MMAnytt presenterar – MMAnytt:s Pick’em 2.0

För den som har besökt MMAnytt under en längre period känner säkert igen det: MMAnytt:s pick’em. Nu är den tillbaka i en ny tappning, och en ny version! Och du hittar den på www.MMAnytt.se/pickem

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Just pick’em har varit min ambition personliga ambition sedan starten av MMAnytt för numera nästan sex år sedan. Vi har haft en pick’em-version på MMAnytt sedan tidigare, men den var väldigt basic och när vi sedan uppgraderade så hängde den tekniken tyvärr inte riktigt med och vi var tvungna att lägga ner den. Men jag ville fortfarande ha något liknande, så jag började leta alternativ.

Jag har spenderat mängder med timmar med diverse lösningar, alla som hade större till rätt så stora brister. Det visade sig vara i princip omöjligt att ha en applikation som detta utan att spendera åtminstone 100 000 kr ur egen ficka. Så jag tröttnade, och i ett genidrag känt från Top Gear sa jag till mig själv: Hur svårt ska det vara att koda en egen?

En månad senare, och 4 000 rader kod, så har vi här en färdig applikation som jag med stolthet vill presentera för alla er: Pick’em 2.0!

Så vad är nytt?

Massor. Det är mitt snabba svar. Mitt långa svar är som följer:

Ett helt eget system

Det tidigare systemet var byggt genom WordPress. Detta hade förstås sina fördelar, men tyvärr alldeles för många nackdelar. Istället har jag nu byggt ett helt och hållet eget system, och den får därför en helt egen adress också. Se till att lägga ett bokmärke på www.MMAnytt.se/pickem

Poängbaserat

Allt i MMAnytt:s pickem handlar om poäng. Du samlar på dom, du satsar dom, och förhoppningsvis vinner du dem. Du får en pott på 2 000 poäng när du startar, och sedan får du spendera dem som du känner.

Dynamiska odds

Pick’em 2.0 är odds-baserat med dynamiska odds. Detta systemet känner av hur andra har spelat, och räknar automatiskt ut oddsen allt efter det. Det kan förvisso betyda att om du är snabb in så kan du få högra odds på en favorit, men är du sen in kan du få mycket lägre odds på det än andra. Men det kan också betyda att du har en större vinst om nu en underdog skulle vinna. Men oroa dig inte, om du är missnöjd med de oddsen du fått, finns det alltid en chans att radera sin talong, och picka igen.

Valbara insatser

Känner du dig extra säker på en speciell match? Då kan du satsa extra mycket poäng på just den matchen. Under varje fighter får du tillsammans med oddsen då se hur mycket din potentiella vinst kan bli om du väljer rätt. Känner du dig däremot helt ointresserad, kan du välja att inte lägga några poäng alls.

Talonger

När du lagt dina pick:s så kommer du att få se din talong. Denna talongen går att dela med andra, och du kan därför skylta med hur just du lagt dina pick:s. Där står även hur mycket du potentiellt kan vinna vid varje match om du nu pickat rätt. När galan sedan är över kan du även skryta med hur mycket du vunnit och hur många rätt du haft via denna talong. (Observera att det är skillnad mellan den privata talongen, och den delbara talongen. Du hittar den delbara talongen längst ner på din privata talong).

Topp 10-lista

Är du hur duktig som helst på det här med att välja rätt fighter? Bevisa det då genom att ta dig in på MMAnytts topp 10-lista för pick’em-utmaningen. Denna är poängbaserad, så se till att välj dina strider med omsorg.

Övrigt

Under huven är det förstås väldigt mycket mer. Jag har förberett en typ av “achievement”-system där man kan tjäna in ikoner om man till exempel sätter alla rätt på en gala. Denna är dock inte färdigställd riktigt ännu, utan kommer att fortsätta utvecklas. Har du fler frågor, så har jag även förberett en FAQ som du hittar i högra hörnet när du loggat in.

Eftersom detta systemet är helt och hållet byggt av mig så finns det självklart en möjlighet för mig att göra lite som jag vill. Så har du en fantastisk idé, hittar du en bugg eller bara vill säga att detta är den bästa uppfinningen sedan octagonen, så tveka inte att kontakta mig på martin [snabel-a] mmanytt.se.

Och som alltid: Picka försiktigt – På www.MMAnytt.se/pickem

 

Uppdatering: Jag har lagt till två nya funktioner på Pick’em nu:

Kommentarer

Du kan nu kommentera när talongen är lagd. Kommentarsfältet kommer att vara densamma under hela spelomgången, och även samma efter att galan är över och allt är rättat.

Popularitetsmätare

Under varje match visas hur många pick’s varje fighter har fått. Ju fler personer som valt en fighter, desto högre procent får den personen. Då kan du lätt se om du valt favoriten eller inte även efter du lagt din talong.

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
MMAnytt.se

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
34 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  11 November 2013 at 09:17

  Awesomeness! Bra jobbat Martin

 • Headown
  11 November 2013 at 09:35

  Gr8 Martin. Har saknat nåt sånt poängsystem Ni hade tidigare där man var rankad och fick poäng för varje drag man gjorde. Detta är en riktigt bra tanke.

  • Martin Johansson
   11 November 2013 at 10:04

   Tackar. Tanken var att bygga en “top 100”-lista också, men jag fick inte riktigt till den innan vi körde lanseringen. Men i nästa version så!

 • Mazdak Mma Nytt Cavian
  11 November 2013 at 09:46

  Vad händer för oss med ADHD som spelar bort våra 2000 poäng direkt på första galan, får vi börja om på nytt?

  • Martin Johansson
   11 November 2013 at 10:05

   Det finns en lösning på det med! Om du skulle få slut på poäng vid något tillfälle kommer det att finnas två val att göra:

   Val 1: Du återställer 100 poäng. Ditt konto kommer i övrigt att vara opåverkat.

   Val 2: Du nollställer du ditt konto och får 2000 poäng
   som när du registrerat dig, men då förlorar du alla vinster du kämpat
   ihop. Du får även en plump i protokollet som säger att du nollställt
   ditt konto.

 • Kiltcalle
  11 November 2013 at 09:47

  Tycker den har funkat riktigt bra hittills. Grymt att du lagt ned tiden på det själv och byggt ett såpass bra system!

  • Martin Johansson
   11 November 2013 at 01:44

   Tack, men jag lovar att jag inte är klar ännu. :)

 • Cecils Folks
  11 November 2013 at 09:51

  Kul!

 • Lallarn
  11 November 2013 at 10:08

  Såg att både Jason High och Sergio Pettis hade odds på under 1. Är det mening att det ska vara så?

  • Martin Johansson
   11 November 2013 at 10:14

   Det är beroende på hur de tidigare har röstat på dem. Att oddsen är under 1 är inga konstigheter. Du får tillbaka insatsen vid vinst, och så du vinner det som oddsen räknar ut.

   • Martin Johansson
    11 November 2013 at 10:21

    Men med det sagt så är jag fortfarande inte helt hundra på hur odds-systemet ska räknas ut. Det kan komma att justeras i framtiden. Jag har ju inte direkt tillgång till de professionella oddsmakarnas uträkning av odds tyvärr. :)

    • Lallarn
     11 November 2013 at 10:42

     Okej, då är jag med i matchen. För att få fram de “riktiga” oddsen, som spelbolag använder, så lägger man på 1 på oddset som står där.
     Antar att båda fighters startar kring 2 och sedan ändras det beroende på hur det bettas. För att få lite mer realistiska odds skulle man kanske kunna börja vid 1 istället. Förutsatt att jag nu tänker rätt.

     I vilket fall ska det bli riktigt kul att kunna tävla mot andra. Bra jobbat!

     • Martin Johansson
      11 November 2013 at 12:08

      Precis, den startar på 2 i odds för båda fighters, och justeras sedan allt eftersom folk lägger sina picks.

     • Martin Johansson
      11 November 2013 at 01:52

      Nu när jag kikar på hur oddsen ser ut i mitt system, och hos Betsafe så ser det rätt bra ut om jag ska vara ärlig.

      Betsafe:
      GSP – 1.43
      Johny Hendricks – 2.85

      Chael Sonnen – 2.40
      Rashad Evans – 1.58

      Pick’em:
      GSP – 1.32
      Johny Hendricks – 2.68

      Chael Sonnen – 2.28
      Rashad Evans – 1.72

     • Lallarn
      11 November 2013 at 02:07

      Kan för säkerhets skull förtydliga vad jag menade med “mer realistiska odds”.
      Låt säga att man satsar 100 på GSP och att han vinner. Då blir vinsten 143. Sedan fattade jag det så att man även fick tillbaka insatsen vid vinst. Då har man 243 poäng och det “riktiga” oddset var således 243/100 = 2,43.

     • Martin Johansson
      11 November 2013 at 02:18

      Du har rätt. Ska se om det går att justera till nästa gala så det är lite mer enligt verkligheten. Nu har ett gäng folk redan lagt sina pick’s och då får jag stå mitt kast. :)

      Jag uppskattar verkligen att du sa till.

     • Borgen
      11 November 2013 at 06:01

      Ah det är korrekt, men bra jobbat ändå! JÄvligt kul initiativ Martin! :)

 • omilo
  11 November 2013 at 10:16

  Äntligen är den tillbaks, större och bättre t.o.m! Har saknat detta faktiskt…gött o se dig Martin :)

  • Headown
   11 November 2013 at 11:03

   Men tjenare, vart har du hållt hus?

   • omilo
    11 November 2013 at 12:01

    Har inte gått nånstans. Fortfarande inne på sidan 10 gånger per dag. Har bara inte kommenterat något på ett jävla bra tag :)

    • Martin Johansson
     11 November 2013 at 12:08

     Gött o se dig också Omilo. :)

    • Headown
     11 November 2013 at 05:32

     Tänkte väl det, trodde du vart i ide eller nåt liknande. Har inte sett dig på riktigt länge. Minns när sidan var äldre o vi skapa grupper på grupper. Fina tider, men sidan får man väl säga förbättras hela tiden. Allt väl annars?

     • omilo
      11 November 2013 at 10:06

      Nejdå, kommer aldrig att lämna MMA världen! Förutom dig, Kenny Starfighter och Martin så känner man ju knappt igen några längre, så det känns inte lika kul att kommentera på nyheter. Haha, ja då var man jävligt aktiv i kommentarer osv. Måste hålla med om att sidan har blivit mycket bättre, även om den var bra redan på den gamla goda tiden :).
      Allt är bara bra, försöker hänga med i MMA svängarna så gott det går. Svårt med tanke hur mycket det är nu, men samtidigt kul. Själv, allt gött hoppas jag?

 • Robin Stjernström
  11 November 2013 at 11:11

  GÖTT! Som jag väntat på detta! :)

 • Yourston
  11 November 2013 at 11:27

  Detta verkar vara riktigt genomtänkt- bra jobbat! Ska bli kul att testa för mig som av princip inte spelar med pengar….

 • Krutankan
  11 November 2013 at 02:35

  Fan va kul äntligen tillbaka!!

 • Namn1
  11 November 2013 at 03:34

  Superkul!!!

  (edit ska prova först)

 • Pelle
  11 November 2013 at 05:57

  Fan va kul!

 • Martin Johansson
  11 November 2013 at 08:03

  Nu har jag lagt till två nya funktioner. En är att man från och med nu kan kommentera på galan efter att man lagt sin talong. Kika in längst ner på talongen så dyker kommentarsfältet upp, byggt i Disqus, precis som här på MMAnytt.

  Den andra funktionen är en “popularitetsmätare” som visar vem som besökarna pickat flest gånger. Den är uppdelad i procent, ju fler pick desto högre procent. Denna syns även i talongen också och uppdateras alltid, så man vet om man valt en favorit eller ej.

 • Macke
  11 November 2013 at 10:13

  Snyggt jobbat marreboi.

 • Helgon3t
  12 November 2013 at 02:55

  För att använda ett urvattnat ord: Äntligen!

 • Svara