Redaktionstipset: UFC Argentina

✅ Redaktionstipset - din bettingguide inför UFC Argentina ✅ Här är galans tre bästa spel

Redaktionstipset har tagit olika former genom åren här på MMAnytt.se och nu är det återigen dags för en makeover. Hädanefter kommer redaktionen turas om att ge sina bästa bettingtips inför varje UFC-gala och det blir jag, Ashah, som sparkar igång det nya konceptet inför lördagsnattens UFC Argentina.

Jag har kikat på hela matchkortet och kollat in världens bästa odds på Ohmbet.se – för att ta fram de mest spelvärda bettingtipsen. Efter att ha analyserat helgens matcher och jämfört min uppfattning med oddsmakarnas, så har jag hittat tre olika spel – en singel, en dubbel och en trippel – som jag ser stort spelvärde i.

Veckans singel: Darren Elkins

Som singel är Darren Elkins utan tvekan den mest spelvärda fightern på kortet. “The Damage” möter Ricardo Lamas i galans delade huvudmatch och visst är det en tuff fight. Enligt mig bör oddsen vara jämnare än vad dom är och jag tror chansen är stor att Elkins får jobbet gjort.

Elkins är en riktig tuffing som aldrig ger upp. Han är ofta undantaget från regeln och han är inte en lätt match för någon. Nyligen stod han med sex raka vinster och i många av de matcherna kom han in som enorm underdog. Elkins har ett konstant tryck som gör honom farligare ju längre matcherna går och som få klarar av att stå emot.

Lamas är en farlig toppfighter, men han är på nedgång och har mer press på sig än Elkins.

Bägge fighters kommer in i denna fight med förluster i ryggen. Elkins fick senast sin segersvit bruten när han förlorade mot Alex Volkanovski via enhälligt domslut. Lamas har å sin sida förlorat två raka matcher, först mot Josh Emmet via knockout och senast mot Mirsad Bektic via delat domslut.

Man vet aldrig riktigt hur det kommer se ut när Elkins fightas, men man kan alltid vara säker på att han kommer ge allt och visa sin fighting spirit i buren. Jag känner mig rätt säker på att det kommer räcka för att föra honom fram till en seger i denna match.

Givetvis finns andra, säkrare kort på galan – men då med betydligt lägre odds. Efter en avvägning mellan hur säker jag är på mina vinnartips, och hur oddsen ligger till, så är Elkins det självklara valet.

Veckans dubbel med Ponzinibbio och Rountree vs. Walker

Vidare har jag hittat en dubbel som jag känner mig väldigt säker på. Trots att det är en kombination mellan två olika spel på två olika matcher – så skulle jag ändå påstå att det här spelet har allra störst chans att gå in.

Jag rekommenderar en dubbel med följande två bet:

Totalt ger kombinationen oddset 2.99 hos Ohmbet. Alltså en vinst på tre gånger pengarna, om två favorittippade scenarion utspelar sig.

Att Ponzinibbio besegrar Neil Magny via T/KO är, både enligt min och oddsmakarnas det mest troliga resultatet i helgens huvudmatch. Argentinaren får en chans att skina framför hemmapubliken och han är en aggressiv fighter med rejält krut i nävarna. Magny kommer få det riktigt svårt i den här matchen enligt min bedömning och jag har svårt att se hur han klarar sig tiden ut.

Vad gäller Khalil Rountree vs. Johnny Walker så är analysen enkel. Det här är två tunga strikers som alltid jagar knocken och vars matcher väldigt ofta slutar i den första ronden. Den här matchen avgörs med största sannolikhet inom en och en halv rond.

Det här är ett spel där man kan vinna rejält samtidigt som man har oddsen på sin sida. Värt att lägga en rejäl slant på.

Veckans trippel: Calvillo, Elkins och Rountree

Sist men inte minst har jag valt ut en trippel och jag erkänner rentav att den har minst chans att gå in av dessa bettingtips. Men när jag tittar på matcherna så tror jag ändå att alla tre kommer segra – och oddsen är helt enkelt för bra för att inte slå till.

Spelet gäller att följande tre fighters vinner sina matcher:

Detta är en av Ohmbets specialspel inför helgen och oddset är därmed boostat till hela 10.00.

Calvillo gör comeback efter nästan ett års frånvaro och är det minst säkra kortet här. Hon möter Poliana Botelho som är segertippad hos oddsmakarna och jag kan se varför. Men Calvillo ska inte räknas ut – tvärtom tror jag hennes grappling ger henne en större chans än vad många tror. Hon missade vikten inför matchen och statistiskt sett är detta också något som kommer gynna henne.

Elkins har jag ju redan tippat på som singel och Ohmbet har tagit med honom även i denna specialare.

Rountree ser jag som solklar favorit i sin match mot debutanten Walker. Den matchen lär ta slut tidigt som jag skrev ovan, och det är med största sannolikhet på grund av en av Rountrees bomber.

Att alla tre vinner är inte nödvändigtvis det allra mest troliga scenariot, men går trippeln in får du bra utdelning. Man bör inte lägga en allt för stor insats här, men ett mindre bet är definitivt värt det.

Med 1000 kronor att betta för på UFC Argentina så lägger jag 600 kronor på min dubbel, 300 kronor på singeln och 100 kronor på denna trippel.

UFC Argentina – vinnartipset

Här är mina vinnartips för hela galan:

 • Neil Magny vs. Santiago Ponzinibbio
 • Darren Elkins vs. Ricardo Lamas
 • Khalil Rountree vs. Johnny Walker
 • Cezar Ferreira vs. Ian Heinisch
 • Guido Cannetti vs. Marlon Vera
 • Cynthia Calvillo vs. Poliana Botelho
 • Michel Prazeres vs. Bartosz Fabinski
 • Alexandre Pantoja vs. Ulka Sasaki
 • Humberto Bandenay vs. Austin Arnett
 • Laureano Staropoli vs. Hector Aldana
 • Devin Powell vs. Jesus Pineda
 • Nad Narimani vs. Anderson dos Santos

Nedan följer samtliga odds för UFC Argentina.

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...