Bettingtips från Sveriges bästa MMA-podcast!

Under måndagens avsnitt gick Ashah Tafari, Stefan Romare och Kenny Lindberg igenom sina bettingtips inför helgens UFC Fight Night 138: Volkan vs. Smith från Moncton, Kanada!Självklart går vi igenom oddsen från vår partner Ohmbet - bettingsidan med VÄRLDENS bästa UFC-odds!

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 26 oktober 2018

Redaktionstipset: UFC Fight Night 138: Volkan vs. Smith

✅ Vem vinner - Volkan Oezdemir eller Anthony Smith? ✅ Kolla in Redaktionstipset inför nattens UFC Moncton!

I natt är det dags för UFC Fight Night 138: Volkan vs. Smith (även kallad UFC Moncton), som äger rum i Moncton, Kanada.

Självklart är Redaktionstipset tillbaka där MMAnytts Ashah TafariStefan RomareJohan Taliercio och Sebastian Vendel-Martinez delar med sig av sina bettingtips och analyser inför huvudkortets matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.


UFC Fight Night 138: Volkan vs. Smith – Matchkortet, Tiderna och Oddsen


Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith

Ashah Tafari:

Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith är en spännande match mellan två knockoutartister. Jag känner mig rätt säker på min sak när jag skriver att denna match med allra största sannolikhet avgörs innan tiden tar slut.

Även om Oezdemir är högst rankad så har Smith mer erfarenhet och han känns helt klart som den mer rutinerade fightern. Bägge två har förmågan att avsluta matchen med en smäll, men jag tror att Smith är den som kommer vara skicklig nog att träffa bäst.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 3.00).

Sebastian Vendel-Martinez:

Sett till motstånd och odds så borde Volkan Oedzemir ta hem matchen mot Anthony Smith relativt lätt. Oezdemir har trots allt mötte världseliten i sina två senaste matcher medan Smith bara knockat två avdankade veteraner – eller? Jag måste erkänna att jag inte är alltför imponerad av Oezdemir. Jag finner han något oteknisk och endimensionell, medan jag tycker Smith har fler vapen i sin arsenal, är något mer okonventionell, och betydligt bättre på marken. Jag tror att Smith använder sina långa lemmar och udda stil för att clincha, så småningom få ner schweizaren och sedan slå ut honom.

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 3.00).

Johan Taliercio:

Jag tror att Anthony Smith har haft sitt lilla roliga. Smith har varit med under en längre tid än Oezdemir, men har under den tiden också visat att han kan bli avslutad. Volkan hade några riktigt imponerande avslut innan DC-matchen, och jag tror att vi kommer få se ännu en KO-seger för schweizaren i natt.

Vinnare: Volkan Oezdemir via T/KO (odds: 1.67).

Stefan Romare:

Otroligt svår match att tippa. Oezdemir har gudomlig kraft i sina slag men Smith är en riktig tuffing med ett oändligt krigarhjärta. Smith har lite fördel i reach och säkerligen i snabbhet. Ju längre matchen går desto mer tippar det i Smiths fördel -i alla fall enligt mig. Kommer Oezdemirs power vara för mycket för Smith? Eller kommer Smiths hjärta vara för mycket för Oezdemir att överkomma?

Oavsett kommer det bli en RIKTIGT grym match!

Vinnare: Anthony Smith via T/KO (odds: 3.00).

Michael Johnson vs. Artem Lobov

Ashah Tafari:

Artem Lobov har hjärta, tuffhet och slagkraft. Men inte mycket mer än så. Michael Johnson är klart mer erfaren på toppnivå och bör kunna göra nog för att ta hem detta – antingen via knockout eller domslut. Lobovs tuffhet får mig att tippa på det sistnämnda alternativet.

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 1.85).

Sebastian Vendel-Martinez

Finns det verkligen någon annan än Conor McGregor som tror på Artem Lobov här? Han drog en nitlott i att möta Michael Johnson, som trots ett knackigt matchfacit i UFC mött många av lättviktsklassens bästa fighters. Gällande brottning och grappling är det klasskillnad. Stående ger jag även där fördelen till Johnson, som jag tror har mer kraft i sina slag ch är dessutom mer dynamisk i sina rörelsemönster och kombinationer. Denna matchen lär producera många bra memes, vilket lär vara det minst smärtsamma Lobov bär med sig från den.

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 1.85).

Johan Taliercio:

Både Johnson och Lobov har tuffa perioder bakom sig, något de båda hoppas förändra i samband med nattens möte. Det känns jobbigt att rekommendera ett spel på Lobov som vinnare – men här gör jag just det. Över 5.00 i odds för en seger för “The Russian Hammer” är riktigt bra, och det är långt ifrån omöjligt med en upset i den här matchen. Detta även om Johnson GIVETVIS är storfavorit till segern.

Vinnare: Artem Lobov via domslut (odds: 6.15).

Stefan Romare:

Fjäderviktaren med längst reach mot fightern med kortast (?) reach i hela UFC. Johnson är alldeles för snabb och har för bra boxning för Lobov. Johnson har även brottningsövertag och fler sätt att avsluta matchen. Se upp för “The Russian Hammer” dock!

Vinnare: Michael Johnson via domslut (odds: 1.85).


Specialodds hos Ohmbet: Kommer Artem Lobov sätta en hammerfist?


Misha Cirkunov vs. Patrick Cummins

Ashah Tafari:

Misha Cirkunov må ha haft det tufft i sina senaste matcher, men han är en mycket kompetent fighter som är farlig både ståendes liksom på marken. Han ställs nu mot en stark brottare i form av Patrick Cummins.

I ren brottning är Cummins vassare, men när det kommer till aggressiv grappling och den stående biten ger jag definitivt fördelen till Cirkunov. Cirkunov bör ha ett tillräckligt stort övertag ståendes för att kunna avsluta matchen där.

Vinnare: Misha Cirkunov via T/KO (odds: 2.50).

Sebastian Vendel-Martinez:

Än en gång har vi en lätt tungviktsmatch där jag tror oddsen inte riktigt stämmer. Misha Cirkunov har inte riktigt gjort bra av sig när han mött en skicklig striker, hans fördel har ofta varit på marken. Här ställs han dock mot en utmärkt brottare som aldrig klappat ut till en submission. Stående kan det nog bli jämnt men jag ser Cummins som den bättre brottaren, vilket kommer neutralisera Cirkunovs markspel.

Vinnare: Patrick Cummins via domslut (odds: 5.00).

Johan Taliercio:

Misha Cirkunov måste vinna den här matchen, och har sett riktig dålig ut i sina senaste framträdanden, med tidiga knockoutförluster mot toppmotstånd som Volkan Oezdemir och Glover Teixeira. Den här gången ställs han mot aningen enklare motstånd i form av Patrick “Durkin” Cummins, som kommer direkt från en decisionförlust mot Corey Anderson

Jag tror faktiskt att Cummins kan ta hem det här mötet. Vi har inte fått se mycket av Cirkunov på sistone, och jag tror att Cummins som har gått flera matcher till decision på sistone klarar av gå matchtiden ur – och till och med snor med sig en domslutsseger.

Vinnare: Patrick Cummins via domslut (odds: 5.00).

Stefan Romare:

Cummins styrka är definitivt brottningen och tyvärr räcker det inte i matchen mot Cirkunov. Cummins kommer förmodligen gå hårt på nedtagningen som Cirkunov kommer att stoppa – och stående har Cummins ingen chans. Enda sättet för Cummins att vinna är att trycka upp Cirkunov mot buren hela matchen – något som jag inte tror han klarar av.

Vinnare: Misha Cirkunov via T/KO (odds: 2.50).

Andre Soukhamthath vs. Jonathan Martinez

Ashah Tafari:

Andre Soukhamthath har haft en tuff vända i UFC hittills, med tre förluster på fyra matcher trots ett par starka insatser. Nu välkomnar han den unga och hungriga debutanten Jonathan Martinez – en talang som endast förlorat en match och då via diskvalifikation.

Martinez har tidigare visat att han kan avgöra matcher snabbt och oväntat, både ståendes liksom på marken. Trots sin unga karriär har han även hunnit med en feomrondersmatch som han avslutade i den sista ronden.

Soukhamthath har inte imponerat särskilt i mina ögon. Jag tror stenhårt på nykomlingen här.

Vinnare: Jonathan Martinez via domslut (odds: 3.50).

Sebastian Vendel-Martinez:

Andre Soukhamthath har haft en tuff tid i UFC, men det lär vända för honom nu. Han har gjort starka insatser i alla sina UFC-matcher hittills, och nu tar han emot en debutant vars senaste två segrar var över fighters med matchfacit på 5-6 och 8-6. Jag måste erkänna att jag inte känner till Jonathan Martinez särskilt mycket, och även om en del av mig på något opartiskt sätt alltid håller mexikaner, särskilt de med namnet Martinez, nära hjärtat, så ser jag “The Asian Senasation” kamma hem detta.

Vinnare: Andre Soukhamthath via domslut (odds: 2.25).

Johan Taliercio:

Jonathan Martinez accepterar den här matchen på bara veckors notis. Andre Soukhamthath, som han ställs emot, har haft en tuff tid efter att ha hånats för sitt agerande i mötet mot Sean O’Malley. Dessutom har det bara blivit en vinst på de fyra senaste för amerikanen.

UFC-debuter på kort notis brukar dock ofta bli en reality check för debutanten. Martinez går in i organisationen med ett finfint record på 9-1, men lär här ställas mot en helt ny nivå av slagskämpe än han tidigare är van vid. Det kan nog göra ont.

Vinnare: Andre Soukhamthath via T/KO (odds: 3.75).

Stefan Romare:

Soutkhamthat har inte direkt imponerat på mig och han gjorde verkligen bort sig i sin senaste match mot “Suga” Sean O’Malley. Detta är verkligen en måste-fight för Soukhamthat men han möter en riktigt grym nykomling i form av Martinez, som kommer till matchen med två raka vinster. Lite frågetecken kring Martinez som dock bara lyckats ta sig till två av sina senaste åtta planerade matcher.

Vinnare: Jonathan Martinez via domslut (odds: 3.50).

Gian Villante vs. Ed Herman

Ashah Tafari:

Veteranen Ed Herman är tillbaka efter mer än ett års frånvaro och han ställs nu mot Gian Villante. Herman har varit med om mycket den senaste tiden och jag har svårt att se honom vinna den här matchen.

Villante skulle till och med kunna avsluta matchen, men jag tror det mest sannolika är en domslutsvinst.

Vinnare: Gian Villante via domslut (odds: 2.70).

Johan Taliercio:

Jag är oändligt trött på Villante, som jag tycker visat på riktigt dålig form och kämparvilja i sina senaste matcher. Herman har en fruktansvärd svit av resultat bakom sig, men Villante har sett så svag ut på sistone att jag inte med gott hjärta kan rekommendera honom för ett spel. Herman vinner via domslut, efter vad som riskerar bli en riktigt tråkig tillställning.

Vinnare: Ed Herman via domslut (odds: 5.85).

Stefan Romare:

Två ganska opolerade lätta tungviktare med underhållande stil. Både Villante och Herman gillar att pressa så denna match kommer förmodligen bli ganska vild. Villante har nog lite styrke- och storleksövertag medan man kan gissa att Herman har en liten fördel i BJJ.

Jag tror dock att Gianpiero, the italian stallion, Villante vinner!

Vinnare: Gian Villante via T/KO (odds: 2.20).

Alex Garcia vs. Court McGee

Ashah Tafari:

Alex Garcia är stark och slår hårt. Men hans stora muskler måste syresättas och mot en så tuff och uthållig grinder som Court McGee kan han få det tufft. Garcia har alltid chansen att vinna med en tidig knock, men ju längre matchen går lär han få det allt jobbigare mot McGee – som jag tror kommer segra efter full tid.

Vinnare: Court McGee via domslut (odds: 3.25).

Sebastian Vendel-Martinez:

En gång i tiden såg Court McGee ut att vara en fighter ämnad för toppen, men han har inte vunnit en match sedan augusti 2016 och jag tycker inte han har imponerat varken i vinst eller förlust. Alex Garcia är en ojämn fighter, men ett kraftpaket i ordens alla bemärkelser. Han har en stark toppkontroll och vi har sett hur stark han är stående, jag tror att han bryter ner McGee och avslutar i den andra ronden.

Vinnare: Alex Garcia via T/KO (odds: 3.65).

Johan Taliercio:

Jag tror på Alex Garcia i den här matchen. McGee har varit borta länge på grund av skada, och jag tycker att Garcia besitter alldeles för bra striking för att McGee ska kunna mäta sig i den här matchen.

Vinnare: Alex Garcia via T/KO (odds: 3.65).

Stefan Romare:

Alex Garcia är ett riktigt kraftpaket i welterviktsdivisionen och Court McGee är en fighter som konstant pressar. McGee får akta sig lite för Garcias kraftfulla, om än otekniska slag. Båda fighters har varit lite upp och ned i sin UFC-karriär. Garcia har alternerat vinster och förluster i sina senaste åtta senaste matcher och skulle den trenden fortsätta så är det vinst som gäller i helgen.

Vinnare: Alex Garcia via domslut (odds: 2.35).

Hur ser dina tips ut?

Kategorier
ExklusivtRedaktionstipsetSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara