. Det hade varit en spännande drabbning, och en värdig utmaning för vår svenske topplättviktare.

Nåväl, nu har Teymur i alla fall möjligheten att utöka sitt record till fem raka vinster sedan han debuterade för världens bästa fightingorganisation för drygt två år sedan. Efter det måste det bli en motståndare av högre rang.

 

Håller ni med? Inte? Gör er röst hörd i kommentatorsfältet nedan!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
KrönikaSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara