Redaktionstipset | UFC Fight Night 137: Santos vs. Anders

✅ Vem vinner - Thiago Santos eller Eryk Anders? ✅ Kolla in Redaktionstipset inför nattens UFC Sao Paulo!

I natt är det dags för UFC Fight Night 137: Santos vs. Anders (även kallad UFC Sao Paulo), som äger rum i Sao Paulo, Brasilien. Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


RELATERAT: UFC Fight Night 137: Santos vs. Anders – Matchkort, Tider & Odds


Thiago Santos vs. Eryk Anders

Ashah Tafari

Efter många om och men är det slutligen Thiago Santos och Eryk Anders som möts i huvudmatchen. De två är egentligen mellanviktare, men tävlar denna gång i lätt tungvikt eftersom de båda hoppade in på kort varsel. Santos har hunnit med en längre förberedelse jämfört med Anders, som hoppade in så sent som under fight week.

Anders lär vilja ta detta till marken och använda sin brottning för att kontrollera matchen. För hans striking lär inte hålla mot Santos i mina ögon. Visst har Anders power men överlag är “Marreta” den klart bättre fightern ståendes enligt mig.

Med så pass kort tid att förbereda sig lär det bli svårt för Anders att orka med 25 minuter mot en så tuff motståndare som Santos. Jag har svårt att se något annat än en brasiliansk knockoutseger.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.95).

Matias Andres

Intressant match mellan två mellanviktare som båda hoppar in som ersättare. Båda har rejält med kraft i nävarna och är samtidigt ganska vårdslösa, något som gör att detta kan resultera i en KO åt båda hållen. Santos har dessutom visat att han går att knocka tämligen lätt, något som bådar gott för Anders. Jag tror dock att det blir Hammer Time med “Marreta” Santos och att han kommer kunna utnyttja det faktum att Anders hoppar in som mycket sen ersättare. Fem ronder? No way!

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.95).

Stefan Romare

Anders har inte alls imponerat på mig och jag tror han kommer få väldigt svårt mot den gigantiske “Marreta” Santos. Santos har helt sjuk knockout power i både händer och fötter – men Anders är riktigt tuff. Men han är inte tillräckligt tuff för att ta emot Santos stenhårda smällar.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.95).

Sebastian Vendel-Martinez

Många ser Thiago Santos som en självklar vinnare i denna matchen, men jag är inte så övertygad. Eryk Anders har aldrig blivit knockad, man skulle kunna föra argumentet att han vann över Lyoto Machida, och han har själv gott om kraft i sina slag. Vi har tidigare sett Santos bli knockad av fighters som inte nödvändigtvis anses vara knockoutartister. Jag måste i slutändan tippa i brassens favör, då jag i helhet ser honom som bättre, men underskatta inte Anders, han är väl värd att lägga en slant på.

Vinnare: Thiago Santos via T/KO (odds: 1.95).


Alex Oliveira vs. Carlo Pedersoli Jr.

Ashah Tafari

Det här är matchen som jag ser mest fram emot på hela galan. Jag har haft äran att se Carlo Pedersoli Jr:s två senaste matcher live på plats och det var två spännande krig där han kämpade sig igenom flera motgångar för att kamma hem delade domslutsvinster. Nu tar han sin tredje match i rad på kort varsel – mot topp 15-rankade Alex Oliveira som utan tvekan blir talangens tuffaste match hittills.

Jag är väldigt imponerad av båda dessa fighters. Oliveira har bevisat att han håller riktigt hög nivå, men det kan även sägas om Pedersoli Jr. även om han ännu inte har haft chansen att mäta sig mot lika tufft motstånd som “Cowboy”.

Det här kommer troligtvis bli ett krig rakt igenom. Bägge två är rätt kompletta och kan avsluta matchen på flera sätt. Men båda två är också tuffa krigare som inte viker sig lätt, så detta kan mycket väl gå tiden ut.

Jag kommer faktiskt tippa på en skräll. Kanske bettar jag lite med hjärtat, men jag tror och hoppas att Pedersoli Jr. kammar hem segern.

Vinnare: Carlo Pedersoli Jr. via domslut (odds: 6.10).

Matias Andres

Pedersoli är minst sagt en fighter att hålla ögonen på. Han har talangen och hjärtat för att ta sig långt men frågan är om han kastats till vargarna i denna matchen? “Cowboy” är en ärrad veteran som fortfarande utvecklas som fighter. Han är dock lite av en vilde och lyckas Pedersoli hålla huvudet kallt så kan han ta hem vinsten via KO. Jag tror dock att det är troligare att vi får se en mer konservativ “Cowboy” som pressar på och testar italienaren.

Vinnare: Alex Oliveira via T/KO (odds: 3.20).

Stefan Romare

Riktigt svår match att tippa. Pedersoli har besegrat gedigna namn tidigare och Oliveira är tuff men kan ibland vara lite ojämn. Pedersoli har hela åtta raka vinster och har förmodligen duktigt självförtroende just nu. En vinst mot en legend som Carlos Condit har nog gjort under för Oliveira som dessutom har fördelen av hemmaplan. Stark fight of the night-kandidat på denna!

Vinnare: Alex Oliveira via submission (odds: 3.30).

Sebastian Vendel-Martinez

Italienaren Carlo Pedersoli Jr. förtjänar beröm för antalet högprofilmatcher han tagit på endast ett par månader. Han förtjänade en lång semester efter segern över Brad Scott, men nu ställs han mot den oförutsägbara topprankade brassen Alex Oliveira. Det är ingen hemlighet att MMAnytt och Pedersoli Jr. känner varandra, och att känna fightern och hans självförtroende påverkar. Stående ser jag Pedersoli Ji. som bättre. Han har bra fotarbete, okonventionella kombinationer och bra avståndsbedömning. På marken är han underskattad, men Oliveria lär ha ett övertag på kanvasen. Även om det hade varit kul att se Pedersoli Jr. fortsätta segra så tror jag att just denna matchningen kan vara något för svår och för tidig för honom.

Vinnare: Alex Oliveira via submission (odds: 3.30).


Sam Alvey vs. Antonio Rogerio Nogueira

Ashah Tafari

Antonio Rogerio Nogueira har definitivt sett sina bästa dagar och det är nog inte många som skulle bli förvånade om han väljer att gå i pension efter denna gala. “Lil Nog” ställs mot Sam Alvey och jag tror inte att han har någon större chans att vinna.

Om inte Alvey avslutar detta tidigt så är chansen stor att vi får se en seg och tråkig match, vilket jag tyvärr ser som mest sannolikt.

Vinnare: Sam Alvey via domslut (odds: 3.20).

Matias Andres

Alvey är långt ifrån min favoritfighter och att Lil Nog har sett sina bättre dagar. Jag tror det här kommer bli en riktig seg match där båda tappar konditionen tidigt och sen pustar sig igenom tre ronder för att falla i varandras armar till ljudet av en slutsignal. Jag förväntar mig att Alvey är den mer aktiva och kraftfullare strikern och har vi tur så lyckas han landa ett slowmotion-slag som avslutar den här matchen tidigt.

Vinnare: Sam Alvey via domslut (odds: 3.20).

Stefan Romare

Denna match måste sluta i knockout. Lil’ Nog har otroligt teknisk boxning och har länge tränat med kubanska landslaget. Han är dock alldeles för gammal och Smilen Sam har sett mycket bättre ut i lätt tungvikt. Jag tror vi får se Alveys smittsamma leende i slutet av denna match!

Vinnare: Sam Alvey via T/KO (odds: 1.95).

Sebastian Vendel-Martinez

Antonio Rogerio Nogueira har förlorat tre utav sina fyra senaste matcher, har inte tävlat på snart två år och förlorar snabbt sin relevans i divisionen. Sam Alvey är obesegrad sedan han flyttat till lätt tungvikt och har ser ut att ha hittat en bra form. Detta lär inte ta mer än en rond, tyvärr.

Vinnare: Sam Alvey via T/KO (odds: 1.95).


Renan Barao vs. Andre Ewell

Ashah Tafari

Det här borde inte vara en jämn match. Renan Barao ansågs ett tag vara en av världens bästa fighters pound-for-pound, när han var en dominant bantamviktsmästare som hade gått obesegrad i nio år. Men efter att han förlorade bältet (och USADA kom in i bilden) har han inte varit sig lik och nu är frågan om han ens har vad som krävs för att besegra UFC-debutanten Andre Ewell.

Det kan egentligen gå hur som helst men jag tror ändå att Barao fortfarande borde vara snäppet bättre här. Han må ha förlorat fem av sina senaste sju matcher, men de nederlagen har ändå kommit mot toppmotstånd.

Barao är nu tillbaka på hemmaplan i Brasilien där han säkrade sina två senaste vinster. Jag tror han gör nog för att återvända till segerspåret med en poängvinst.

Vinnare: Renan Barao via domslut (odds: 3.57).

Matias Andres

Barao Barao, vad hände med dig? Det ser inte längre som den före detta mästaren gillar att tävla och att huvudspökena verkligen har gjort att sitt. Ewell är en farlig motståndare som kan avsluta både stående och på mattan, allt hänger på vilken version av Barao som dyker upp. Jag tror helt enkelt inte att Barao, mentalt, har vad som krävs för att tävla mot hungriga fighters som Ewell.

Vinnare: Andre Ewell via domslut (odds: 4.25).

Stefan Romare

Barao missade återigen vikten och har inte sett speciellt het ut på senaste tiden. Han möter en betydligt yngre up and comer som har en fin vinstsvit bakom sig. Barao är otroligt svår att avsluta (om man inte heter TJ Dillashaw) så det blir nog en lång och tuff natt för Barao.

Vinnare: Andre Ewell via domslut (odds: 4.25).

Sebastian Vendel-Martinez

Den forne UFC-mästaren Renan Barao har sjunkit rejält under de senare åren. Med endast en vinst på de fem senaste matcherna är han nu helt orankad och tar emot en nykomling till UFC. Debutanten Andre Ewell må vara ny till UFC, men han har vunnit åtta utav sina nio senaste matcher, fem av dem via avslut i den första ronden, och det är dessutom mot känt, duktigt motstånd. Barao har inte varit densamma under de senaste åren, och jag tror att den trenden kommer fortsätta.

Vinnare: Andre Ewell via domslut (odds: 4.25).


Randa Markos vs. Marina Rodriguez

Ashah Tafari

Randa Markos har varvat förluster med vinster i sina nio UFC-matcher och om trenden fortsätter blir det en vinst i natt. Ett par toppvinster har gjort att hon hängt kvar i topp 15 men Markos är sjukt ojämn och man vet aldrig riktigt var man har henne. Nu ställs hon mot en hungrig och obesegrad UFC-debutant som kommer ha stödet av den brasilianska publiken.

Marina Rodriguez har gått från klarhet till klarhet och imponerade senast i den brasilianska versionen av Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Det lär bli en jämn match mot Markos, men jag att Rodriguez har vad som krävs för att vinna.

Vinnare: Marina Rodriguez via domslut (odds: 2.87).

Matias Andres

Rodriguez vs Markos är en intressant match. Rodriguez gjorde sig ett namn på DWCS och utökade sin vinstsvit till tio raka segrar. Hon möter Markos som är erfaren i oktagonen och redan bevisat att hon har den grundläggande talangen för att tävla med några av de bästa. Markos erfarenhet tror jag kommer göra all skillnad men Rodriguez KO-power gör detta till en spännande match.

Vinnare: Randa Markos via domslut (odds: 2.40).

Stefan Romare

Markos har inte varit någon riktig hit i UFC och får nu ta sig an en obesegrad debutant. Debutanten Rodriguez har flera fina avslut i sin karriär och elva raka vinster lär ha förstärkt självförtroendet. Markos kommer som vanligt gå på nedtagningen och Rodriguez vill hålla det ståendes – lördag är Rodriguez dag.

Vinnare: Marina Rodriguez via domslut (odds: 2.87).

Sebastian Vendel-Martinez

Randa Markos är en av de mer ojämna i divisionen, då hon varvat vinster och förluster sedan hon kom in i UFC. Obesegrade Marina Rodriguez imponerade stort i den brasilianska versionen av Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Hon dominerade sin motståndare totalt, och är en extremt intensiv fighter, jag tror att Markos kommer få bekymmer.

Vinnare: Marina Rodriguez via domslut (odds: 2.87).


Ställningen i Redaktionstipset 2018

Så här ser ställningen ut hittills i Redaktionstipset 2018:

Antal rätt:

  • 1. Ashah Tafari: 78 rätt, 58 fel
  • 2. Matias Andres: 77 rätt, 63 fel
  • 3. Stefan Romare: 70 rätt, 63 fel
  • 4. Johan Taliercio: 69 rätt, 61 fel
  • 5. Sebastian Vendel-Martinez: 61 rätt, 45 fel

Bäst procentsats:

  • 1. Sebastian Vendel-Martinez: 57,5 % rätt
  • 2. Ashah Tafari: 57,3 % rätt
  • 3. Matias Andres: 55,0 % rätt
  • 4. Johan Taliercio: 53,0 % rätt
  • 5. Stefan Romare: 52,6 % rätt

Förra året hade Matias Andres flest rätt.


Hur ser dina tips ut inför UFC Sao Paulo?

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara