Raquel Pennington efter den tuffa förlusten mot Amanda Nunes.

Krönika: Hermansson och Pennington – Två sidor av samma mynt?

✅Raquel Pennington sade att hon inte längre ville slåss till sin ringhörna men blev utskickad till matchen ändå - gjorde hennes tränare rätt? Läs en krönika från MMAnytts Matias Andres ✅Håller du med? Låt oss höra dina åsikter!

Att MMA-fighters på allra högsta nivå skiljer sig från gemene man är det inget snack om. För att nå de atletiska nivåerna kräver inte bara en livslång dedikation, du behöver oftast också vara välsignad med rätt genetik och ha en god smula tur på din väg mot toppen. Att det finns undantag behöver vi säkerligen inte poängtera ut men det betyder inte att dessa faktorer är obetydliga. En faktor som det har kommit att talas allt mer om är den mentala biten.

Vi har sett hur fighters har besegrats innan de ens klivit in i buren och vi har också sett hur vissa kämpar har gjort det till sitt signum att fortsätta slåss trots att de bokstavligen har brutit båda sina händer. Om du frågar mig är detta en av de mest intressanta aspekterna av MMA, en uppvisning av vad det mänskliga psyket och den fysiska kroppen klarar av när den pressas till max.


UFC 224: Nunes vs. Pennington – Fullständiga resultat


Hermansson vandrar genom eld

UFC 224 var inte på något sätt en gala utöver det vanliga. Det bjöds på en massa underhållande matcher och imponerande avslut men det kommer inte vara en gala som går till historien. För mig stack dock ett par saker ut och det var Jack Hermanssons otroliga prestation mot Thales Leites och Raquel Penningtons insats i titelmatchen mot Amanda Nunes.

“The Joker” Hermansson såg mycket fräsch ut när han tog sig an den före detta titelutmanaren och han såg ut att vara i en helt annan växel i början av matchen då han landade ett flertal hårda sparkar och slag. Men sedan hände något oväntat.

Att den Norge-baserade svensken var i smärta kunde inte undgå någon då den ständigt leende “The Joker” istället grimaserade och grinade illa. Kommentatorerna trodde att det rörde sig om en knäskada och trots att han överlevde en mycket ansträngande andra rond så blev hans ringhörna tillsagd av domaren att ta reda på hans skada. Matchen såg ut att vara i allvarlig limbo men trots detta begav sig Hermansson ut till mitten av buren för att på nytt ta sig an den brasilianska MMA-veteranen inför den vrålande hemmapubliken.

Vad få personer visste var att Hermansson hade skadat revbenet, en skada som gör otroligt ont, speciellt när du är i rörelse eller bara andas. Inte något du vill dras med i en högoktanig MMA-match direk.

Hermansson begav sig dock ut mot mitten av buren, påhejad av sin ringhörna som visste att de skickat ut sin vän och träningskamrat i ett krig med en allvarlig skada.“Jag vill inte mer”

Spola fram någon timme och “Rocky” Pennington befinner sig i sin ringhörna mellan rond fyra och fem. Det är inget snack om saken, hon håller på att förlora sin titelchans mot bantamviktsmästarinnan Nunes som plocka isär henne från benen och upp. Hennes näsa krokig, hennes ben är blått och när hon sätter sig på stolen säger hon “I’m done”.

Hon är färdig. Hon vill inte längre vara där. Hon vill inte gå ut i buren och hon speciellt inte gå ut i buren och möta den kvinna som under 20 minuter slagit henne både ståendes och på mattan.

Vad hennes ringhörna säger härnäst är det som fått hela MMA-världen att tycka till.

De säger nej till henne. De ignorerar det hon säger och de skickar ut henne sin vän och sin träningskamrat i ett krig med en allvarlig skada.

Slagen men inte bruten

Alla vet vad som hände därefter. Hermansson lyckades vända matchen och tog hem en vinst som för evigt kommer vara ett bevis på hans krigarhjärta och förmåga att vandra genom eld för att uppnå det han satt siktet på.

Pennington kom att slåss ned till mattan och medan Nunes slog mot hennes kuvade kropp så växte blodpölen under hennes brutna näsa.

Här är vad jag tycker:

Pennington har tränat med sitt team varenda dag i flera år. De känner henne, de vet vad hon gillar att äta, vilka filmer som hon föredrar, hur hon tycker om att få sina händer lindade och när hon har fått nog. Ja, hon fick en rejält bruten näsa och tog emot många slag som hon hade undvikit om de hade lyssnat på henne och avbrutit matchen där och då.

Jag har personligen varit med om både matcher och träningar där jag sett människor säga att de inte orkar mer, att de är färdiga och att de inte har någon kraft kvar. Ett ögonblick senare är de tillbaka i matchen eller träningen och lägger i en högre växel. Ibland vinner de och ibland går det käpprakt åt helvete.

Jag har också sett folk säga att de kan mycket mer bara för att sekunden senare springa ut med handen över munnen och spy över gatan.

Min poäng är att vi inte känner dessa fighters på samma sätt som deras tränare känner dem, på samma sätt som de känner varandra. Pennington tog mycket stryk men det var inte århundrandets beatdown.

Hon gick ut och fortsatte kriga tills matchen kom till ett definitivt stopp och det var hennes vinst. Hon kommer aldrig att ligga sömnlös på nätterna och fråga sig om hon hade kunnat gå ut i den sista ronden och på samma sätt som Hermansson vända matchen och ta hem vinsten. I slutändan tror jag att det är mer värt för en fighter.

Låt oss inte heller glömma att Pennington är mycket väl medveten om reglerna. Hade hon sagt till domaren att hon inte ville slåss mer så hade matchen avbrutits på två röda.

Jag tror hon sa så för att hon ville att de skulle säga ifrån och ge henne den lilla extra push som hon saknade där och då

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtKrönikaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara